Szep napot! Az exemmel októberben össze költöztem.A haz amibe el az apja tulajdonába van,az exem csak haszon élvező. Rettenetes állapotok voltak a házon belul es mondtam neki ez igy nem maradhat es ujitok a házon.Ki dobott.Vissza jar e a penzem?
#1: :-)
magyar-magyar fordítás. :)))
Kérdező, ha nem egyeztetek meg a felújításban, és te saját szakálladra csináltál bármit, akkor evvan.
1-es: köszi a fordítást, nagyon szükséges volt!
Kérdezö: ha számlákkal bizonyítani tudod, hogy a te pénzedböl történt felújítás, és ezzel a haszonélvezö megbízott, akkor igen, egyéb esetben nem.
Persze,visszajárna,ha az exed korrekt volna.
De ahogy fentebb írták, számla, megállapodás nélkül ügyvédhez sem érdemes menni.
Az kevés,hogy te ezt mondod.
(Sajnos)
2-3, nagyon szívesen. 😉
Még így is sikerült pár dolgon elsiklani.
Szerintem még számlákkal sem, mert gondolom nem fizettél a lakhatásért.
A végén kapsz egy borsos számlát az albérleti díjról 5 évre visszamenőleg.
Vesd össze egy ottani bérleti díj (+ rezsi, + egyéni fogyasztás, illetve nem tudom, kelengyét vittél-e vagy az övéket használtad) és a ráköltött munka és pénz összegét.
Ha úgy gondolod, tartoznak neked, akkor azt az összeget kérd el!
Nem tudom, milyen összegről lehet szó, de ha milliós nagyságrend, akkor már érdemes lehet foglalkozni vele, de csak rajtatok áll.
Mondjuk ha csináltál/tattál egy 1 milliós konyhabútort, de közben semmit nem vittél, és rezsit se fizettél, akkor az úgy kb. pariban van. Ha egy medencés luxusházról van szó, akkor akár még tartozhatsz is fenti példa esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!