Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy fagylaltos kehely eltörése után miért kell így viselkednie velem?
Én is ilyen voltam fiatalon, minden hülyeségen felkaptam a vizet. Ahogy idősebb lettem, kinőttem.
Ha az én párom törné el véletlenül a kedvenc bögrémet, inkább átölelném és megcsókolnám és mondanám, hogy semmi baj.
A gyerekeimet is így nevelném, ha lennének.
49/F
Igazából ez egy szép példája az abuzív, diszfunkcionális kapcsolatoknak.
Adott egy indulatkezelési problémákkal küzdő, személyiségzavaros, érzelmileg egy selyemhernyó szintjén álló egyén (férfinek nem tudnám nevezni), aki összejön egy érzelmes, érzékeny, ugyanakkor lelkileg sérült nővel, aki valószínűleg még önbizalomhiányos, és önértékelési problémákkal is küzd. Az elején minden tökéletes, ideig-óráig a hím tűrtőzteti magát, ameddig a nő bizalmába férkőzik, és persze közben folyamatosan elhiteti vele, hogy ő mennyire keveset ér. Nyilván ezt nem így mondja ki elsőre, eleinte csak apró utalásokat tesz, hogy szerinte ezt nem így kéne, azt nem így kéne... ha a nőnek valami problémája van, akkor azt megpróbálja minél jelentéktelenebbnek beállítani, majd egyenesen zavarónak, és fokozatosan elhiteti vele, hogy értéktelen, hogy bármit csinál az rossz, hogy bármi problémája van, az csak hiszti, és persze azt is, hogy a világon senki másnak nem fog kelleni, és természetesen azt is, hogy nála jobb férfi nem is létezik a világon.
És van, hogy itt sem áll meg a folyamat, nem ritkán a következő lépcsőfok már a testi bántalmazás.
Szóval igen, ez van most, sikeresen bekerültél egy aljas genyó bűvkörébe, és már te magad sem látod tisztán a dolgokat. Sőt, már ott tartasz, hogy kérdés nélkül elhiszed, amit mond. Ha ő egy nagy darab kakának mond téged, akkor te elhiszed magadról, hogy bizony az vagy.
Most komolyan, mi az, hogy valakivel nem lehet beszélni?? Mi az, hogy valakitől kvázi félni kell kapcsolaton belül?? Tudod egyáltalán, hogy mit jelent a párkapcsolat?? Nem félni kéne tőle, hanem támogatni egymást. Aki erre nem képes, arra nem szabadna párként tekintened. Egy ilyen agresszít barom mellől meg minél hamarabb menekülnöd kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!