Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Férfiak! Tényleg zavaró tud...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak! Tényleg zavaró tud lenni, ha a nő elmondja a problémáit?

Figyelt kérdés

Nem a non-stop panaszkodásra gondolok.

Hanem például arra, amikor a másik fél olyat tesz, amivel mondjuk megbántott véletlenül és nem vette észre, vagy olyat csinált, ami nem esett jól.

Van, hogy szólok neki, hogy "figyelj, szeretnék valamit megbeszélni veled" és kulturáltan, normálisan elmondom, hogy "ez és ez nem esett jól, vagy így értettem, legyen kedves és magyarázza meg, hogyan gondolta, hogy lássam az ő oldaláról is a dolgot", vagy "úgy érzem, ha ezt így csináljuk, az hosszútávon csak konfliktushoz vezetne, szeretnék változtatni ezen és megbeszélni ezt".

Tehát abszolút kezdeményező vagyok, elmondom a gondom, és szeretném meghallgatni az ő véleményét is.

A gond az, hogy sokszor nincs véleménye.

Talán válaszol rá szűk szavakkal, de sosem megyünk bele mélyen, legrosszabb, amikor hirtelen témát vált, mikor már a probléma gyökeréhez érnénk.

Ezt betudom annak, hogy nem szeretne róla beszélni, esetleg zavarban van, kényelmetlen neki a szituáició.

Én sem jókedvemből beszélek ilyen témákról, hanem azért, hogy együtt megoldást találjunk. De mintha nem venné komolyan.

Miért lehet ez? Férfiak, szerintetek ez idegesítő dolog?

Olyat légyszi ne írjatok, hogy "szakíts az ilyennel", mert ezen az egy tulajdonságát kívül minden szép és jó, szeretem őt, ő pedig viszont szeret. Javítani szeretnék a dolgon, és elsősorban megérteni, nem pedig eldobni az egészet.

2024. ápr. 27. 14:53
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
Nem lenne az, közösen keresnénk rá megoldást.
2024. ápr. 27. 22:15
 32/32 anonim ***** válasza:
87%

Az előző párommal ugyanez volt.

Egy idő után már hetekig szorongtam dolgokon, mire meg tudtam vele osztani ezeket, mert ő is így reagált, mikor próbáltam jelezni, hogy mi nem jó. Azt hittem, ez a normális, én vagyok túlérzékeny, mindig rosszabbul éreztem magam, miután felhoztam ezeket, mint előtte.

Aztán találkoztam valakivel, akivel az első pillanattól kezdve nagyon őszintén tudtunk beszélni szinte mindenről. Az első alkalommal, amikor megbántott, meg tudtam neki fogalmazni, hogy mi nem esett jól és miért, és már készültem fejben a magyarázkodásra, hogy miért csinálta, hogy én miért reagálom túl, hogy mennyire megbántottam azzal, hogy nekem ez rosszul esik, de semmi ilyen nem történt. Azt mondta, megérti, hogy ez rosszul esik, és próbált megoldást találni a felvetett problémára. Utána meg mertem vele osztani, ha gond volt, mindig meghallgatott, és ugyanígy kezelte.

Egyszer viszont simán szarul esett valami, de nem tudtam megfogalmazni,hogy miért. Kérdezte, hogy van-e baj, mondtam, hogy nem nincs, másnapra tudtam megfogalmazni, hogy mi volt a bajom valójában, őt meg derült égből villámcsapásként érte, hogy most akkor mégis van baj. Ő volt az első, aki azt mondta, lehetek rosszul, attól nem leszek kevesebb, és ha nem tudom, miért érzem rosszul magam, csak rosszul érzem magam, arról is szeretne tudni, mert ha a probléma megfogalmazásában és így a kezelésben sem tud segíteni, a tüneteket tudja enyhíteni.

Évekig éltem úgy az előző párom mellett, hogy éreztem, hogy baj van, és csak hetekkel később osztotta meg, hogy mi, addig a fejemben már minden megtörtént: szakítani akar, megcsalt, nem szeret, nem főzök jól, meghíztam, közben pl a munkája frusztrálta, és ezt nem tudta velem megosztani. Őszintén, amióta a jelenlegi párom van, és ennyire jól reagálunk egymásra és ennyire jól meg tudjuk oldani a konfliktusainkat meg ennyire őszinték tudunk lenni egymással, azóta úgy vagyok vele, hogy ennél kevesebbel már nem elégednék meg. Ha neked igényed van arra, hogy meg tudd vele beszélni ezeket, érdemes szerintem felhozni. Nem biztos, hogy nem nyitott ő is erre, lehet, hogy eszközei nincsenek erre, de szívesen dolgozna azon, hogy nyitottabb legyen, hogy jobban meghalljon téged. Ebben az esetben pszichológus akár egyénileg akár párban tud ebben segíteni.

Nem mondom, hogy hagyd el, mert lehet, hogy szívesen dolgozna ezen. De ha nem, és ez fontos neked, akkor fontold meg annak ellenére, hogy minden más jó, mert ha lenne később még valami, ami nem jó, azt jó kommunikációval lehet kezelni, de rossz kommunikáció mellett csak elkezdenek felgyülemleni a dolgok, és egyre boldogtalanabb leszel.

2024. ápr. 28. 07:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!