Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak valamilyen tanácsaitok, hogy első kapcsolatban hogyan lehet könnyen hozzászokni az új "helyzethez"?
22 éves nő vagyok, és most van az első komoly kapcsolatom. 3 hónapja vagyunk együtt. Két férfivel feküdtem már le a párom előtt, de egyik sem kapcsolat volt, így a véleményük sem érdekelt annyira, meg olyan jó sem volt. Viszont most a párommal nagyon nagyon jó.
A szex volt az egyik, amitől kicsit tartottam, mikor "összejöttünk". Vele volt először férfi által orgazmusom, meg az egész annyira szuper. Viszont most igazából aggódom a véleménye miatt egy kicsit, és még annyira nem oldódtam fel. Azt mondtam neki, hogy sosem élveztem még ennyire a szexet, mert ez neki is hízelgő, nyilván. De az első alkalmunk annyira spontán jött, hogy aggódni sem volt időm, de most már egy kicsit néha így befeszülök mikor még csak csókolózunk, meg ilyesmi. Valamint így az együtt alvás is kicsit sarkalatos pont nekem, mert gyorsan elalszom vele, többször ébredtem már arra, hogy ő még olvas, vagy ilyesmi. Tegnap este is mosolyogva mondta nekem, hogy negyed 9-kor elaludtam. Az az igazság, hogy elég kimerítő a munkám, viszont régóta nem alszom jól, mellette meg valamiért szinte azonnal sikerül. Az az igazság, hogy sokáig voltam egyedül, nem volt kapcsolatom, és ezek a dolgok nekem még "szokatlanok". Neki már volt egy hosszú kapcsolata, a nővel már együtt is éltek vagy 1,5 évet, mielőtt szakítottak. Hogyan lehet hozzászokni ehhez? A reggeli együtt ébredéshez, hogy bármilyen állapotban lát, ha nála alszom nyilván ott készülök el, és közben is jön, beszélget velem, simogat, megölel, stb. Nálam is szokott lenni, de nekem a lakásom is ilyen privát dolog, és úgy furcsa volt először is beengedni, meg néha most is szokatlan még.
A leírásod alapján te is hasonlóan független típus lehetsz, mint én. Szeretsz egyedül lakni, szeretsz akkor kelni-feküdni, mikor akarsz, nehezen alkalmazkodsz máshoz, bármennyire is jó vele. Én az évek alatt rájöttem, hogy nekem hatalmas nyűg egy kapcsolat, nem szeretek alkalmazkodni máshoz semmiben sem. Akkor se, ha amúgy szinte mindenben tökéletesen megfelelne nekem, nem érzem jól magam a kapcsolatban és Isten ments, hogy mégegyszer együtt lakjak valakivel.
Igaz én 6 évvel idősebb vagyok, a te korodban még én is bőven próbálkoztam hozzászokni egy kapcsolathoz, nem rendelkeztem olyan önismerettel, mint most. Neked is ki kell járni ezt az utat. Lehet, hogy te idővel megszokod és boldog leszel vele, de lehet te is rájössz arra, hogy jobban szeretsz szingli lenni.
Ezek nekem is nagyon nehezek voltak, nekem nagyon későn lett kapcsolatom és annak ellenére, hogy nagyon is megbízom a partneremben, gyakran befeszítenek ezek a dolgok. Nem azért mert ott van a másik, hanem inkább mert nem a megszokott dolgok vesznek körül, nem úgy történnek a dolgok, ahogyan szoktak.
A szex mindig kicsit béna, hiszen nagyon intim, nagyon kiszolgáltatott szituáció. Ebben teljesen fel kell oldódni, teljesen megbízni, megtanulni kommunikálni. Nekem attól, hogy lettek kevésbé jó élmények és ezeket meg tudtuk beszélni sokkal jobb lett. Mármint sokkal jobban élvezem az egészet mentálisan, mert felszabadító, őszinte, nyitott és ez sokkal, de sokkal jobb szexuális élményeket eredményez.
Az alvás nekem borzalmas dolog. Kisgyerekkoromtól kezdve utáltam máshol aludni, eleve itthon is egy rossz alvó vagyok. Most a partnerem felé az a nagy dolog, hogy egyáltalán hajlandó vagyok nála aludni. Kicsit irigyellek, hogy te vele jól tudsz aludni, szerintem örülj ennek és ne stresszeld magad amiatt, hogy korábban alszol el. A reggel meg mindenkinek ugyanolyan: reggel senki sem szép, senki sem jó illatú. A másik sem az, ehhez hozzá kell szokni.
Összességében úgy gondolom, hogy türelem kellett. Most is néha előjönnek ilyen kisebb bosszantó dolgok, de akkor megpróbálok valami belső nyugalomhoz visszatérni. Vagy szimplán megmondom neki, hogy oké, értem, de akkor most 20 percig legyen olyan kedves és ne szóljon hozzám, mert ébredezek és nem fogok tudni elcsevegni vele. Utána, ha felébredtem szívesen megbeszélem a dolgot, meghallgatom.
28 éves vagyok, párom is es ő az aki nem igazán szeret másokhoz alkalmazkodni. Ebből szakítás lesz, mert semmi programot nem akar, meg semmit sem, ami nekem fontos lenne. Nem vagyok mártír és egy szubmusszív tyúk, hogy eltűrjem, ha ő megmondja mikor-merre-hányóra, akkor legyek kedves alkalmazkodni. Amúgy a szex meg az együttalvás volt az egyetlen dolog ami ment vele részemről, ő problémásnak érezte, nem pihente ki magát, mert olyan nem lehetett, hogy mondjuk játék helyett emberi időben bújjunk össze, csak rohadt későn, este 10 után. Este 8-kor ő leül játszani.
Na ilyen pasival én nem akarok szexkapcsolatot se tőbbet, ha nem muszáj, mint a dedóban. Én komoly kapcsolatra vágyom, alkalmazkodjon a másik is. 9 évig éltem lakótársakkal, ott is voltak jobb-rosszabb élmenyek, de egy kapcsolatban alap az együttélés, nekem ez az egymáshoz átmászkálas dolog is tök terhes fél év -1 év után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!