Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha a hosszú távú célom férfiké...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a hosszú távú célom férfiként, hogy feleséget találjak magamnak, akkor érdemes a családi háttért, anyagiakat is figyelembe venni, vagy bízzak a személyiségében és az érzelmeimben?

Figyelt kérdés

31 éves vagyok, most fogok végezni ügyvédként. Az egész fiatal koromról lemondtam a tanulás miatt, folyamatosan képeztem magam és kell is a jövőben.

Kezdem érezni, hogy meg kellene állapodni valaki mellett, és elkezdeni a családalapítást lassan, de túl maximalista vagyok és nagyon a céljaim.

Anyagilag szeretnék a felső rétegbe tartozni, szeretem a sportautókat, a luxus házakat, nyaralásokat, stb. (Mint gondolom sokan mások is)

Nem csak álmodozok, hanem minden erőmmel azon vagyok, hogy ezt el tudjam érni. Nem luxus és pazarló módon, de kimagaslóan élni.

Egyetem mellett vállalkozom, és jelenleg is átlag feletti színvonalon élek, amit a környezetem is észrevesz, és tud.

Sajnos azt érzem, hogy kialakult bennem egy érzés, hogy már nem akarom eltartani a nőket. Bárkivel próbálkoztam eddig, szinte minden mai lány eltartatja magát, álmodoznak, közben az asztalra nem tesznek le semmit.

Érdemes lenne a hallgatótársak közül választani olyat, akivel esetleg dupla ütemben tudunk fejlődni, vagy ahol esetleg a szülők kialakították már az utat, van egy bizonyos vagyoni háttér, de esetleg nincs meg 100%-osan az összhang köztem és a lány között? De közös a cél, és idővel ez majd alakulni fog?

Vagy idióta felfogásom van, és ha a beleszeretek valakibe, akinek teljesen átlagos családja van, átlagos szakmája és célja, de szívből szeret, árad belőle a pozitivitás és boldog vagyok mellette, akkor ez többet ér, és nem fogom megbánni később sem?

Nagyon tartok attól, hogyha megromlik a kapcsolat, viszi a feleség a vagyon felét, úgy, hogy én dolgoztam érte egész életemben. Vagy ha eltartok valakit hosszú távon, és elpazarlom a 30-as éveimet is, ahelyett, hogy egy anyagilag biztonságos partnert választanék.

A kérdést azért tettem fel, mert jelenleg itt van az életemben mindkét lehetőség, de ami az egyik kapcsolatban jó pont, az a másikban ellenkezőleg, vagy kevésbé erős.

Voltam már anyagilag padlón, nagyon nehezen álltam fel, és nem bízom annyira magamban sajnos, hogy egyedüli keresőként a mai árakkal bele merjek vágni a családalapításba.

okt. 20. 20:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező ne haragudj meg rám, de ügyvéd leszel és nem tudod, hogy csak ami a közös vagyont jelenti csak az lehet az exeddé válás után? Ami a te neveden van, házasság előtt a tiéd volt ahhoz semmi köze. Arról nem beszélve, hogy házasság előtt lehet aláírni szerződést is!

Egyébként ha soha nem volt részed komoly párkapcsolatban akkor nem ajánlatos az első nőt feleségül venni mert puhanhatsz hiszen semmi tapasztalod nincs. Persze csakis hosszabb idő után érdemes házasságot kötni nem 1-2 év után amikor a fától nem látod az erdőt.

okt. 20. 20:06
 2/17 A kérdező kommentje:

Természetesen tisztában vagyok minden jogi kiskapuval, de egy házasságba egyenlő félként, maximálisan megbízva tervezek belépni. Ha nagy is lesz a különbség, nem szeretném, hogy már a házasság elején tisztázzuk, hogy mi lesz váláskor. Számomra egy házasság élethosszig tart.

Szinte csak tartós kapcsolataim voltak, szinte folyamatosan az életem alatt, de még nem talàltam meg az igazit, és úgy érzem, egyre kevesebb időm van gondolkodni ezen.

okt. 20. 20:18
 3/17 anonim ***** válasza:
82%

"Vagy idióta felfogásom van" - az biztos, hogy igen.

