Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a párom nárcisztikus?
Amikor megismerkedtünk, én Budapesten éltem, ő vidéken. Elég hamar mondta, hogy költözzek hozzá. És mivel amúgy sem volt "túl jó" az életem, így mindent otthagytam, és hozzá költöztem. Azt mindenképp el kell mondanom, hogy a kapcsolatunk jó és harmonikus, viszont olyan dolgok történtek, amik miatt úgy tűnhet, mintha ez csak egy kezdet lenne valami rossz felé.
Előszöris eleinte nem kellett dolgoznom (ő mondta), majd amikor új helyre költöztünk (teljesen idegen városba), 1 évig dolgoztam, de mondta, hogy hagyjam ott. Az igaz, hogy tényleg rossz volt az a hely, nem éreztem jól magam ott. De azóta sem dolgozom semmit (pedig jelentkezem állásokra), és mindig azt mondja, hogy nem baj.
Amióta együtt vagyunk, a családommal is romlott a kapcsolatom, sőt, odáig elfajult, hogy pár hónapja senkivel nem beszélek.
Számomra ez csupán fura véletlenek egybeesése, de lehetséges, hogy nem az?
Ennyiből megállapítani lehetetlen a dolgot. Mindenesetre szerintem fontos lenne magadra fókuszálnod: Mennyiben oldódsz fel ebben a kapcsolatban? Mennyi saját dolgod, programod, kapcsolatod, hobbid, stb. van, amiben nincsen benne a párod? Van-e életed rajta kívül? Mennyiben vagy független és mennyire függesz tőle? Mennyiben vannak kielégítve a mindenféle igényeid (pl. barátaid, egyéb kapcsolataidban vagy vele is)?
És ami még fontosabb: miért engeded, hogy ő irányítson? Ha nem akarsz dolgozni (és megteheted), akkor ne dolgozz, de ne azért mert ő azt mondja hogy ne. Miért szolgáltatod ki magadat neki és miért nem teszel a saját életedért és mentális egészségedért? Gondolj csak bele, ezzel a kapcsolatotoknak rosszat teszel, hiszen kizárod az egyenjogúságot belőle.
Szerintem az lenne a jó, ha elkezdenéd visszaszerezni szépen lassan a dolgaidat. Ha nem megy, ha a partnered ebben nem támogat, akkor pedig lépj le. Egy szerető kapcsolatban egymás céljait, fejlődését, boldogságát segítjük. Tehát szeretnénk, hogy legyenek barátai, járjon el sörözni velük, moziba, legyen hobbija, legyen énideje, stb. amik boldoggá teszik, amik feltöltik és emiatt a kapcsolatban is egy boldog, teljes személyként tud funkcionálni. Ez az alap magaddal és a másikkal szemben is.
Pont azért kérdezem, mert mindenhol erről lehet olvasni. A nárcisztikus fél elzárja a párját a külvilágtól, nem engedi dolgozni, elszakítja a barátaitól és a családjától is, és nem marad saját pénze sem.
Azt nem írtam bele, de a családommal való összeveszést a párom eléggé támogatja. Azt mondta, hogy ne keressem őket, és eléggé javasolta mindig, hogy álljak ki magamért velük szemben. De nyilván azért írtam a posztba, mert a párom hatására/támogatására vesztem össze velük.
Azt akarja hogy anyagilag tőle függj.
Ha valamit csinál, ne tudj lelépni.
Tegyél félre pénzt magadnak, csak havi keveset, amennyit tudsz, mert ha bármi baj van nem tudsz elköltözni.
Apám is ezt csinálta. Anyámnak nem kellett dolgoznia, de amikor összevesztek, apám eltette a pénzt magának és anyám képébe vágta hogy nem dolgozik.
Akkor mondta anyám hogy mindig kellett volna félretennie egy kicsit amit apám nem vesz észre.
Én is így csinálom!
Van 2 millió, amiről a férjem nem tud.
Dolgozok.
De nekem ez egy biztonság!!!
Itt a gyerek, felelősséggel tartozom!
De sehol sem írod, milyen rossz dolgokat csinál a csávó. Mivel zsarol? Mivel hord le? Mi az a negatív amit csinál?
Egy kis ideje olvasom itt a gyakorin a nők és a férfiak írásait, szerintem mindegyikotok életét teljesen meg tudnám változtatni a pozitív irányba.
Te konkrétan kiszabadultál egy szar helyzetből és dolgoznod se kell. Cseréljünk. Én férfiként több pénzt termelnék, edzenek, szuper lenne az életem, és több tudásom lenne, tanulnék, fuggetlenednék. Te mit csinálsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!