Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szóljak neki, hogy egy skizofr...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szóljak neki, hogy egy skizofrénnel van együtt, vagy ő is rájön majd?

Figyelt kérdés

Próbálom nagyon röviden.

Munkahelyemen megismertem egy férfit Azonnal egymásba szerettünk. Nem mondom egyikünket sem egy buta embernek, könyvelő vállalkozásnál dolgoztunk (bár ő sima adminisztrátor / diszpécser volt). Neki elmondása szerint nagyon sok vállalkozása volt még munkán kívül, ilyen autó olyan lakás stb. Hétvégente járt külföldre a kinti éttermeihez, stb.

Nagyon sokáig voltunk együtt, nagyon sok furcsaság volt körülötte, már arra gyanakodtam hogy drog ügyei vannak azért ilyen titokzatos.

Aztán borult minden, egy baromi nagy csaló volt. Semmilyen végzettsége nem volt, mindenhol átveri az embereket, se étterem se semmi konkrétan nulla az ember, és a párja pénzelte… kocsi, minden az övé, neki semmije nincsen.

Tehát mindvégig volt egy nálam sokkal komolyabb kapcsolata. Nagyon ritkán kaptam füleseket, hogy látják egy nővel, de azt mondta az az üzleti partnere/ügyvédje.

Rengeteget beszéltem vele a lebukása után, és számomra traumát okozott hogy ekkora szerelmet hazudott nekem, rájöttem hogy minden illúzió volt, csak az volt igaz, hogy a nevét tudtam. És az a félelmetes, hogy azóta is valami biztosításokat ad el feketén (gondolom átverés), hihetetlenül durva beszélőkéje van és amúgy felfordul a gyomrom, hogy mennyire intelligensen és kultúráltan tud velem is beszélni, én konkrétan úgy éreztem hogy én most megbolondulok. Most már a környezete el meri nekem mondani, hogy előző párjait is tönkretette mentálisan, mert annyira sok személyisége van, hogy aki kötődik hozzá az egyszerűen megőrül.

15 kg-ot fogytam, gyógyszer függő lettem és sajnos kórházban is kellett lennem súlyos pánikrohamok miatt, életem szerelme ez a férfi és mindenemet feláldoztam miatta. De megszakítottam a kapcsolatot. Most az eredeti párjával van (akibe kivételesen ő tényleg hihetetlenül szerelmes hiába csalja meg ahol tudja), de barátok folyton mondják, hogy itt-ott látják (tiktok, Instagram) és mindenhol női kommentek vannak szivecskével, tehát valószínűleg van még nője bőven. 2 alkalommal voltam pszichológusnál eddig és ő azt mondta, valószínűleg ez az ember skizofrén, vagy ha most nem is az, akkor az lesz. Ugyanis hihetetlen mennyire elhiszi ő saját maga is amiket mond. Sírva, zokogva vallott nekem mindig szerelmet. Nem is megyek bele mert hosszú sztori.

De azért ebbe a kategóriába írok, hogy életem összezuhanásából próbálok felállni, de csak az jár a fejemben, hogy szóljak-e a párjának? Vagy vajon sejthet-e valamit? Mert én is végig gyanakodtam. Vagy hagyjam, hogy maga jöjjön rá? Mert az én lelki egészségem lehet visszaesne, ha most kapcsolatot létesítenék azzal a nővel, aki ráadásul nem a legélesebb kés a fiókban. De csak ezen gondolkodom hogy ez rosszabb mint egy halál. Egy illúzióba voltam szerelmes, és ráadásul nem elég, hogy nem szeret, de az egész élete csak díszlet, és olyan félelmetes az igazi személyisége, hogy valószínűleg nemsokára sokkal nagyobb bajokat is fog magának okozni ( a szülei is elfordultak már tőle, nem bírnak vele és a sok hazugságával, lop tőlük, gyanúsítja őket a semmiért ). Életem szerelme egy beteg ember és ráadásul más nőbe szerelmes senkinek nem kívánok ilyen fájdalmat, nem tudom ebből hogyan fogok felállni…. Minden nap gyászolom azt az értékes, szerető intelligens férfit akit mutatott, szívem szakad ki hogy ő nem létezik. És megbolondítja maga körül is az embereket. Ez a szituáció nem játék szerintem, de nem tudom mennyire avatkozzak még bele bármibe is, ami őt képviseli.

