Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Egy "családi" "vita" során...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy "családi" "vita" során azt mondtam, hogy nem az eszéért szeretem a páromat. Ő ezt meghallotta és most haragszik rám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A szüleim nem tudják elfogadni, hogy szakítottam az exemmel, aki megcsalt. Nagyon szerették azt a csajt, azóta is tartják a kapcsolatot velem Folyamatosan próbálnak meggyőzni, hogy fogadjam vissza, mert olyan jó, okos barátnőm mégegy tuti nem lesz, szegény már megbánta, amit tett, meg amúgy is mennyiszer próbálta már visszakönyörögni magát hozzám. Meg teljesen odavannak érte, mert jajj, hát egyetemre jár, kutat, phd-re akar majd menni, hát milyen okos lány...

Konkrétan annyira imádják a szüleim az exemet, hogy a jelenlegi barátnőmet meg se akarják ismerni, már élből utálják, és sokkal rosszabb a helyzet amióta tudják, hogy ő otthagyta az egyetemet, és csak érettségije van és szakmája. A barátnőm tudja, hogy mit gondolnak róla a szüleim.

A szüleimmel egyre ritkábban beszélek emiatt, de még így is mindig szóba hozzák, hogy dobjam ki a barátnőm és menjek vissza az exemhez. Ebből mindig vita lesz, és hát tegnap is pont ez történt, amikor telefonáltam a szüleimmel.

Vita lett köztem és a szüleim között. A barátnőm ebből hallott egy kis foszlányt, amiben annyit mondtam, hogy őt nem az eszéért szeretem, amiből ő annyit vett le, hogy akkor biztos én is azt gondolom mint a szüleim, tehát hogy ő ostoba. Miközben erről szó sincs, csak épp arról dumáltak a szüleim, hogy az exem sokkal okosabb, miért nem őt szeretem, és erre mondtam azt, amit. Egyébként pont ezután tettem le a telefont.

Viszont a barátnőmet nagyon megbántottam ezzel, este nem akart beszélni velem, alváskor a fal felé fordult, nem hagyta, hogy ölelgessem, nem puszilhattam meg. Elalvás előtt szipogott, de nem hagyta, hogy vigasztaljam. Igazából próbáltam neki megmagyarázni azt, hogy hogy értettem, amit mondtam, de semmit nem segített.

Mit tegyek? Mivel engesztelhetném ki?

aug. 6. 07:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez elég szerencsétlen megjegyzés volt. :/

Azt mondom engeszteld tovább a csajod. Jóóó sokáig. Nem átvitt értelemben. Vidd vacsizni, vegyél neki ajándékot, bizonygasd, hogy nem úgy értetted.

Én nem vagyok sértődékeny, de ezen még én is felvontam volna a szemöldököm.

aug. 6. 07:40
 2/11 anonim ***** válasza:
57%

Én nem viszakoznék, mert az nem lenne őszinte. Megmondanám, hogy csodáltam az exemben, hogy irtó okos(kiemelném, hogy nálam is okosabb volt, hogy ne érezze úgy a lány, hogy egyedül őt tartod kevésbé okosnak), de ez nem volt elég ahhoz, hogy együtt maradjunk, mert emberi értéke kevés volt, önmagában az, hogy csodálod az eszét még nem elég, nem mélyíti el az érzelmeket, az új lánynak a személyiségébe vagy beleesve, ami erősebb. Mondanám, hogy nem gond, ha nem olyan okos, mint az exed, hiszen te sem vagy olyan okos, mint az exed, és a világon alig vannak ilyenek. De ebben meg ebben jobb vagy, és ő is, és ezek fontosabbak.

Én elsütöttem olyat, hogy egy nagyon gerinctelen exem volt a legviccesebb/legszórakoztatóbb. Tényleg ő volt, de inkább gerince legyen a pasimnak, minthogy egy standupos legyen.. fontos az egyensúly, nem számít, ha valamiben kiemelkedő, ha másban ennyire alulteljesít..ugyanez jó szexre is, meg másra is. Gondolom a legnagyobb cicije sem neki van, ami pont olyan lényegtelen, mint hogy ő mennyire okos. Már kinőttél a rajongásosdiból, mélyebbre vágysz.

aug. 6. 08:26
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

#2 "Már kinőttél a rajongásosdiból, mélyebbre vágysz."

Hát pont, hogy az iránt kéne rajongani, akit állítólag olyan nagyon szeretsz.Nem kell még pluszban ilyen hülyeségekkel súlyosbítani a helyzetet.

aug. 6. 08:50
 4/11 A kérdező kommentje:
#2 Nem csodáltam az exem azért, hogy mennyire okos, ez sosem volt bennem anno. Jól kijöttünk, szép volt, jó volt, aztán kiderült, hogy megcsalt. Többször. Sosem rajongtam az exemért, mert hű de okos. Ez a szüleimnek olyan marha fontos, hogy már két éve folyamatosan traktálnak azzal, hogy fogadjam vissza az exemet. Pedig már másfél éve vagyok együtt a párommal, akivel találkozni se akarnak...
aug. 6. 08:53
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

#4 Kérdező.Ezt őszintén mondd el a barátnődnek is, és azt is, hogy rosszul fogalmaztál, mert neked nincs semmi problémád az értelmi képességeivel.

