Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Én pénzem mégis közös tulajdon?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én pénzem mégis közös tulajdon?

Figyelt kérdés
27 éves nő vagyok a párom szintén 27. Ma kibukott valami ami nagyon kiakasztott... 16 éves korom óta van fundamenta lakás takarék számlám amit 10 évre kötöttem de 1 évet csúszik és van még egy 10 éves amit 20 évesen kötöttem. Mindkettőt ugyan olyan összegben fizetem csak 4 év eltéréssel kötöttem. Az utóbbi időben nagyon gyakran hozom fel, hogy vennék egy lakást már végre. Párom be közölte, hogy legyen közös tulajdon. Én ezt nem díjazom. 16 éves korom óta dolgozom azért, hogy tudjak venni egyedül önerőből saját házat. Legnagyobb gondom az, hogy ő 26 éves koráig nem rendelkezett bejelentett munkahelkyel és kb 2 évig egyáltalán nem dolgozott hanem súlyos pánik betegség miatt otthon dekkolt az anyjáék nyakán. Nincs semmilye. Amúgy egy szegényebb családból való, de aggaszt, hogy így, hogy ő semmit sem tenne bele a felújítást leszámítva, hogy megcsinálja velem együtt mert építő iparban dolgozott főleg, de anyagi részen semmit sem tud bele tenni mert a pénz nagy részét amúgy elszórja főleg cigire és alkoholra így nem szeretném ha közös tulajdon lenne. Ha anyagilag bele tud szállni nagyobb összeggel akkor oké lenne de így nagyon max 5%-ot írnék a nevére a belefektetett munka miatt. Úgy érzem a sok egyéb problémánk mellé ez akár szakító ok is lehet később ha ezt tényleg komolyan gondolja. Az alkohol és cigi rengeteg pénzt visz el és az a baj, hogy az én fizumból is kb a fele marad meg kajára ami lósz@rra se elég kb. Mindig minden baromságot meg vesz és szórja a több száz forintos jattot mindenhol ahol megfordul. Vesz egy 200 forintos üdítőt és ad mellé 30pft jattot a kasszásnak egy sparban vagy bármi más boltban. Szóval a kérdésem az lenne, hogy ki mit gondol erről. Ő keres többet alapvetően de még is én fizetek kaját stb.... És akkor még azt is osszam meg amihez szó szerint semmi köze csak beengedem mert szeretem.

#szakítás #tulajdonjog #aranyásó #Ingatlan tulajdonjog #Tulajdon megosztás
2024. aug. 27. 20:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Fizesd egyedul es legyel 1/1 tulajdonos. Ihy legabb kiderul,h a penz lakas miatt van-e veled.

Mindenki a sajat etelet es cuccait fizesse. A rezsit meg az,aki bekoltozott a masik lakasaba vagy ha keves a prnze akkor felezzetek a rezsit. Igy sose lesz vita. Orokke egyutt tudtok maradni.

2024. aug. 27. 20:21
 2/13 anonim ***** válasza:
Mióta vagytok együtt?
2024. aug. 27. 20:25
 3/13 A kérdező kommentje:

Egyedül fizetem és neki semmi köze hozzá kb 3 hónapja tudja, hogy van.

Bocsánat kimaradt, hogy 1,5 éve vagyunk együtt és már az esküvőt kezdtük volna szervezni januárban de így az is lehet, hogy lefujom és inkább veszek lakást aztán egyedül megyek inkább mert ez így rohadtul nem korrekt. Fordítva nem várnám el. Én szerződést kötnék mindenképpen ki mit hoz a házasságba. Ha én semmit azt is papíroznám! Így korrekt...

2024. aug. 27. 20:29
 4/13 anonim ***** válasza:
32%

Legyen közös tulajdon, de fizesse ki a felét ő. Ennyi.

Ha ez nem opció, akkor ne legyen az.

2024. aug. 27. 20:33
 5/13 anonim ***** válasza:
96%
Azért meredek, hogy egy ilyen emberrel akarsz esküvőt, mikor a leírásod alapján egy felelőtlen proli a párod.
2024. aug. 27. 20:34
 6/13 anonim ***** válasza:
95%

Bocsi, nem bántásból, de te nem vagy normális, ha akár 1%-ot is ráíratsz egy ilyen semmirekellőre. Az csak arra lenne jó, hogyha szétmentek, és ti garantáltan szétmentek, induljon a macera, hogy valahogy kifizesd a részét. Te értelmes, okos nőnek tűnsz, nem is értem miért vagy ehy ilyen alakkal. Mi szükséged van rá? Eddig még alig dolgozott, a kevés pénze cigire, piára megy, nincs semmilye. Komolyan, kell ez neked? Nyűgnek a nyakadra.

Mondom ezt 52 éves nőként, a lányom majdnem veled egyidős, neki is ezt mondanám.

Légy észnél...egy lakás, ha hozzájutsz, a mai világban felbecsülhetetlen, ne osztozz!

2024. aug. 27. 20:37
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Még véletlenül se legyen közös tulajdon. És nyilván miért hallgatnal egy idegenre, de ezt a pasit felejtsd el, tapasztalatból mondom. Tíz évet voltam együtt hasonló típusú emberrel, csak a volt férjem mondjuk nem alkoholra költött, de lényegtelen, az anyagi helyzetéhez képest mindig sokkal többet költött olyan dolgokra, amikre amúgy nem lett volna szüksége, ő is imádta játszani a nagyvonalút ha jattolásról volt szó, vagy bármikor, de otthon egy klimara sajnálta a pénzt, mert hát az milyen drága, és valóban sosem volt egy fillerunk sem, mert mindig elszórta az összeset hulyesegekre, én meg nem nagyon szolhattam érte, mert szintén nálunk is ő keresett többet. Érdekes módon amikor különváltunk, valahogy mindig simán kijöttem a pénzemből (és klíma is lett 😂).

Ne akarsz ezt magadnak, egy ilyen pasi mellett pontosan ez várna rád is.

2024. aug. 27. 20:50
 8/13 A kérdező kommentje:
Teljes mértékben igaza van mindenkinek és nem maradnék de jelenleg nincs hova mennem 2 hete leépítés miatt kirugtak és most így még nehezebb mert konkrétan albira se lenne pénzem... A saját családomra nem számíthatok már sajnos, mikor segítséget kértem, hogy kölcsön adjanak albi kaucióra sem adtam semmit pedig csak 180 ről lett volna szó és 1 hónappal később adtam volna vissza de ha mást nem akkor haza költözés is szóba jött a szülő otthonomba de apám kitagadott mert 120km re költöztem és nem azt csináltam amit ő mondott... Sajnos kell egy kis idő míg össze kapom magam addig mindenképpen maradnom kell...
2024. aug. 27. 21:02
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez a pasi csak kihasznál. Az esküvőt ezek után biztos lefújnám és szakitanek vele.

Semmi jövőd nem lesz így. Cigizik és piál is.

Eszedbe ne jusson semmilyen körülmények között sem lakást venni vele közösen.

2024. aug. 27. 21:24
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nőként azt mondom, hogy ebbe semmi esetre se menj bele!

És őszintén azt se értem, hogy miért szeretnél egy ilyen emberrel megházasodni. Ha már mindenképp én akkor is íratnék házassági szerződést. De nagyon nagyon alaposan gondold át ezt a kapcsolatot, a leírtakból ez nem fog sok jóra vezetni.

2024. aug. 27. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!