Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Magányosan házasságban?

Figyelt kérdés

Végső elkeseredésemben írok ide, igazából vélemények, tapasztalatok után kutatva.

Fiatal nő vagyok, nagyobb korkülönbségű házasságban, pár hónapos babával.

Mióta megszületett a gyermek a férjem egyre több estét tölt a kocsmában, van hogy munka után odamegy rögtön, feltűnően több alkoholt fogyaszt, mint a baba előtt. Tervezett baba volt, vártuk, készültünk rá. Most úgy érzem, hogy teljesen egyedül maradtam, mindent én csinálok, a baba igényei után mindenben a férjem az első. Segítek neki a munkában, a kertben és minden egyébben is. Az én igényeim teljesen háttérbe szorultak, úgy érzem egyáltalán nem figyel rám, vagy csak nagyon ritkán.

Ha ő feszült, ideges megy a kocsmába, ő lehet morcos, rosszkedvű, tőlem viszont az az elvárt, hogy minden ötletére pozitívan reagáljak. Engem nagyon zavar, hogy ilyen sokat van a kocsmában, ahelyett hogy velünk lenne itthon, vagy néha segítene, esetleg egyszer végre elmehetnék én is mondjuk 20 percre kikapcsolni a fejemet. Egyedül érzem magam egy olyan házasságban, aminek semmi jele nem volt hogy ilyen lesz, teljesen egy húron pendültünk. Nem tudom, hogy én változtam-e meg, vagy mit csinálok rosszul. Van esély menteni a kapcsolatot? Van még remény, hogy nem fogom magam örökre ilyen egyedül érezni?

2024. máj. 6. 23:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%

Sajnálom.

Nem lehet hogy ezt a mintát látta otthon? Mármint arra a részére értem, hogy a nő dolga a harmonikus légkör megteremtése ő pedig ha épp ahhoz van kedve akkor a kocsmában van a helye, mert ő a férfi. Régebben ez szinte normálisnak számított, főleg falun, legalábbis amerre én élek.

2024. máj. 7. 17:56
 12/14 anonim ***** válasza:
23%
Kicsit merész megoldás, de ha nem akarod hogy a kocsmában lógjon, nem akarod elhívni a barátait hogy inkább otthon a kertbe kiüljenek vagy egy meccset megnézzenek? Nem segít abban hogy veled megoldódjon a baja, de legalább ugyanabban a házban lenne ahol te is. Ismered egyáltalán hogy kikkel lóg a kocsmában?
2024. máj. 7. 18:31
 13/14 anonim ***** válasza:
86%
12es légyszíves ne írj butaságot. Ez szerinted megoldás? Mire? Itt a legnagyobb baj, hogy napi szinten megy az alkoholizálás. És ebből a szempontból mindegy, hogy a kocsmában iszik vagy otthon. Nagyon rövid idő alatt alkoholista lesz belőle és ez rohamosan romolhat, egyrészt az egészségi állapota, egyrészt az itélőképessége, egyre több és több pénz mehet a piára, változhat a személyisége ami általában nem jó irányban történik, agresszió, hazudozás stb... Az élet egy alkohlistával nagyon keserves tud lenni. Szóval nem máshol kell itatni hanem megállítani ezt. Semmi gond azzal szerintem ha hétvégén egy délután tényleg összejönnek a kertben a haverokkal, isznak pár sört, de ez a napi ivászat tönkre fogja tenni a családot.
2024. máj. 7. 19:55
 14/14 anonim ***** válasza:
66%
Még csak az kéne, hogy a kérdező még a kocsmai haverokat is magára szabadítsa.
2024. máj. 7. 21:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!