Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ennyire érthetetlen lennék?
A párom nagyon megbántott, és nem is érti mivel. A hobbim a kertészkedés, de sajnos csak nagyon picike kertünk van (6x6m2), és télen amugy sem tudok semmit ültetni, kitaláltam hogy van egy ikeás ebédlöasztal ami pont elfér a pincében, és spec lámpával (már van ilyenem) télikertet tudnék csinálni bent a házban. Már el is képzeltem ahogy borsót ültetek és a tél kellös közepén milyen jól fog esni a friss vasárnapi húslevesbe. Semmi extrém magra nem gondoltam, max borsó meg bab. A páromnak elujságoltam hogy min dolgozom, de letörte a lelkesedésemet egyetlen pillanat alatt. Csak annyit kérdezett hogy “és minek is kell neked télikert? Van rendes kert.” Tényleg ennyire érthetetlen a hobbim? Vagy ennyire extrém ötlet a pincében télikertet csinálni? Nem
azért van hobbija az embernek mert az boldoggá teszi? Mi másért kertészkednék?? Ennyi erövel mindent meg lehet venni a boltban is, van mirelit teszkós borsó, hagyjuk abba a hobbikertészkedést és soha többet ne ültessek semmit, ès csak vegyem meg a boltban? Az a része bánt meg hogy nem èrti meg a lelkesedèsemet. Megjegyzem nem kellene neki egy ujját se mozditania, a projekt teljesen kivitelezhetö, és vállalom minden kis rèszletét.
Ilyen formában a télikert baromság. Egy asztalon nem terem meg a borsó. Az áram sokkal többe kerül, mint az a marék zöldség. Ha ez a hobbid, akkor télen olvasgass a témàról. A legnagyobb hideget leszámítva egész évben ad munkát a kert. Inkább a 36 nm-re építs melegágyást! Februárban, ha melegszik az idő, mehet bele az első salàta, retek, zöldhagyma.
Pár centin, akár az ablak párkányon, indulhat év elejétől a palánta nevelés. A paradicsom, a rebarbara, stb megterem cserépben is, a balkonon.
A pincébe meg vegyél gombát! Lehet kapni dobozban, zsákban, és nem kell neki semmi extra.
"Tényleg ennyire érthetetlen a hobbim?"
Tenyleg. En is novenyekkel foglalkozom, es ez nem igazan mozgat meg masokat.
Amugy a borso es a bab az pont, hogy fenyigenyesebb kultura. A spenot, soska, torma, cekla megfelelobb lenne. Ja, es hidropinias kulturaban termeszd, mert ha foldet hasznalsz, tele lesz majd tozegleggyel.
40F incel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!