Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan zavar ez a helyzet, a páromnak sosincs pénze?
Egy éve vagyok együtt a párommal, s jelenleg a munkánk miatt tavkalcsolatban vagyunk. Szerencsére viszonylag elnézőek a munkahelyen, emiatt is tudjuk megoldani, hogy a hónapból 2 hetet minimum együtt lehessünk. Mindketten fizetjük a saját albinkat, ami nekem külföldön kb 270 ezer, neki Pesten 210 ezer (igaz nagyobb mint az enyém, plusz kutyabarat, van egy kis félénk kutyusa aki viszont hozzám nem jöhet.)
A párom elég sokáig (majdnem egy évig részben saját hibaból, részben a munkaválasztás nehézsége miatt) nem dolgozott. Kölcsönöket kapott innen-onnan, én is volt hogy adtam, hogy megvalósulhasson egy utazás. Tavaly felmondták a szerződését, emiatt diákhitelböl és az én segítségemmel költözött át. Most a telefonját és internetjét mondták fel tattozás miatt, amiből egy 100-assal kisegítettem, illetve februárban is kifizettem egy havi albiját, amir aztán visszafizetett. Nyáron a cégtől is kért kölcsön, hogy vegyen légkondit, amit először én fizettem ki, majd visszafizette a részem. Ma derült ki, hogy pár éve egy nagyobb összegű hitelt is felvett, amiről a szüleit ma értesítették. Az a baj, hogy bár szeretem a párom, nem látom, hogy ez az ördögi kör mikor érne véget, hiszen több milliós tartozásai vannak. Programozni sincs pénz, mikor utaztunk azt is én fizettem nagy részt, s minden hónapban ez megy. Nincs egy befejezett egyetemi végzettsége sem, emiatt nehezen talált munkát. Most egész jól keres, de az a 400 amit megkeres hó közepe körül el is fogy. Mert ugye ha kedvezmenyek vannak a boltokban, nem szabad azokat kihagyni.
Bar szeretem, nem tudom h egy ilyen kapcsolatban hogy lehet elorebb jutni.
Egy idő mulva neked se lesz.
Ez a mentalitás ragadós.
Majd nezd meg magad 1-2 év mulva hogy kudarc kudarc után jön neked is.
A sikertelen eletkéotelenek fertőzőek.
A megoldás az, hogy nem pénzzel, hanem az életvezetésében kell segíteni. Már ha elfogadja a segítséget. Nyilván nem arra célzok, hogy dirigálj neki, meg hogy tételesen megmondd, hogy mikor mire mennyit költsön, de mondjuk segíthetsz neki abban, hogy kiderítse, hol folyik el a pénz, és hogyan lehetne jobban beosztani.
Első körben írja össze, hogy mik a rendszeres havi bevételei és kiadásai! Munkabér, hiteltörlesztés, albérlet, utazás, stb. Ebből pedig megállapítható, hogy a "kötelezőkön" túl mennyi az az összeg, amennyit egy hónapban költhet. Érdemes tételesen vezetni, hogy mire mennyit költött. Ezt megteheti online, és offline is, és MINDENT jegyezzen fel, akkor is, ha látszólag csak apróság volt, amit költött. Ezt csinálja egy hónapig, és akkor meg fogja látni, hogy mi az, amire elúszott a pénz! Ha pedig látja ezt, onnantól kezdve sokkal könnyebb átlátni, hogy hogyan jöhetne ki nullára, vagy pozitívra hónap végére. Érdemes távlatokban is gondolkodni, szóval idővel legyen annyi megtakarítása, vagy szabadon átcsoportosítható tőkéje, hogy egy hirtelen kiadást is fedezni tudjon.
Én azt mondom, hogy - ésszerű keretek között - egy párkapcsolatban az a jó, ha a két fél segíteni tudja egymást. Ha valami az egyiknek nem megy, akkor abban a másik segít neki, hogy azt megtanulja.
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az élősködést el kellene tűrni. Igen, segíteni kell a másiknak (de ez nem azt jelenti, hogy legyél te a két lábon járó ATM), de amennyiben ő ezt nem fogadja el, akkor nyugodtan lehet ultimátumot adni, hogy akkor oldja meg magától, de te többé nem leszel a személyi bankja.
Kérdező, mintha az exemről beszélnél. Ugyanez volt vele is, 15-re elfogyott a fizetése, hónap végéig én etettem meg az anyja hordta ide a kaját. Fűnek-fának tartozott, azt se tudta, kinek mennyivel, mondjuk nem is érdekelte.
5-ös, ez szép és jó, én is próbáltam vele ezeket. Két hónapig tartott. Utána kijelentette, hogy minek spórolni, azért van a pénz, hogy költse. Aki ilyen, azt nem érdeklik a bevételek meg a kiadások, ha kétmillát keresne havonta, akkor annyit költene.
Ez változni nem fog, kérdező, hiába hiszed és várod, hogy majd egyenesbe jön és utána minden rendben lesz, mert nem lesz. Neked kell eldönteni, hogy még ér-e ez a pasi ennyit. Nekem nem érte meg, 4 év után egyre inkább látszott, hogy ha vele maradok, soha nem jutunk egyről a kettőre. Még külön se, mert egy ilyen partner téged is csak visszahúz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!