Álltatod magad azzal, hogy mekkora intellektuális fölénnyel rendelkezel a tanulással, önfejlesztéssel, de az életnek egy kardinális szegletében semmilyen tapasztalatot nem szereztél, látszik is a kérdésedből, de rögtön fejest akarsz ugrani egy komoly kapcsolatba... hát 'sok sikert' a jó választáshoz! Szerintem a tini és fiatal felnőtt éveink arra is valók, hogy más társainkkal egyidőben felfedezzük a másik nemet, tapasztalatokat szerezzünk arról, hogy mi kell nekünk, kivel jó, kivel nem, ki ver át - önismeretet kell szerezni a párkapcsolatban is! Neked erről fogalmad sincs, de rögtön megterveznél mindent az utolsó centiméterig, szerintem ezt elrontottad!

Ha adtál volna magadnak erre is időt, már tudnád, hogy egy lusta, de szerető vagy luxusért szeretetet színlelő lány a te vágyaidat egy párkapcsolatban kielégíti-e, vagy neked intellektuális kapcsolódásra is szükséged van. Már tudnád, hogy mi fontos neked egy kapcsolatban, mennyire akarsz rizikóval játszani, vagy már tönkretettek annyira, hogy házasságra a rideg számítások fognak rávenni gazdasági előnyöket elemezve. De nem, és most mások mondják meg neked, hogy mi lenne a jó? Szerintem neked kellene megmondanod magadnak, hogy neked mi lenne jó, mert mi nem ismerjük, hogy valójában mitől érzed jól magad.

Eleve tévképzeteid vannak a nagy magányosságban. Nem, nem minden nő akarja eltartatni magát, bármit is látsz, és vannak szintén tanult és hasonló párt kereső nők is, és nem csak a te egyetemedről. Kérdés, hogy nekik elég lennél-e 0 tapasztalattal. Lehet nem a te döntésed lesz, hogy egy bolti eladó fogja szipkázni a véred...

okt. 20. 20:19
 4/17 anonim ***** válasza:
72%

"szinte minden mai lány eltartatja magát,"

Ne hazudj!

"Nagyon tartok attól, hogyha megromlik a kapcsolat, viszi a feleség a vagyon felét, úgy, hogy én dolgoztam érte egész életemben."

Miért? Nem akarod, hogy dolgozzon a feleséged? Ha nem, akkor nyilván jár neki a házasság alatt szerzett közös vagyon vele. Naná! Majd kiszolgál x évig és csupasz sggel távozik?

okt. 20. 20:20
 5/17 anonim ***** válasza:
91%
Miért nem ismerkedtél az egyetemen ügyvéd lányokkal?
okt. 20. 20:21
 6/17 anonim ***** válasza:
66%

a "hasonló a hasonlóhoz" elv nem mai találmány. Azzal egyetértek, h sok lány bele akar ülni a jóba és később sem tervez tenni semmit.

viszont a komoly kapcsolatot és a családnak kellő hátteret építeni kell és ehhez, önmagában, nem elég a pénz, vagy életszínvonal.

okt. 20. 20:26
 7/17 anonim ***** válasza:
72%

"egy házasságba egyenlő félként, maximálisan megbízva tervezek belépni."

VS:

"Nagyon tartok attól, hogyha megromlik a kapcsolat, viszi a feleség a vagyon felét, úgy, hogy én dolgoztam érte egész életemben. Vagy ha eltartok valakit hosszú távon, és elpazarlom a 30-as éveimet is, ahelyett, hogy egy anyagilag biztonságos partnert választanék."

Csupa ellentét az egész poszt valójában és így fogalmam sincs, de ami a legrosszabb neked se, hogy mégis mit akarsz.

Annyira remegsz a pénzért, hogy se átlagos keresettel rendelkező nő, se veled egyforma, hasonló státuszban lévő nő nem jó.

De azért te makkogsz bizalomról, szerelemről és házasságról. Még az a jó, hogy családot nem akarsz alapítani, legalább valami pluszt.

