Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Megbocsájtható, ha valaki így...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megbocsájtható, ha valaki így beszél azzal, akit szeret? Érthető hogy nem bírtam tovább?

Figyelt kérdés

Gyerekkori traumája is volt, illetve otthon is ezeket a mintákat látta. Dühkezelési problémái vannak, gyakran felemeli a hangját. Ha felhúzza magát, akkor dobál cuccokat (nem olyan gyakran), becsapja maga után az ajtót, ilyenek.

A "bzdmeg" és a "gci" általános kötőszó minden mondatában (erre igyekezett odafigyelni, csak berögződött szokás) és már-már szeretetnyelve lehülyézni a haverjait, köztük engem is.

Azt viszont muszáj leírnom, hogy engem imád, a csillagos egekig, már vagy 8 éve.

Az is lényeges infó, hogy egyikünk se jutott el a pszichológusig (csak most, hogy elértem a töréspontot, de erről majd később) - neki több feltáratlan mentális betegsége is van - ADHD és borderline nagyon esélyes, nárcisztikus jegyeket is mutat, de nem értek hozzá.

Észrevettem, hogy ferdíti az igazságot, már nem bízom a saját memóriámban. A legutolsó, amúgy teljesen banális veszekedésünket is máshogy adta elő, pedig arról hangfelvételem is van, nem úgy történt.

Én szorongós vagyok, illetve szerintem nem vagyok autista, de valami hasonlóm lehet. Valami nem teljesen ""oké"" a fejemben, szerintem máshogy értelmezem a dolgokat mint a neurotipikus emberek.

Aztán lehet, hogy szimplán csak a szorongás blokkolja a gondolkodásom. Vagy ahogy mondtam, nem vagyok túl éles kés.

Ezt amúgy mondtam már neki az elején - tényleg nem vagyok a legélesebb kés a fiókban, de éppen ezért extrán rosszul esik az is, ha valaki csak poénból lehülyéz. (Oké, ha valami szar viccet mondok, és arra jön a "haha, de hülye vagy" az oké, még dicsérő is, de értitek. Minden más helyzetben nem)

Le lett rendezve annyival, hogy ő minden haverjával ezt csinálja, nem bántásból mondja, satöbbi. Ergo én gondolom túl.

Hát jó, ezt még elviselem. A probléma viszont a következő.

Ha felhúzza magát valamin (vicces, de néha pont az irántam érzett szeretete a forrása, például az irántam való aggodalomból fakadó stressz, ami el van túlozva) akkor cseppet sem poénosak a felém irányuló sérelmek.

"Jössz megint az autista fszságaiddal", "Te tényleg ennyire retardált vagy?!", "Hülye önző pcsa" és társai.

3 évig laktam vele, tűrtem és nyeltem ezeket. Közben sok pozitív dolog is volt, amik ugye eleinte elfeledtették ezeket. Bár az szar, hogy eddig az összes közös karácsonyunkon sikerült megsiratnia.

(A családjának ez egy stresszes időszak, kötelező ajándékozás van, mindenkit-meg-kell-látogatni-de-nem-mindegy-milyen-sorrendben, satöbbi, de naaa)

De ennek ellenére idén hozzámentem volna.

Most épp megint egy nagyon stresszes időszaka volt, és megint rajtam csattant. Olyan dolgokon vesztünk össze két egymást követő éjszakán, ami amúgy abszolút nonszensz volt.

Sírva aludtam el, és akkor megígértem magamnak: Ha egy kicsi önbecsülésem is van, én ezt nem tűröm tovább.

Pár napon belül szakítottam is vele (sajnos muszáj voltam a szülei előtt megtenni - kettesben tuti nem "hagyta" volna - nevetségesen könnyen manipulálható vagyok, kellett a háttér - másrészt neki is kell a lelki támasz. Összecuccoltam és elmentem. Nem éreztem úgy, hogy ezt meg tudnánk beszélni, mert eddig hiába volt minden próbálkozásom. Lehettem volna asszertívabb, nem erősségem a kommunikáció, de én jeleztem hogy bajom van.

Nem fogta fel, hogy vége, ezért leültem vele személyesebben is - ezért itt is jelen voltak mások, az ő legjobb barátja és egy barátnőm is. A végén szegény el is sírta magát, fizikailag nem akart elengedni - amikor végre el tudtam jönni, konkrétan végig kergetett az utcán (nem bántásból, de akkor nyilván nem álltam meg érdeklődni a szándékai felől) és a végén olyan is előjött belőle, hogy beperel (elvittem a macskánkat magammal - korábban megbeszéltük, hogy szakítás esetén nálam lesz, de tagadja) és az esküvő árát is kéri, amit amúgy a szülei fizettek.

