Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Teljes tanácstalanság, mennyek vagy maradjak?
A kapcsolatunk a párommal alapvetően jó. Közel 10 éve vagyunk együtt így nagy szerelem már nincs. A hétköznapokban jól megértjük egymást, szeretünk együtt lenni, sétálni, filmet nézni, jönni-menni stb.
Viszont van bennem valami megmagyarázhatatlan kétely a kapcsolatunkat illetően, igazából ha őszinte akarok lenni már évek óta kezdődött. Eleinte nagyon halvány érzés volt ez és volt hogy hónapokig eszembe sem jutott, sőt azt éreztem mintha tényleg minden rendben lenne.
Mostanában újra többet gondolok erre és furcsa módon vágyom arra, hogy egyedül legyek.
De közben meg ott van az az érzés is bennem, hogy itt van mellettem egy ember aki szeret, imád....és egyébként is szeretem, imádom és ha belegondolok, hogy nem vagyunk együtt rossz érzéssel tölt el...de mégis akkor miért van ez az érzés bennem?
Tényleg rúgjak fel egy hosszú évek óta tartó jó kapcsolatot? Maradjak egyedül 34 évesen gyerek nélkül?
Mit tennétek a helyemben?
Örülnék ha olyan írna akinek van hasonló tapasztalata.
Azzal nem vagyok kisegítve, hogy " ha ilyen megfordul a fejedben már rég rossz, szakíts" a való élet kicsit bonyolultabb ennél.
Köszönöm!
De emberek, most ezellen mit lehet tenni? Ne legyetek álszentek, ez minden hosszú kapcsolatnál jön az emberben. Miért nem találtak ki valami gyógyszert erre már? Ha a katolikus vallás ennyire nyomja a házasságot, meg a monogámiát, meg a hűséget, és tudva, hogy a katolikus vallás kezében brutális mennyiségű pénz van, némileg felvilágosultak, tudhatnák, hogy az ember biológiailag nem a hűségre van tervezve, miért nincs erre egy gyógyszer, hogy ne legyen válás, hogy ne legyen csonka család, hogy az ember ne érezze egy idő után ezt. Mert ez egy létező jelenség. És nem tehet róla sem a kérdező, sem senki, ez egyszerűen jön.
#5 voltam.
Az egy dolog, hogy elmúlik a szerelem sok párkapcsolatban és valaki más tetszik meg. Teljesen normális dolog. De amikor az ember azt a tetszést tovább viszi: beszélget vele, ismerkedik, flörtöl, smárol stb. az már hűtlenség.
Attól, hogy valakire feláll, benedvesedik attól még nem muszáj táplálni azt az érzést. Az az ember aki mással szórakozik miközben párkapcsolatban, házasságban van az ő saját maga dönti el, hogy szórakozik mással. Azért mondják, hogy a hűség döntés kérdése!
A házasságot egyébként manapság nem erőlteti senki a családon, barátokon kívül, sőt még a kapcsolatot sem.
Bárki maradhat gyermektelen, szingli. Kutyát se érdekli.
Kérdező, játsszuk le: jön most valaki, akivel lehet hogy ugyanez megismétlődik 10 év múlva, és 44 évesen leszel ugyanígy, csak akkor már egy gyerekkel.
Voltam már hosszú kapcsolatban, szóval képben vagyok.
Itt azt a kérdést kell feltenni, hogy az érzést szereted, az izgalmat, vagy tényleg a másik személyt. A mondataidban sokszor inkább az "én" szerepel, hogy te nem vagy boldog.
Jöhet akárki, ki fogod ismerni, nem lesz izgalmas. Ebből van a kiégés, mert az alapszemlélet nem volt jó.
Egy kapcsolatban az egón kellene átlépni, nem értem történnek a dolgok, nem én vagyok a fontos, hanem a másik - és fordítva(!). Tudom, ezt sokan ostobaságnak tartják, de ezért tartunk itt, hogy élj a mának, szállj kapcsolatról kapcsolatra, neked legyen jó. Végig lehet így partizni az életet, és utána bekeseredve lenni, mert ebben hosszú távon ki lehet égni - egy idő után baromi unalmas, és egyhangú az önzés.
Ezt nem bántólag mondom, hanem hogy érdemes az alapokat is megnézni, hogy reális-e amire vágysz. Te például úgy szereted-e a másikat, hogy ahogy őt megilleti... te örülnél-e az ilyen szeretetnek pl?
Nyilván nagyon összetett egy ilyen helyzet, és ezt is teljesen megértem... csak ilyenkor sok kérdés felmerül, ezt én is megtapasztaltam. :)
Vannak olyan emberek akik nagyon sokáig szerelmesek egymásba, akár még 10+ évbe is és/vagy később keveredik a szeretet érzésével, időnként "fellángolással" és azokra mondják, hogy az "Igazi/Nagy Ő" mellett vannak, de nem mindenkinek van. Azok akiknek van azok nem harcolnak azért, hogy megmaradjon a tűz, szenvedély mert ott van, nem múlik el csak úgy 2-5 év múlva.
De azt fel kéne fogni mint írtam, hogy nem mindenkinek van "lelkitársa/ikerlángja" hiába keresi, hiába iparkodik kapcsolatban. Amúgy azért raktam idézőjelbe mert sok pár elhitetti magával, hogy még 10+ év után is szerelmes a párjába, de persze még az is szép ha kölcsönös.
