Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan nyerhetjük vissza a bizalmat párkapcsolati csalódás után, és mit tegyünk, ha végleg elvesztettük a bizalmat a másik nem iránt?
#11 Értem! Azt hittem, hogy külön is mentetek. Szóval egy szerető bepofátlankodott a házasságotokba, aztán meg ez kiderült a számodra is és ez okozza a szívfájdalmadat azóta.
Hát igen, ehhez kell a jó lelki állóképesség, hogy túl tudjon lendülni az ember az ilyen csalódásokon.
A szavaidból az jött le, hogy mindezek ellenére Te továbbra is próbálod szeretni a párodat, csak már nem tudsz úgy megbízni benne, mint a történtek előtt. (Én se tudnék.)
A kérdés az, hogy a párod tud-e még szeretni téged úgy, ahogyan az neked is jó, vagy már csak "kötelességből" van melletted, mint férj, meg apa és közben meg már érzelmileg teljesen le is vált rólad? Mert ha ez az utóbbi van, akkor ez egy időzített bomba, ami bármikor újra felrobbanhat, tehát jöhet a régi, vagy az újabb szerető és a vele járó megcsalás is.
(Ezt csak a saját felelősségedre olvasd tovább, de én, egy fedél alatt, csak és kizárólag a gyerekeimmel lennék hajlandó együttélni, szeretet nélküli kapcsolatban. Mások nyavalyás kicsapongó életéhez egy percig sem asszisztálnék, az tuti.)
"A csalódások és pofonok azért vannak, hogy tanuljunk belőle és fejlődjünk."
Értem, hogy ez mit akar jelenteni, de sajnos, bármennyire is ELVÁRÁS, nem tudom helyeselni. Ahogy az emberi kapcsolatok ilyetén múlandóságát sem vagyok képes helyeselni, mégha mindenki ezt is várja el tőlem.
A másik meg az, hogy valaki észérvesen levezette, hogy senki nem marad 80 évig a másik mellett, oké, de picit olyan vagyok, mint egy fesélzeti kompjuter a kocsiban, hogy a hibatárolóban benne maradt. És hiába észérvelem le, hogy az új az nem keverendő a régivel, sajnos a múlandóság helyeslésének elvárása az, ami nem engedi a hibakódot kiütni.
Mindezt persze csak képletesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!