Most már szánja-bánja ezt a kirohanását, a kétségbeesés beszélt belőle, de basszus.

Most tett egy 180° fordulást, arcon csapásként érte, hogy itt bizony nem csak egy apró bukkanó volt, hanem igen komoly baj. Már pszichológushoz is elment, pedig eddig nem volt hajlandó, utálta őket. Elkezdett szembenézni a bajaival. Kézzel-lábbal igyekszik kijavítani azt, amit az eddigi évek alatt nem tudtunk megoldani.

Én majd hétfőn megyek pszichológushoz, hogy kicsit felseperjünk a toronyban, de addig is kétfelé vagyok szakadva. A racionálisabb énem azt mondja, hogy ennek vége, jobb is hogy eljöttem, hamarabb kellett volna. Nem is lenne érdemes elölről kezdeni, így legfeljebb csak az lesz, hogy ismét lesz egy fájdalmas elválás, ami talán még nehezebb is lesz.

A másik felem viszont sajnálja a srácot, mert tényleg szeret (őt nem szerették rendesen gyerekkorában, de az apját sem, akitől jött a minta) és tényleg rengeteg dolgot tett értem - érzelmi szinten nem tudott sokat, nem tudja hogy hogyan kell, de minden másban igen.

Most tényleg látom rajta, hogy komolyan veszi a terápiát, és rájött egy csomó bajra. Dolgozik rajta, kézzel-lábbal, teszi amit csak lehet.

Valahol bűntudatom van, hogy csak úgy elhagytam, ő sose tette volna ezt velem.

Szóval kedves kívülállók, akit nem vakít el semmiféle elfogultság - mi a véleményetek a leírtakról?

júl. 18. 09:14
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
#20 Én is várom. A tabletet vissza is adom neki, ne legyen fogantyú. A cicára semmi esélye sincs.
júl. 18. 11:41
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Egy felnőtt ember igenis felelős a saját mentális egészségéért! Nem mentség, hogy milyen volt a gyerekkora, meg a hozott mintái... ezek magyarázatok, nem felmentések.

Meghúztad a saját határaidat, és nagyon jól tetted! Innentől kezdve törekedj rá, hogy teljesen izolálódj ettől az embertől és a családjától is. Ne üzengessen neked senkin keresztül! A munkahelyedről hajtsd el, ha kell, jelezd bent, hogy zaklat, és segítségre szorulsz (tudom, hogy ez rém kínos, de gondolj arra, hogy ez az ő szégyene, nem a tiéd).

Itt sajnos a legbiztosabb, ha benyeled az anyagi veszteséget :/ a tárgyakat, "közös" vagyont.

A cicát ad abszordum tagadd le (elszökött, meghalt), ha benti macska, valszeg sosem jön rá.

És véletlenül se dőlj be neki... ez innen sosem lesz jobb. Menjen terápiára, lehet, hogy tíz év múlva már rendes ember lesz belőle, de ez nem a te felelősséged. Az sem az, ha "miattad" ilyen-olyan depis lesz.

Amiket leírsz, az végig a nárci bántalmazó tipik megnyilvánulása, a bóknak álcázott sértések, az önbizalmad folyamatos rombolása, mindenért hibáztat, minden felelősséget rád nyom. Felnőtt ember, szóval a nagy francokat! Nem vagy felelős érte. Nagy levegő, és lépj tovább.

júl. 18. 12:14
 23/27 anonim ***** válasza:
Mondd már meg,hogy neked ebből a sok szarból amit a nyakadba kapsz tőle, miből jon le hogy ikad teged?😂😂 Mert azt mondja vagy mi? Atyaég
júl. 18. 13:41
 24/27 anonim ***** válasza:
Sokkal korábban ki kellett volna állni magadért és rendbe-jöhetett volna.
júl. 18. 19:17
 25/27 anonim ***** válasza:
Ezt én is írhattam volna... egy az egyben az életem...
júl. 19. 08:30
 26/27 anonim ***** válasza:

24

Tevedés! Ha kiáll magáért, akkor a pasi simán elhagyja

júl. 19. 16:51
 27/27 anonim ***** válasza:
Na mi a helyzet azóta?
júl. 30. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!