Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan kezeljem jól az adott...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kezeljem jól az adott helyzetet?

Figyelt kérdés

A férjemmel kihűlt a házasságunk, de válni nem fogunk több okból se, ezt már letisztáztuk.

Én sokáig próbalkoztam rendbehozni a kapcsolatunkat, hogy ne csak mint lakótarsak éljünk együtt, de minden próbálkozásom kudarcba fulladt. A férjem mindennel védekezett, hosszú kapcsolat és ráuntunk egymásra, mert nem tudunk újat mutatni a másiknak, meghíztam, így már nem jövök be neki annyira, túlságosan nyomulok stb. Mindenen próbáltam változtatni, de hiába. Egy idő után beletörődtem és feladtam. Nem ment könnyen, de átprogramoztam magam. Mostanra valószínűleg még az ő szenzorai is kimutatták a változást, mert elkezdett közeledni, közös programokat kezdeményez stb. Az a baj az egésszel, hogy már nem érdekel. Az évek alatt eltávolodtunk annyira, hogy már fogalma sincs az én vágyaimról és életemről. A gyerekeken túl semmi közös elfoglaltságunk nincs, de velük kapcsolatos feladatok zöme is az enyém, ő néha a jóból kiveszi a részét.

Fogalmam sincs, hogy mihez kezdjek a helyzettel. Most ő az, aki tanácstalanul néz, rám, hogy ugyan miért nem főzünk együtt, miért nem megyünk el egyet fagyizni miért nem símogatom a hátát és hasonlók. Ha mindezt 1 éve csinálja, a fellegekben jártam volna a boldogságtól, most meg leginkább csak idegesít.

2024. máj. 3. 10:02
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Megkérdezhetem, hány évesek vagytok ti és a gyerekek? Én lehet, elgondolkodnék mégis a váláson, egy egész életet leélni ilyen helyzetben, senkinek se tesz jót, ha már te mindent beleadtál és persze ő akkor próbálkozik, mikor már te kiszerettél belőle. Ha felhozza, hogy miért nem akarsz vele programozni, mondd meg neki nyugodtan, te eddig próbálkoztál, de a hajó már elment. Bocs, de nem vagy egyszerű helyzetben, gondolom az anyagiak meg a gyerekek miatt nem akartok válni, ugye?
2024. máj. 3. 10:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha valni nem akartok, akkor el kell neki magyaraznod, hogy ne kozeledjen, te mar ne erzel iranta semmit, maradjatok lakotarsak.
2024. máj. 3. 10:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért nem váltok el komolyan.
2024. máj. 3. 10:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj ezzel a megfeneklett kapcsolattal, hogy nem fogsz kapni garanciat, hogy holtodig ott lesz melletted. Jon egy szomszedasszony, egy uj munkatarsno akire rakattan es mar adja is be a valopert. Vagy rendezni kell a kapcsolatot, vagy lezarni. Ez a felemas allapot csak ideig oraig marad igy, amig valamelyikotoknek nem egy jobbat a gep.
2024. máj. 3. 10:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi értelme ennek a nyűglődésnek? Nehogy azt mondd, hogy a gyerekek miatt, mert ez nekik sem jó.
2024. máj. 3. 10:50
 6/8 A kérdező kommentje:

Leginkább a gyerekek miatt nem válunk, mert anyagilag messze nem tudnank nekik ugyanazt biztosítani, mint így. Több hasonló cipőben járó párt is ismerünk, ők sem találtak jobb megoldást. Sérült gyerek/ek mellett nem úgy ugrál az ember, ahogy akar.

Nem tiltom, hogy legyen valakije, sőt, már évekkel ezelőtt, mikor elmondta, hogy nem tetszem már neki, meg is mondtam, hogy bátran keressen partnert maganak, de nem akar.

Most inkább azt nem tudom hová tenni, hogy élhetnénk nyugiban egymás mellett, erre elkezd próbálkozni. Ha most megint nekifutunk és megint az lesz a vége, hogy rámun, akkor azt már nem tudom, hogyan vészelném át lelkileg. Így is van elég dolog, ami miatt aggódhatok, nem hiányzik ez nekem.

Természtesen próbálok vele beszélni arról, hogy hogyan érzek, de mintha megijedt volna vagy nem is tudom. Bizonyára az utóbbi időben én is távolságtartób voltam vele mint régen, de ha már rámunt és zavarta a nyomulásom, akkor miért zavarja a változás?

2024. máj. 3. 11:25
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha semmiképpen nem akartok válni, akkor viszont el kell fogadnod, hogy így fogod leélni az életed, mert a kapcsolatotok már megszűnt létezni, mint férfi és nő közti kapcsolat. Azt is mondhatnám, amit anyám mondott mindig 30 év házasság után apámról: ő már csak egy megszokott bútordarab.

De, szerencsére, 35 év után kilépett a házasságából 15 évvel ezelőtt és boldogabb, mint bármikor életében.

2024. máj. 3. 11:36
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a helyzetet nem lehet jól kezelni. Fel fogtok őrlődni mind a hárman. Igen, a gyerek is, mert biztosan érzi, hogy valami nem kerek.

Valószínűleg előbb-utóbb valamelyikőtök szerelmes lesz, és akkor borul minden.

2024. máj. 3. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!