Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kapcsolat két hasonló szülői mintával rendelkező ember között: Lehetséges-e hossútávon?
Működhet-e egy kapcsolat két olyan ember között, akiknek a szülői mintái nagyon hasonlóak voltak? Nem kaptunk valódi szeretetet, én apámtól (nő vagyok), ő pedig anyjától (férfi). Mindkettőnket érzelmileg bántalmaztak, elhanyagoltak és érvénytelenítettek, sosem vették figyelembe, mit akarunk. (Nagyon súlyosan)
Úgy látom a kapcsolatunkon, hogy sajnos emiatt nem vagyunk egymásra gyógyító hatással. Mindkettőnknek ugyanaz hiányzik, és éppen emiatt nem tudjuk megadni ezt a másiknak.
Van-e értelme egy ilyen kapcsolatnak? Valaki volt hasonló helyzetben? Mi segített? Mi segíthet?
Ráadásul ő kevésbé tudatos ezekre a problémákra, inkább indulatból és meggondolatlanul reagál. De alapvetően ugyanaz van benne is, mint bennem: meg kell magamat védeni, mert folyton bántanak, nem vagyok szerethető, nem számít az akaratom. Sok a konfliktus az ilyen semmi ügyekből pont emiatt, mert képtelenek vagyunk a másik valódi szükségletére regálni a saját hiányok miatt.
Kettes is leírta, hogy nem működött. Az neked nem elég? Egyáltalán mire fel teszed te magad ennyire?
"A pszichológus már az első alkalommal megjegyezte, hogy milyen intelligens vagyok, és jól látom a dolgokat. Ennek oka, hogy már 3-4 éves koromtól tudatomnál vagyok a rossz gyerekkor miatt."
3-4 évesen a gyermek még nem eléggé tudatos, hogy felfogja amit kap rossz vagy jó csak "elfogadja" amit kap, vagy se!!!
13-14 évesen már aktuális lenne amit írtál, de nem nagyon kiskorú gyermeként.
Bár ha igaz is lenne amit írtál - nem igaz! - akkor hogy-hogy még mindig szenvedsz amiatt, hogy apukád nem törődött veled mint ahogyan illett volna? Már rég túl kellett volna lépni rajta főleg ha te egyszer annyira intelligens vagy és mégcsak pszichológusra se lenne szükséged ugyanis "csodanő" vagy.
A valóságban egy bohóc vagy aki máson akar felkapaszkodni, hogy végre jobban érezze magát és persze az a másik személy ugyanazt akarja, de míg te erőlteted az egészet, hogy változzon nem tud mert nem tart arra! Pszichológusra és nagyon kemény munkára van szüksége szintén mint neked. Önreflexió, önkritika, önismeret/emberismeret és végül önfejlesztés. Az összes ÖNÖS MUNKA és nem párban működik.
Nyugodtan maradj vele, kínozd őt és saját magad, de meglátod, hogy rá fogsz fázni rendesen.
Szerintem te nemhelyes vagy. Elvette az eszed a sok könyv és persze a pszichológus. Összeolvasol, hallgatsz mindent, de változni képtelen vagy mert nem tudod, hogy merre van A és B sem. Mindenáron partnert akarsz magad mellé, szerelmet és szerinted tőled még "nemhelyesebbet" választasz mert a normális figyelembe se vesz téged! De a valóságban a férfi önbizalomhiányban szenved és te még jobban rá pakolsz hiszen folyamat "gyógyítani" akarod, nem felel meg neked. Kétszer se nem mondom, hogy (rejtett) nárcisztikus vagy. Te "jobb, tudatosabb, okosabb" vagy és megmentői komplexusban szenvedsz ami valójában rossz tulajdonság mert tőled a másik sokkal lejjebb van mint te véleményed szerint. Pedig nincs!!!
A (rejtett) nárcik pontosan rossz gyermekkor miatt lesznek azok és képtelenek megváltozni jobb irányba, fogalmuk nincs róla, hogy mentálisan betegek. Más már kiheverte volna a rossz helyzetet, de te nem tudod mert személyiségzavarban szenvedsz. A pszichológusod valóban "észkombájn" és egyszerre zseni hiszen lehúzza rólad még a bugyogót is a haszontalan tanácsaival.
#14:
Hogyan haladna már jó irányba amikor meg akarja "gyógyítani" a krapekot, úgy, hogy ő sincs rendben? Szakítani kell és más pszichológushoz fordulni mert ez az égvilágon semmit nem csinál csak a pénzt húzza le.
Nagyon (rejtett) nárcisztikusnak tűnik a kérdező mert olyanokat írt ami nem is lehetséges, mintha szuperképességei lennének. De ha nem az akkor sincs jól és csak semerre se tartó kapcsolat nem fog rajta segíteni.
13; mi az, hogy “nem helyes vagy”? Helyes most az arcra ertendo vagy az elmere vagy mire? A baratom nagyon helyes egyebkent, marmint tenyleg az! Szerepelt tv musorban is ahol sztereotip a “helyes, de buta srac” szerepet kellett adnia. Egy híresebb, szep nő is jart vele. Tenyleg extra sarmos megis onbizalomhianyos. De nem is ez a lenyeg csak gondoltam megirom, hogy mar megint prekoncepciokat irtok a semmibol. Csak talagattok meg diagnozisztaltok összevissza.
Amugy kepzeld en magam mondtam ezt a pszichologusnak, hogy en tuti rejtett narci vagyok, mert szep kulso, maximalizmus, onbizalomhiany, intelligencia, elismeres hajszolasa stb stb nehany regi rossz viselkedesem, rossz gyerekkor stb. Csak nevetett, hogy mekkora hulyeseg, mert egyaltalan nem ilyen egy narci, mint en. Elve eszebe sem jut ez. Aztan hozott tesztet is es atbeszeltuk, de fixen nem vagyok az.
2, igy mar ertem miert mentetek szet! Nagyon sajnalom, hogy igy alakult. Koszonom, a szavaid.
Az biztos, hogy mindketten tudjuk milyen volt érzelmileg sivar családban felnoni es egyikunk sem akarja ezt a mintat továbbvinni.
Lehetsz nárcisztikus nyugodtan, jól írta a 13 hiába nem tetszik. A rejtett nárcisztikus ember, vagy a nárcisztikus hajlamú egyén érzi, hogy valami nem stimmel vele és nem tud előbbre jutni bármennyire is szeretne.
Persze van benne valamennyi empátia, de az a bibi, hogy mivel nem egészséges mentálisan így nem jól kezeli az empátiát.
Sokszor segíteni szeretne másokon mert tudja, hogy milyen rossz bőrben élni viszont nem tud mert magán sem képes.
Persze nyilván lehet, hogy nem vagy az, de hogy valami irtó nagy bajod van az tuti.
Képes vagy vele maradni amikor nem jól érzed magad vele, nem ad neked pluszt inkább elvesz tőled és még meg akarod menteni.
Nem lehet, neki kell saját magát és ő se tud téged, önmagadon csak te tudsz segíteni - ha lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!