Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért van az, hogy a nőnek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy a nőnek kell mindig negalkudnia?

Figyelt kérdés

10 éve élünk kapcsolatban ebből 4 éve vagyunk házasok. Van egy fél éves gyermekünk is. Állandó probléma köztünk az, hogy időszakosan vannak maszek projektjei. Ezeken anno vagy így vagy úgy de átlendültem. Viszont,hogy már itt a pici nehezen viselem,hogy minden a nyakamba szakadt és naphosszat egyedül vagyok/vagyunk. Most ez a meloja hétvégente márciustól július végéig ki fog tartani. Szóval március óta csak aludni jár haza, hétköznap és hétvégén is. (Elalvás előtt van egy kis gugyoges a gyerekkel azt kifújt a szuper apu szerep) Gyermekágyi időszakban végig mellettem volt és segített, de most a pénzt hajtja. Amit egy szinten megértek. De ugyanakkor 6 év után végre összejött a baba és megint a régi lemez?!... Nem vártam azt hogy megváltozik. De legalább a gyerekkel foglalkozna úgy. Én pedig teljes elhanyagolásban vagyok. Testi lelki érzelmi. És ekkor jön a szemét része a dolgoknak, hogy ebből van pénz: vagy itthon vagyok veletek vagy pénzt keresek. Mivel nincs segítségem minden rám marad és egyszerűen csak a gyerekkel mozdulhatok mindenhova. Ennyi erővel lehetnék egyedülálló anya is. Persze szeretőt ne tartsak, mert ő szeret. Sajnos a munkában úgy látom nem tud úgy menedzselni, hogy azt is csinálja és néha velünk is legyen. Szülői mintázata is ez.

Én is hibás vagyok,mert eddig nem foglalkoztam ezzel,mert tudtam jönni menni lefoglalni magam. De most konkrétan úgy érzem nem kapok levegőt...

2024. máj. 26. 10:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
77%

Tudom hogy gonoszul hangzik, de miért kell úgy gyereket vállalni hogy a "halál farkán" lógtok anyagilag?

Mert ahol évek álltak rendelkezésre hogy rákészüljetek a szülésre anyagilag, ott miért történik mindig ugyanaz a forgatókönyv?

Már évekkel ezelőtt tudtátok hogy milyen munkája van a párodnak, mennyit tud majd keresni amikor te otthon vagy a gyerekkel stb. Akkor miért kell meglepődni hogy ez lesz a vége az egésznek?

Igen, van aki a munkába menekül hogy ne kelljen a gyerekkel foglalkoznia, és igen van akinek meg gürizni kell hogy ne haljanak éhen. De akkor minek kell gyereket vállalni ha nincs elég pénz?????

Mert mindkét esetben elhidegülés és válás a vége. Azoknál is akik munkamániások és azoknál is akiknek dupla annyit kell melózni hogy valamennyire megéljenek. De már a terhesség előtt lehet látni hogy ki mennyit keres, ki a munkamániás stb. Miért utólag csodálkoznak ezen az emberek?

2024. máj. 26. 10:49
 12/22 anonim ***** válasza:
55%

Persze, hogy megkaptad. Bevállaltad vele a gyerkőcöt. Te vagy a nő. A férfi is fontos természetesen a gyerek számára, de a nő sokkal fontosabb. Tisztában voltál vele, hogy maszek munkái vannak. És márciustól júliusig nem bírod ki? Nehéz egyedül, de rád marad akkor is a gyerkőc ha elválsz. Lehet még annyi segítséged se lesz mint most van. Azt mondta, hogy szeret. Szerethet, de dolgoznia kell. Esetleg beszéld meg vele ha befejezi azt, hogy tovább ne maszekoljon, keressen más munkát mert neked hiányzik nagyon.

Most amúgy a szex hiányzik ennyire? Más párok hiába vannak együtt napról napra akkor se szexelnek annyit. El vagy fáradva, akkor hogy jut eszedbe a szex? A beszélgetés hiányzik? Oldd meg másokkal.

2024. máj. 26. 10:52
 13/22 A kérdező kommentje:
Annyit hozzátennék, hogy a maszek nélkül is jól állunk anyagilag.
2024. máj. 26. 10:58
 14/22 anonim ***** válasza:
80%
Nem lehet, hogy szülés utáni depressziód van? Próbálj kimozdulni, ha pl. városban élsz, akkor ott szoktak baba-mama klubokat tartani, vagy sétálgass, vidd el a postára a csekkeket, és beszélgess ismerősökkel, menj el boltba, akárhová. Szerencsétlen párod próbálja megteremteni a pénzt, hogy az ő fizetéséből meg tudjatok élni. Próbálj vele beszélgetni egy kicsit, nekem az az érzésem, hogy a jelenlegi viselkedéseddel csak még inkább el fogod őt taszítani magadtól, aminek válás is lehet a vége. Ez nyilván nehéz időszak mindkettőtök számára, éppen ezért nem marakodnotok kellene, hanem összefogni, támogatni egymást, áthidalni a nehézségeket. Dédanyám száz évvel ezelőtt egyedül maradt három kisgyerekkel, mert a férje külföldre ment, és semmivel sem segítette őket. Közben építkezett is, plusz gondozta a beteg anyósát is. Próbálj te is valamilyen megoldásra törekedni, ne csak a sérelmeidet sorold. És ha úgy érzed, hogy tényleg depressziós vagy, akkor irány egy szakember, mert a gyerekedet is tönkre fogod tenni ezzel a toxikus hozzáállással.
2024. máj. 26. 10:59
 15/22 anonim ***** válasza:
63%
Ennek a gyereknek nincs apja aki csak aludni jàr haza ez nem család
2024. máj. 26. 11:00
 16/22 anonim ***** válasza:
55%
Akkor ennek a pasinak semmi sem elég, szànalmas,az ilyen kapcsolatok mind szétesnek.
2024. máj. 26. 11:02
 17/22 anonim ***** válasza:
85%