Viszont a többi rész egyenesen tragédia. Valld be, hogy neked az érzések fele annyit nem számítanak mint az anyagiak önmagadnak és ne az "Igazit" keresgéld hiszen halvány lila gőzöd sincs az érzelmekről, emberi értékekről.

Csak keress valamilyen szexkapcsit, érdekkapcsolatra valakit, ne nősülj és semmilyen körülmények között ne vállalj gyermeket. Alkalmatlan vagy gyermekre és hagyományos, szerelmen alapuló kapcsolatra. Nincs ezzel gond amúgy, de ne álomvilágban élj és másokat tégy tönkre mert egy ügyvédnek kéne feleség és gyermek!

okt. 20. 20:29
 8/17 anonim ***** válasza:
88%

"31 éves vagyok, most fogok végezni ügyvédként."

Végzős joghallgatóként mondom, hogy nem fogsz "ügyvédként végezni". Jogász diplomát kapsz és jogász leszel, de nem leszel ügyvéd, nem végezhetsz ügyvédi tevékenységet legálisan. Ugyanúgy ahogy közjegyző, ügyész, bíró, végrehajtó, jogtanácsos sem leszel egyből.

Megcsinálsz 3 év jelöltséget, lerakod a nehéz szakvizsgáidat és bekerülsz a kamarába akkor ügyvéd leszel, de ez még legjobb esetben is 3-4 év.

"Természetesen tisztában vagyok minden jogi kiskapuval"

Ezt a különvagyonról szóló válaszra írtad, de a különvagyon nem "jogi kiskapu", hanem ez a törvényes házassági vagyonjogi rendszer egyik alapvető rendelkezése. Ha a pj családjog kollokvium szóbeli lenne, ezért Szeibert lehet kivágna:D.

okt. 20. 20:37
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy te ügyvéd, sem jogász
okt. 20. 20:44
 10/17 anonim ***** válasza:
88%

Na még egyszer neki futok, nyugodtan le lehetek pontozva, de egy normális ember aki a szerelmet keresi az nem úgy áll hozzá mint te! Egy normális ember tisztában van vele, hogy nincs garancia a "4ewer-ever love"-ra, de akkor is megpróbálja mert nem tudja és/vagy nem akarja az érzéseit elnyomni, boldog szeretne lenni és főleg boldoggá szeretné tenni a párját.

Te nem így állsz hozzá szóval ha mindjárt a világ legszebb, legtökéletesebb nője is kerül az utadba te a bizalmatlanságoddal, pénzközpontú mentalitásoddal meg fogod magad utáltatni és inkább semmit se fog tőled akarni csak menekülni akár a világ végére is.

Egyszerűen annyira materiális nézeteket vallsz, hogy soha a büdös életben nem lesz tapasztalatod bőséges, gyümölcsöző, szeretetteljes házasságban.

Nyugodtan megnősülhetsz és lehet utód, léphet a nyomdokaidba, de, hogy egyiken se lesztek boldogak az holtbiztos.

Aki tényleges én tudja mi a szerelem, szeretet az hegyeket-tavakat megmozgat a másikért, ha nem is ügyvéd mint te, orvos hanem mit tudom én csak fodrász akkor is lehetnek együtt sokáig, életük végéig. Simán akinek több pénze van önkéntesen segíteni szeretne rajta mert tudja, hogy nem minden a pénz. De ha egy/hasonló szinten is vannak és baromira szeretik, értékelik egymást akkor sem a mutogatás, presztízs, siker a legfontosabb hanem ők együtt mint pár.

Míg nem jutsz el erre a szintre addig hiába akarsz "tökéletes" párkapcsolatot, házasságot.

Az is nyista, hogy te voltál olyan ostoba, hogy eltartottál valakit, hagytad, hogy kihasználjanak és ő rájuk fogod. Pedig az a te bajod, hogy nincs kellő emberismereted sem.

Nyilvánvalóan önismereted se ha nem tudod, hogy igazából mit/kit is akarsz.

okt. 20. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!