Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnék a férjemnek segiteni abban, hogy jobban megtalálja a hangot ez egyik gyermekünkkel?
3 gyermekünk van. Az egyik gyermekünk autista. Ép értelmű, de az élete eléggé beszűkült témák körül forog. A férjemről közben szintén kiderült, hogy magasan funkcionáló autista. Ők ketten nagyon nem találják meg egymással a közös nevezőt. A férjemet ez a helyzet nagyon zavarja, de mégis a vilagból ki tudna szaladni a fiunk viselkedésétől, aki viszont folyamatosan próbálja felvenni a kapcsolatot az apjával.
Egyszerűen nem tudom, hogy mivel és hogyan tudnék segíteni nekik, hogy legalább kicsit normalizálódjon közöttük a kapcsolat.
Miért kellene magadra venni más baját? Nem jönnek ki egymással, van ilyen, még egészséges emberek esetében is. Elsősorban ezt kellene tisztázni magadban.
Másodszor meg azt, hogy te laikus vagy, hogyan kellene segítened neki???? Olyat várnak el/vársz el magadtól, ami még a profiknak is nehéz falat. Menjetek szakemberhez, aztán az majd segít, amennyire tud.
Pontosan mi az, ami kiakasztja a férjedet?
Én is szakemberhez fordulnék, hátha talál kettejük között egy kaput, amin keresztül kapcsolatot tudnak építeni
Ez nem csak "más baja", ez az én bajom is.
Fejlesztés és szakemberek már adottak, de helyettünk nem tudnak megoldást kitalálni és mi is csak próbalkozni tudunk, ide is ötletek gyűjteni jöttem.
A gyerkőc már 2 évesen kapott diagnózist, most 8, a férjem alig fél éve. Elég sok feszültség gyűlt már össze az évek alatt mindenkiben. Én is próbálok türelmesebb és megertőbb lenni. Eddig vita tárgya volt, hogy miért veszi fel a fülest, ha a gyerekek nyüzsögnek vagy miért kell a cipőket méret szerint csoportosítani, mikor a fiunk a tulajdonosa és azon belül színek szerint szeretné... Tényleg próbálok megértő lenni, de sajnos ez nem mindig megy.
Próbálok jobban tervezni is, de ugyanakkor nem tudok mondjuk beteg gyereket a boltba vinni, így jó lenne, ha legalább 1 órán át meglennének ketten. Szombaton például nem tudtam elmenni boltba, mert a gyerek lázas. Mondtam, hogy akkor menjen el ő, de az nem jó, mert ő nem szokott hétvégén boltba menni, csak hétköznap nyitásra...
A férjem nehezen viseli hangokat, zajokat, a tömeget és a változásokat. Mindez a fiunkat például nem zavarja. Ő szereti a folyamatos pörgést valószínűleg az ADHD miatt és be nem áll a szája, sokszor meg álmában is beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!