Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan fogadtassam el a férjemmel, hogy az egyik fiunk nem tud megtanulni írni és olvasni?
Milyen szakértő látta? Voltatok nevelési tanácsadóban=új nevén Pedagógiai Szakszolgálatnál, ott kolplexen megvizsgálják mi állhat a háttérbeb, milyen tanulási nehézzség, pszichés oka lehet.
A férjed valószínűleg a tehetetlenség dühét vetití ki rád, illetve belül szégyeli, hogy a fiatoknak vannak nehézségei. Áll ki magadért ne hagyd, hogy te vidd el a balhét, te mindent megteszel, igyekszel segíteni. A kisfiatok is érezheti ezt a fedzkót köztetek, ami nagyon nem jó. Kimmunikáció, kommunikáció. Jah és csak halkan kérdem a férjed a hibáztatáson kívül mit tett a helyzet jobbá tételéért? Kitartást, fel a fejjel 32/N
Rejtett kancsalságra vizsgálták már?
Az én lányom is funkcionális analfabéta volt harmadikos koráig, ekkor jöttek rá, hogy rejtett kancsal.
Persze, már régóta járunk fejlesztésre és a bizottsághoz is. 14 éves, EGYMI-be jár, most ötödikes, autista és ADHD-s, nincs semmi szervi baja, teljesen ép értelmű, mégsem megy neki. Amit elmondok, felolvasok neki, azt megtanulja, csak a betűkkel nem tud mit kezdeni.
4 válaszoló! Mármint mi nem maradhat ennyiben?
Nem #4 vagyok, de én sem hagynám ennyiben.
Mi az, hogy téged hibáztat? Nyilván nem tennél olyat a gyerekkel, amitől ennyire hátrányba helyeznéd.
Ha vak lenne a gyerek, elfogadná, hogy többé nem fogátni?
Ha lebénulna deréktől lefelé, elhinné, hogy nem fog többé járni?
Olyan ez, amikor a gyógyíthatatlan, végső stádiumos beteg sámánt meg jővendőmondót hív, meg kínai gyógyterápiát kezd.
Az ember sokszor irracionálisan ragaszkodik valamaihez, ami nincs.
A gyereked fogyatékossága nagyon speciális, de inkább azon kéne dolgozni, hogy annak ellenére legyen teljes élete, és a 21-ik században erre már van lehetőség.
Ezért javaslom a pszichológust, mert ne látja a fától az erdőtt. Illetve látja, de nem hiszi el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!