A barátnődnek másképp alakult az élete, attól még nem buta.

Őt szereted, ő tetszik, vele érzed jól magad.

aug. 6. 08:57
 6/11 gergelice16 ***** válasza:
100%

Én a helyedben összeszedném, hogy miben jobb a mostani párod, mint az exed, és azt mondanám neki, hogy okkal akarsz vele lenni (még akkor is, ha nem csalt volna meg). Illetve az is jó duma lenne, hogy te az intelligenciát nem az elvégzett tanfolyamok alapján méred, hanem azalapján, hogy a megszerzett tudást hogyan hasznosítja az életben. Az exed érzelmi intelligenciája a béka segge alatt van, mert képes volt megcsalni. Tehát ami igazán számít, abban a mostani párod intelligensebb.

Gondolom már megtetted, de kérj tőle többször is bocsánatot, és mondd, hogy nem úgy értetted. Az sem baj, ha felhívod a szüleidet, és elmondod nekik, hogy gáz, hogy ennyire próbálnak rád hatni, és hogy értsék meg, az érzelmi intelligencia többet számít, mint a papír.

aug. 6. 09:03
 7/11 anonim ***** válasza:
72%
Lehet, hogy nem önmagában ez a megjegyzés fáj neki annyira, hanem az, hogy a szüleid ennyire utálják, pedig nem is ismerik. Én tartanék egy kis távolságot az ősöktől, amíg nem fogják fel, hogy mennyire bánt titeket a hozzáállásuk.
aug. 6. 09:06
 8/11 anonim ***** válasza:
60%
Először is azért dobnálak ki, hogy nem állítod le az idióta családod, másodszor meg azért, hogy v még mindig tartod velük a kapcsolatot. Addig el se jutottál volna, hogy te kiejtsd a szádon azt a megjegyzést. Egyébként hiába akarnad melléd IQ-s nőt te nem vagy az és ja a párod se az ha még mindig veled van.
aug. 6. 12:23
 9/11 A kérdező kommentje:

#7 Annyi kapcsolatom van a szüleimmel, amennyi muszáj, ha nem akarom, hogy a tesóimat eltiltsák tőlem. Semmi több.

#8 Hát mivel a kiskorú tesóimmal szeretnék kapcsolatot tartani, így muszáj velük is kapcsolatot tartanom, mert különben eltiltják tőlem őket... Azt meg, hogy állítsam le a szüleimet, nem tudom, hogy hogy érted. Minden kbszott alkalommal elmondom, hogy nincs igazuk, hagyjanak az exemmel, stb. Szépen, csúnyán, mindenhogy mondtam már, volt, hogy otthagytam őket/leraktam a telefont, amikor elkezdték, de hatástalan. Ennél többet nem hiszem, hogy tudok tenni.

Szóval ja, szép duma ez az állítsd le őket, de nincs rajtuk egy kibszott kapcsoló, hogy ez ilyen egyszerű legyen, mint ahogy írod.

aug. 6. 13:25
 10/11 anonim ***** válasza:
82%
Dehogynem, vagyis lehet, hogy nem, de legalább megpróbáltad úgy, hogy eléjük állsz és megmondod nekik, hogy ha nem fejezik be, hogy össze akarnak boronálni azzal a "nővel" aki megcsalt akkor egyáltalán nem szeretnek téged és soha a büdös életben nem szólsz hozzájuk. Másrészt hozzá teszed, hogy ez a te életed és nem fogod tovább tűrni, hogy beleavatkozanak, éljenek ők azzal a "nővel" ha annyira oda vannak érte. Semmi joguk nincs ahhoz, hogy megmondják mit csinálj és ahhoz sem, hogy anélkül rühellnék a párod, hogy ismernék. Nem vagy eléggé határozott, nem látják rajtad, hogy komolyan gondolod vagy egyszerűen már megbocsáss defektesek. Ha a mostani barátnőd megelégelné a dolgot és elhagyna a következő barátnőddel ugyanezt leművelnék és ha te hagyod akkor sajnos te is defektes vagy. A kistesóiddal zsarolni sem normális. Na én ezek után megfenyegetném őket, hogy ha eltiltják tőled szólsz a gyámhivatalnak, hogy milyen emberek is nevelik. Igaz, hogy nem csinálnád meg és nem is lenne belőle semmi, de amit produkálnak nem mehet tovább. Szedd magad össze mert tönkreteszik az életed!
aug. 6. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!