Egyszerűen nem kell hajtani az örök szerelemre az jön és megmarad.
Persze a legtöbb esetben elmúlik és "csak" szeretet, tisztelet, erős kapocs marad, de az is lehet kielégítő, mély, őszinte nyugodtan.
Amúgy az a normális mindenféle szempontból, hogy elmúlik a szerelem mert az egyfajta drog és nem jól hat hosszú távon ha olyan típus valaki: mánia, rögeszme, társfüggőség stb.
Szaporodás miatt létezik a fellángolás, vágy, szerelem, de hiába születik, vagy se gyermek az az időszak elmúlik mert az utód életben tartása, felnevelése a lényeg akiugyanúgy bejárhatja azt az utat mint a szülei és ez így megy körbe-körbe.
A szeretet, tisztelet, erős kapocs mint egy gyermek tartja össze a családot aztán az unokák, majd kezdődik elölről.
Ezért létezünk. Aki keresi az örök tartó szerelmet keresgélje nyugodtan, de akkor szakítson a párjával akibe már nem szerelmes és nem is szereti annyira mint "kéne".
Köszönöm a véleményeket, és a kijavítást is.
Eljutottam ide is, hogy menjek helyet mennyeket írok...pedig nem vagyok degenerált esküszöm.
3-as. Ez már megtörtént, semmit nem segített.
4-es. Nem gondolom, hogy a szakítás az egyetlen opció ott ahol kételyek merülnek fel.
5-ös. Lényegében egyetértek és sajnos én is ezt tapasztalom a környezetemben is, magamon is. Megcsalni biztosan nem fogom, ez nem opció.
Volt már téma köztünk a nyitott kapcsolat, ő teljes mértékben elzárkózik tőle, én sem tudom, hogy menne-e vagy egyátalán akarnám-e, de én nyitottabb lennék rá.
6-os. Egyébként nem riaszt el az "egyedülálló anya" gondolat és elnézve a mai világot minden esély meg is van rá, de persze nem ez a célom.
A páromat pedig őszintén szeretem, ebben tévedsz.
7-es. Jól fordítottál, valószínűleg erről van szó.
Kérdés csak az, hogy mi erre a megoldás?
10-es. "Ha te tényleg őszintén, tisztán szeretnéd a partnered akkor ilyesmi eszedbe nem jutna mert neked elég lenne amit nyújt számodra" Aki valaha volt már hosszú kapcsolatban tudja, hogy ez a legnagyobb bullshit úgyhogy nem is fejtegetem tovább.
13-as. "Egy kapcsolatban az egón kellene átlépni, nem értem történnek a dolgok, nem én vagyok a fontos, hanem a másik - és fordítva(!). Tudom, ezt sokan ostobaságnak tartják, de ezért tartunk itt, hogy élj a mának, szállj kapcsolatról kapcsolatra, neked legyen jó. Végig lehet így partizni az életet, és utána bekeseredve lenni, mert ebben hosszú távon ki lehet égni"
Ezzel én sem értek egyet. Világ életemben úgy éltem a kapcsolataimban, hogy soha nem helyeztem magam az első helyre, sosem az volt számomra a fontos, hogy nekem jó legyen, aztán ha neki is véletlen jó akkor szuper, ha meg nem így járt.
Úgy gondolom és túlzottan is önfeláldozó vagyok, ami nem jó...lehet, hogy pont ezért érzem most ezeket a dolgokat amiket.
Ha 44 évesen leszek így egy másik kapcsolatban, már gyerekkel az megint egy új élethelyzet lesz ráadául +10 év tapasztalattal a hátam mögött amire nem tudok válaszolni.
Azt gondolom az ember életében eljön egyszer az a pont (vagy a kora miatt, vagy akár a gyerek miatt, vagy bármi miatt) amikor már nem érez késztetést a szabadágra, nők esetében legalábbis. Persze lehet, hogy ez is hülyeség.
"te örülnél-e az ilyen szeretetnek?" Ez egy jó kérdés volt.
Nem örülnék neki :(
Miért bullshit az hogyha tényleg, igazán szeretnéd a párod akkor nem jutna eszedbe, hogy elhagyd?
"Viszont van bennem valami megmagyarázhatatlan kétely a kapcsolatunkat illetően, igazából ha őszinte akarok lenni már évek óta kezdődött."
Akkor mi más magyarázat van rá, az, hogy nem értékeled a jót, bekényelmesedtetek a kapcsolatba? Azt írtad, hogy jártok ide-oda, vannak programok. Meguntad?
Ez jobb opció? Vagy az a baj, hogy 10 éve vagy vele és lehet simán "kinőttél" a kapcsolatból?
Akik együtt vannak ilyen hosszú ideje inkább vágynak az újabb szerelemre mint az egyedüllétre.
De mindkettő inkább arra utal, hogy nem szeretik a párjukat mint, hogy ez-az-amaz áll a háttérben.
Ha a7-es jól fordított akkor hiányzik az új, ismeretlen inger és ha te nem lépsz le időben akkor majd kapcsolatból kapcsolatban kötsz ki ami társfüggőséget jelent.
De nyugodtan maradj vele ha neked belefér a megcsalás. Arra számolj ha hűtlenség zajlik le a jövendőbeli párod, vagy te több mint valószínű ismét csalni fogjátok egymást. Vagy nem fog működni a kapcsolat mert nem heverted ki az előzőt, nem bízna benned és hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!