Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A férjem, bár nem akar, de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem, bár nem akar, de mégis neheztel rám, amiért nem tudok dolgozni. Hogyan tudnánk ezt megbeszélni, elfogadni?

Figyelt kérdés

3 gyermekünk van 11, 9, 8 évesek, én GYOD-on vagyok a legkisebbel, ő dolgozik és GYES-en van a két kisebbel, én nem tudok dolgozni. Ezt elméletileg a férjem is megérti, de sok megnyilvanulásából az jön le, hogy mégis engem okol, mert kevés a pénzünk és alig tudunk valamennyit félretenni.

Persze bocsánatot kér, miután kicsúszik valami bántó beszólás, de akkor is rosszul esik. Jó lenne ezt valahogy megbeszéltni, de úgy tűnik, amíg bele nem nyugszik az egészbe, próbalkozhatok én bármivel, nem fog menni.

2024. máj. 14. 19:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor dolgozz home office-ból.
2024. máj. 14. 20:49
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

"A férjem nem boldogulna a kicsivel. Arra se ébred fel, ha mászkál vagy sír, szóval este sem hagyhatom őket magukra. Tőle az ételt se fogadja el. "

Nincsenek egymáshoz szokva, ezért nem megy köztük a dolog.

Én a helyedben komolyan felvetném a szerepcsere gondolatát, vagy legalábbis nagy változtatásét.

2024. máj. 14. 20:56
 13/22 anonim ***** válasza:
81%

Közös gyerekek - közös öröm, közös gond. Ezt nem érti, ezért okol téged, hogy "nem dolgozol". Pénzért nem dolgozol házon kívül. De nélküled nem mennének a közös dolgok.

"kevés a pénzünk és alig tudunk valamennyit félretenni" - Jó, hogy ha kevés is, de van pénzetek. Mire szeretne félretenni? Mire nem jut, amit nagyon szeretne?

2024. máj. 14. 21:27
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Szomorú, hogy nem tudja, hogy a gyereknevelés is munka és ez nem olyan, amit a műszak után abba lehet hagyni. A szerepcserének csak a gondolata (mert valóban biztos nem menne bele) szerintem is hatásos lehetne, ha ennek kapcsán bele tudná képzelni magát a te helyzetedbe.
2024. máj. 14. 22:52
 15/22 anonim ***** válasza:
84%

"Akkor dolgozz home office-ból."

A homeoffice nem otthon lebzselés. Ugyanúgy dolgozni kell, nem, tud a gyerekkel is foglalkozni, elrohangálni és a mnukájára is koncentrálni.

2024. máj. 15. 00:56
 16/22 anonim ***** válasza:
92%

"Mire szeretne félretenni? "

Ez most komoly kérdés? Nagyon nagyon nem célszerű egyik hónapról a másikra élni mindenféle tartalék nélkül. A magyar lakosság több mint felének 3 havi tartaléka sincs. Katasztrófa.

2024. máj. 15. 00:59
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok az egyetlen aki nem érti?

Azt írja gyodon van a legkisebbel aztán azt hogy a férje gyesen a két kisebbel?! Mi van?

2024. máj. 15. 06:33
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
#17 Nem lehetsz jártas a témában, azért nem érted. Ezek a gyerekek autisták lehetnek. Erre jár a GYOD, ha olyan az állapotuk, és 10 éves korig a GYES, ami mehet munka mellett (férj). GYOD mellett is lehet 4 órában dolgozni vagy otthonról bármennyit, más kérdés, hogy nem fog találni ilyen munkalehetőséget, mert szinte minden anyuka erre pályázik, hogy tudja intézni mellette a gyerekeket, mivel a drága férjecskék jobban fizető munkája szent és sérthetetlen, abba nem lehet bekavarni holmi gyereklogisztikával...
2024. máj. 15. 08:05
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
GYOD és GYES mehet ugyanarra a gyerekre, csak nem ugyanannak a személynek a részére, mert ha mindkét ellátást például az anya igényli, akkor a GYOD összegét csökkentik a GYES-ével. Ezért azt sokan átpasszolják apára, hogy a GYOD teljes összegét megkaphassák. Az a huszonxezer is számít, hogy ennyivel több legyen a családi kasszában.
2024. máj. 15. 08:10
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

A férjed kényelmes, te meg elfogadod. Persze, hogy nem tud a kölykökkel bánni, ha sosincs velük, meg te mindent megoldasz. Ha nyavalyog, akkor menj dolgozni, és vegye ki ő is a részét. Előbb utóbb el fogja fogadni tőle is az ételt, és észreveszi, ha kell neki valamit. De egyébként: halálos számukra, ha nem ugrik valaki minden nyikkanásra, vagy várni kell kicsit a kajára?

Egyébként te is visszaszúrhatsz neki, amikor beszól, pl. hogy te sem így képzelted az életedet, elhiheti...

2024. máj. 15. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!