Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan fogadtassam el a férjemmel, hogy az egyik fiunk nem tud megtanulni írni és olvasni?

Figyelt kérdés
A házasságunkra is egyre jobban rányomja a bélyegét ez az egész helyzet. Én itthon vagyok a gyerekekkel, rengeteget gyakorlunk, több szakember is próbálkozott, mégsem megy. A férjem mégis úgy érezteti, hogy az én hiban, mert ráhagyom és miattam analfabéta a gyerek.
okt. 7. 06:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szakértő látta? Voltatok nevelési tanácsadóban=új nevén Pedagógiai Szakszolgálatnál, ott kolplexen megvizsgálják mi állhat a háttérbeb, milyen tanulási nehézzség, pszichés oka lehet.

A férjed valószínűleg a tehetetlenség dühét vetití ki rád, illetve belül szégyeli, hogy a fiatoknak vannak nehézségei. Áll ki magadért ne hagyd, hogy te vidd el a balhét, te mindent megteszel, igyekszel segíteni. A kisfiatok is érezheti ezt a fedzkót köztetek, ami nagyon nem jó. Kimmunikáció, kommunikáció. Jah és csak halkan kérdem a férjed a hibáztatáson kívül mit tett a helyzet jobbá tételéért? Kitartást, fel a fejjel 32/N

okt. 7. 06:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves a gyerek?
okt. 7. 08:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Rejtett kancsalságra vizsgálták már?

Az én lányom is funkcionális analfabéta volt harmadikos koráig, ekkor jöttek rá, hogy rejtett kancsal.

okt. 7. 08:57
 4/9 retektorta ***** válasza:
100%
Nyilván nem a te hibád, de ugye érzed, hogy ez nem maradhat ennyiben?
okt. 7. 09:54
 5/9 A kérdező kommentje:

Persze, már régóta járunk fejlesztésre és a bizottsághoz is. 14 éves, EGYMI-be jár, most ötödikes, autista és ADHD-s, nincs semmi szervi baja, teljesen ép értelmű, mégsem megy neki. Amit elmondok, felolvasok neki, azt megtanulja, csak a betűkkel nem tud mit kezdeni.

4 válaszoló! Mármint mi nem maradhat ennyiben?

okt. 7. 12:24
 6/9 anonim ***** válasza:
56%
Mennyire vagytok nyitottak a családterápiára? Azért ez egy elég súlyos probléma, ami felőrli a szülőket.
okt. 7. 13:13
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus. El kell fogadnia, hogy ez egyfajta fogyatékosság, de ennek ellénre a gyereknek lehet teljes, jó élete.
okt. 7. 19:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem #4 vagyok, de én sem hagynám ennyiben.

Mi az, hogy téged hibáztat? Nyilván nem tennél olyat a gyerekkel, amitől ennyire hátrányba helyeznéd.

okt. 8. 12:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha vak lenne a gyerek, elfogadná, hogy többé nem fogátni?

Ha lebénulna deréktől lefelé, elhinné, hogy nem fog többé járni?

Olyan ez, amikor a gyógyíthatatlan, végső stádiumos beteg sámánt meg jővendőmondót hív, meg kínai gyógyterápiát kezd.

Az ember sokszor irracionálisan ragaszkodik valamaihez, ami nincs.

A gyereked fogyatékossága nagyon speciális, de inkább azon kéne dolgozni, hogy annak ellenére legyen teljes élete, és a 21-ik században erre már van lehetőség.

Ezért javaslom a pszichológust, mert ne látja a fától az erdőtt. Illetve látja, de nem hiszi el.

okt. 8. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!