#13:

Akkor biztosan munkamániás, vagy menekül a munkába tőled/tőletek minél messzebre. Nah de tudtad, hogy munkamániás. Akkor minek a frásznak szültél neki gyermeket???

2024. máj. 26. 11:04
 18/22 anonim ***** válasza:
56%

#13:

"És ekkor jön a szemét része a dolgoknak, hogy ebből van pénz: vagy itthon vagyok veletek vagy pénzt keresek"

"Annyit hozzátennék, hogy a maszek nélkül is jól állunk anyagilag."

Ez a két kijelentés eléggé üti egymást!

De ha ennyire egyértelmű hogy nem vagytok rászorulva a pénzre, akkor magad is láthatod hogy előletek menekül.

2024. máj. 26. 11:06
 19/22 anonim ***** válasza:
87%

Miért nem tudsz most menni?

Keress kezdetnek egy hordozóklubbot, menjetek el a picivel! Megtanulsz hordozó kendőt kötni, vagy valami mást, ami neked szimpatikus, és a legtöbb esetben elfogadható áron tudsz is bérelni. Aztán kinyílik a világ! Buszon, vonaton, gyalog: semmivel sem nehezebb, mint egy hátizsákkal közlekedni. Van két szabad kezed, a picik meg alszanak vagy nézelődnek.

6 hónaposan lassan ideje hozzátáplálni is, tudsz vinni neki ezt-azt, tehát már a nyilvános helyen szoptatás sem korlátoz.

Hívd fel egy barátnőd, aztán mozduljatok ki a hétvégén. Sőt, te egész héten tudsz időt szorítani.

Júliusig túl lehet élni, gyorsan elmegy kisgyerekkel. Aztán foglaljatok le valahol egy apartmant egy hétvégére, és legyetek hármasban! Vagy egy nyaralást, ha van rá keret. Legalább pár napra menjetek el egy régen látott rokonhoz, baráthoz, ha szűkebb az anyagi keret.

Aztán ülj le az emberrel beszélgetni, hogy most már apa, neki IS több a feladata. Lőjjetek be egy idősávot, amikor csak a családé, és semmilyen körülmények között nem vállal munkát. Például minden hónap első hétvégéjén, szerda és péntek délutánonként, minden második vasárnap, vagy mit tudom én. De akkor az neki is legyen szent és sérthetetlen, te meg addig foglald le magad.

Szerető helyett meg inkább keress társaságot, egy jó barátnőt hasonló korú gyerekkel, például. Akivel tudsz beszélni, megérti a gondjaid, tudtok együtt jönni-menni, és (később) egyszer-egyszer tudtok egymás gyerekére vigyázni egy fél órát. Kincset ér!

Azt kell tudatosítani, hogy a kisgyerek mellett semmi sem állandó, minden átmeneti. A problémák is. (Nyugi, jön helyette másik. 😈😜) Ez most egy ilyen időszak, de ki kell tartani egymás mellett, és elmúlik.

Az is segíthet, ha ketten a férjeddel csináltok egy költségvetést. Mennyire van szükség havonta, mi a minimum, mi a jut is, marad is, mire kell mindenképpen, és mi esetleges. Könnyebb azt mondani, hogy ezt a maszekot már inkább ne vállalja el, többet ér, ha helyette otthon van veletek, vagy csináltok valamit hármasban.

2024. máj. 26. 11:08
 20/22 anonim ***** válasza:
42%
Van egy szerető férjed, aki igyekszik megteremteni nektek mindent, te meg szomorkodsz? Légy hálás a sorsnak ezért. Bezzeg, ha nem dolgozna, akkor meg lusta disznó volna a férjed? A gyerekkel leginkább az anyjának kell foglalkozni, nem értem mire fel a siránkozás? Nem tudtad, az anyaság erről szól? Képzeld, én özvegy lettem, segítségem nulla, mindent szó szerint egyedül kell megoldanom, munka, háztartás, játszás, tanulás, stb. Mégsem panaszkodom, pedig néha én is érzem, pokoli nehéz és rossz is társ nélkül. Szedd össze magad és ne bántsd a férjed.
2024. máj. 26. 11:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!