Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnám ezt vele megbeszélni anélkül, hogy megint összevesznénk?
Egyetértenék vele normál esetben, DE ez nem az, 2 hónap az nem olyan sok idő azért, hogy egy külföldi munkát találjon idegen országban.
Én a segítségét kérném, ő van a saját országában, egy fokkal csak jobban ismeri.
Most már sokat nem tudsz. Előbb kellett volna állást keresni, aztán odaköltözni.
Addig meg keress fel munkaerő kölcsönzőket, hátha több szerencsével jársz. Viszont békülj ki a gondolattal, hogy a végzettségednél rosszabb állást fogsz kapni elsőre. De ez az állapot az, amikor a semminél az is jobb.
"szerinte csak kitalálom és nem is jelentkezek sehova, mert nem hiszi el, hogy nem kellek sehova."
És erre te nem mutattad meg neki az elküldött e-maileket?
Ti ennyire nem bírtok kommunikálni egymással?
Mondjuk a srácot sem értem, ha ennyire nem bízik benned, minek van együtt veled egyáltalán?
Ahogy egy kint dolgozó ismerős mondta: ha ott bemész a helyi munkanélküli hivatalba, 2 óra múlva már van munkád. Csak nem mindegy, hogy milyen.
Ez mondjuk idehaza is igaz.
Amúgy meg ne is számíts arra, hogy egyhamar diplomás munkát fogsz találni. Szerintem egyelőre be kell érned pl. takarítással, vagy pincérkedéssel. Mondjuk azért is ki fognak köhög minimum 2000 eurót, plusz a borravaló.
"szóval a munkakeresés nem gond" - de hát ez nem igaz, mint látjuk, gond. Azért mert beszélsz németül, még nem jelenti azt, hogy kelendő munkaerő vagy.
Mit tanultál? Van szakmád, diplomád, tapasztalatod? Lehet hogy te is kicsit naívan álltál hozzá, hogy simán menni fog ez... Amúgy meg azt nem is értem, hogy te úgy mentél ki hozzá, hogy majd mindent ő áll (pl. a kajálásaitokat), amíg nem lesz munkád, mert egy vasad sincs? Mert ez így nagyon felelőtlen, vagy csúnyábban: számító. Miért nem fizeted akkor te is az éltelt, ha ez nem igaz?
Hát ne haragudj de megértem a srácot, az meg a másik, hogy minek vagytok akkor együtt 1 éve, ha ilyen morcos máris... Nem tudom, nem tűnik úgy, hogy dúl a love és annyira támogatna. Ilyen kapcsolat kell neked? Vagy valóban az osztrák bérek reményében nem akarod őt elengedni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!