Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak, hogy ne nézzen le a barátom?
Bár ezt így konkrétan nem mondja, de érezteti. Szeretnénk összeköltözni, de nem találok munkát. Nem sikerül neki bebizonyítanom, hogy én is érek valamit, és nem egy b..f..sz vagyok. Állandóan a munkakeresés jár a fejemben, úgy érzem számomra sehol semmi esély. Úgy érzem még a legszarabb munkákért is annyit kell küzdenem, mintha kb. valami csodálatos irodai munkára akarnék jelentkezni.
Még a barátom is utalgatott már rá, hogy más nővel mennyivel könnyebb lenne neki, és mással nem is kellene ennyit bajlódnom. Meg mit akarok én már annyira 30 évesen. Már 5 kg-t is fogytam, lógnak a ruháim rajtam.
Hagyd el a fenébe. Soha ne legyél olyannal, aki azt érezteti veled, hogy kevés vagy rossz vagy. Ahogy látom, te most eleve egy nehéz életszakaszban vagy, amiben a barátod leértékel téged, ezzel veszi el az önbizalmadat és köt magához. Hiszen ha te egy szar vagy, akkor örülhetsz neki és mindent meg kell tenned neki, nem? Na ez rohadtul bántalmazó hozzáállás, nem szeretet.
Lenézni a másikat semmilyen körülmények között nem oké. Te a leírtak alapján egy alacsony önértékelésű személy vagy, ezen kellene dolgoznod, mert sok ember van aki ezt kihasználja és hasonlóan jár el (sőt a pszichológia szerint az alacsony önélrtékelés gyakran pont ilyen emberek keresését jelenti, akik megerősítik azt, hogy te nem vagy elég, vagyis a tudatlalattid kielégül). El kellene menned pszichológushoz, olvasni a témában fejleszteni önmagadat. Szerintem ha rendbe rakod magad fejben, akkor minden össze fög jönni előtt utóbb, mert nem egy szomorú ember leszel, hanem magabiztos és erős. Persze nem, nem egyről a kettőre, hanem szépően lassan. Kidobod a barátodat, szerzel munkát és lesz egy szuper másik partnered is. Kitartást hozzá!
2
Nem. A barátod nem elég jó neked. Nem támogat, hanem lehúz, rombolja az önképedet. És te hagyod.
1. voltam
Szerintem szakíts. Normális kapcsolatban nem kell folyton bizonyítani, hogy érsz valamit, hanem azért van veled a párod mert szeret, jó veled és támogat.
Nekem ez egy elég toxikus kapcsolatnak tűnik, ahol rajtad vezeti le a feszültséget és kihasználja, hogy nincs önbizalmad. Menekulj, amíg gyerek nem köt hozzá, mert a maradék önbizalmad is lerombolja!
"Még a barátom is utalgatott már rá, hogy más nővel mennyivel könnyebb lenne neki, és mással nem is kellene ennyit bajlódnom"
Tényleg ez az a pont, ahol már be kell inteni a másik félnek, nemtől függetlenül. És sok sikert kívánni a másikhoz, akivel olyan könnyű és boldog lesz az élete.
Hát ahogy látom, akkor már elég jól lehúzta meg engedted hogy lehúzza az önértékelésedet. Megfelelni sajnos nem tudsz neki, mert a baj azzal van hogy magadnak nem felelsz meg és engeded, hogy jól elhitesse veled, hogy ennyire vagy képes. Sajnos az ilyen hitek önbeteljesítőek, szépen lassan mindenben elveszíted majd önmagad ha nem teszel ellene még most.
Az álláskeresés egy nagy fos (tudom, bennevagyok én is), ne engedd hogy ez minősítsen. Engem is már olyan helyekről is elutasítottak, ahova szégyelltem egyáltalán hogy beadtam a jelentkezésem. Viszont tudom, hogy jó vagyok és lesz is jobb, nem adom fel és nem hagyom hogy ez összetörjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!