Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért csak cseléd, szponzor, szexsegédeszköz a másik, a gyerekkel szemben?
Sok szülő, (Főleg nők.) miért nem engedi az új párjának, hogy nevelje is az előző házasságából született gyereket, és ne csak eltartsa és kiszolgálja?
Ilyenekre gondolok, mint:
- Miért nem szabhatja meg, hogy mikorra kell hazaérni, vagy elmehet-e bulizni? Mert nincs kedve egy kamasz összevizelt, lehányt cuccait mosni.
- Miért nem szólhat bele a gyerek tovább tanulásába, miközben ő is beletesz a kalapba, ráadásul semmi kedve majd együtt élni egy 30 éves felnőtt "gyerekkel", aki nem talál melót a "Büfé - Ruhatár" diplomapapírjával?
- Miért tilos a nevelőpofon? NEM állandó, félholtra verésről beszélek! De amikor a másik gyereke anyázik neki, vagy aranyásónak/toyboy-nak nevezi (Miközben mondjuk lehet, hogy nála laknak, vagy ő tartja el őket.) Vagy részegen, buliból hazaérve, szexuális utalásokat tesz, vagy el akar zavarni, mert szerinte akkor újra lenne 2 valódi szülője. Vagy ha lop otthonról. Ilyenkor 1 nevelő pofon hatásos.
Eleve csak külön kasszával mennék bele ilyen kapcsolatba, az én gyerekeimet nem kell azért pénzelni, hogy utána "nevelés" címszó alatt bántsa valaki.
Egy férfi pénze sem kellene, és a nevelés is csak az enyém.
Ez amúgy sem arról szól, hogy a férfi azt akarja, hogy a gyerek normálisan viselkedjen, hanem arról, hogy tudja fitogtatni a hatalmát.
A pofon SEMMILYEN esetben nem fér bele és még csak nem is hatékony. Ez csak arra jó, hogy utána még annyi bizalom se legyen, mint korábban volt.
Egyébként meg az egyedülálló szülők nem új szülőt keresnek a gyereküknek, hanem új párt maguknak. És mellette ő szülője a gyerkenek.
Főleg ha a gyerek már rég kamasz.
Az sosem lesz a te gyereked. Az a párod gyereke. Igen, ez elég kellemetlen helyzet, lényegében mindkét (a gyerek meg az új pár) útban van a másik, de ez van, ha egyszer nem lehet a szülője, akkor nincs mit tenni.
És persze az új pár tud szülővé válni. Baromi nehéz és jellemzően csak kisgyereknél tud kialakulni, de lehetséges. De bőven nem pofonokkal meg kioktatással.
És az, ha a gyerek tudatmódosítókkal él, esetleg lop, az pont azt szokta jelezni, hogy baromira nincs rendben az otthoni élet. És minél több erőszakot hozol be, ez csak annál rosszabb lesz.
Az, amit leírtál, annak köze nincs a gyerekneveléshez.
13.
Akkor ha a pasinak lenne gyereke, te simán fizetnél bele a gyereke totál értéktelen sulijának tandíjába? Vagy hallgatnád, ha anyázna, meg ribizne, mert miattad nincsenek együtt a szülei? És mosnád a részed bulik után a vizeletes nadrágját?
15
1. ha összejövök egy egyedülálló szülővel, akkor azzal tudomásul veszem, hogy neki van gyereke. Olyan nincs, hogy őt kérem, de a gyereket nem.
Ez azt jelenti, hogy vannak a dolognak költségei és kényelmetlenségei. Ha a leendő páromnak autója van, az is azzal jár, hogy költség keletkezik annak fenntartásából. Ha háza, akkor abból. Ha betegsége, akkor abból.
Az, hogy mi értéktelen végzettség, nem a te dolgod eldönteni. Nem te fogod élni az életét, hanem ő. Ez akkor is így van, ha saját, vér szerinti gyerekedről lenne szó. Mit ér a gyerek egy olyan szakmával, ami neked tetszik, de ő utálja mint a sz*rt?
Nem szoktam mosni. Az automata mosógép teszi.
Ha tiszta hányás a ruhája, akkor miért kéne nekem kimosni? Le tudja öblteni ő is, onnantól kezdve meg jön a mosógép.
Ha meg azt omndja, hogy miattam nincsenek együtt a szülei, akkor leültetném őt, meg a páromat és egyértelművé tenném a dolgot, hogy az ő szülője döntése volt, hogy elváltak, nem az enyém.
Ez amit írtam nem gyereknevelés, pusztán emberi kapcsolat azzal, akivel együtt élek.
És persze az is ott van, hogy a párom felelős a gyerekéért. Jogomban áll nem anyázódni és ha nekem nincs jogom nevelni (márpedig alapesetben nincs, ha ezt a párom és a gyereke el nem ismeri), akkor a párom KÖTELESSÉGE ezt megtenni.
Ha nem teszi, akkor meg pont úgy dobbantó, mintha a párkapcsolatba nem tenne bele. Elvégre ez nem több annál, mint hogy a felelősségét nem vállalja a kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!