szept. 1. 13:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Vicces mikor már az ember első mondata hazugság 🤯

a chatgpt lerövidítette a további olvasóknak:

Megismerkedtem egy férfival a munkahelyemen, aki iránt erős érzelmeket tápláltam, de később kiderült, hogy egy nagy csaló, akinek semmije sincs, és másokat is folyamatosan átver. A kapcsolatunk során sok furcsaságot tapasztaltam, majd amikor lelepleződött, rájöttem, hogy az egész élete egy illúzió, és ez mély traumát okozott nekem, súlyos egészségügyi problémákhoz vezetve. Most azon gondolkodom, hogy figyelmeztessem-e az eredeti párját, vagy hagyjam, hogy ő maga jöjjön rá, mert félek, hogy újra összeroppanok, ha kapcsolatba lépek vele.

szept. 1. 13:19
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

"2 alkalommal voltam pszichológusnál eddig és ő azt mondta, valószínűleg ez az ember skizofrén, vagy ha most nem is az, akkor az lesz."

Ne okoskodjon ha nincs kivizsgálva. Egyszerűen hazug, kapcsolatfüggő vagy ha már mindenáron analízist kell kifigurálni akkor inkább nárcisztikus.

Szólni szólhatsz, de csak bizonyítékokkal, hogy átvágott téged!

szept. 1. 13:19
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem akartam regényt írni, de tényleg már 14 éves kora óta súlyos dolgokat csinál, és nem csak a párkapcsolataiban. A családját is tönkretette, pénzügyekben is csak a csalást keresi, ha minden igaz börtönben is ült már, amit pedig a nőkkel csinál az kritikán aluli. Sokszor volt már öngyilkossági kísérlete is, viszont egy nap vagy 5x változik a hangulata. Ami rám hatással volt pl hogy amikor lebukott reggel még fenyegetett a telefonban hogy megõlet ha szólok bárkinek. De szó szerint Facebook profilokat küldözgetett, hogy kik fogják elv*gni a nyakam. Kb fél perc múlva már sírt, hogy mennyire szeret, eljött a lakásomhoz összeesett úgy zokogott, rángatózott, hányt, hogy ne hagyjam el, utána rá 1 órára már hívott, hogy a párját szereti és felejtsem őt el. Este pedig ugyanúgy írogatott, hogy meghal ha el fordulok tőle. És ennél súlyosabb, specifikusabb dolgokat már nem merek leírni, mert ebben a városban nagyon sokan ismerik, nem akarom hogy bárki megismerje az írásomból. Ja erről jut eszembe, hogy olyanokat is csinált rendszeresen hogy mentünk a városban, és random emberekhez odament és pacsizott velük, mintha ismerné őket. Sokszor égett a fejem nem értettem miért csinálja ezeket. Ezért gyanakodtam drogra…. De sajnos sokkal súlyosabb a helyzet. Tehát én mentálisan nagyon stabil nőnek tartom magam, de annyi minden zúdult rám, annyi információ vele kapcsolatban, hogy egyszerűen nem tudom feldolgozni.

A pszichológus nyilván nem diagnosztizálta, csak elejtett egy ilyen mondatot és azóta magamban boncolgatom hogy tényleg mi is van körülötte, és így már mindennek van értelme, ha skizofrén akkor minden meg van magyarázva.

Legszívesebben szólnék a párjának is, de közben meg félnék is ebbe jobban belebonyolódni.

szept. 1. 13:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor hallgass!
szept. 1. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!