Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha el akar menni egy fiú külföldre, nem szereti a barátnőjét?
A barátnőm sír mert a barátja kiakar menni külföldre! Az enyém is kiakart de meggondolta magát.. mer tén itt vagyok!
hhh... de most nem a lényeg hanem ha szereti akkor mért megy el ezt nem értem!?
Ez egy rendkívül összetett "probléma". Nálam is ugyanez van, tudom jól. :(
A fiatalok sokan úgy gondolják, hogy minek dolgozzanak itthon, holott külföldön sokkal több pénzt kereshetnének - ezt részben meg is értem. A mai világban a pénz dominál: el kell látni a családot, jólétet kell teremteni.
Az biztos, hogy hiába szól két emberről a fiú döntése, nem szabad akadályozni az emberi szabadságában. Én ezért nem kérem a páromat, hogy maradjon itthon _miattam_. Képzeld csak el, kérné a lány, hogy maradjon itthon, a fiú marad, együttélnek mondjuk 10 évig, majd a fiú valamin kibukik: "bezzeg miattad maradtam itthon 10 éve, és mennyivel más lehetne minden". Ezt semmiképp nem szabad.
Sokan hisznek a távkapcsolatban, kérdés, hogy mennyi időre akar elmenni a fiú. Egy-két-három év még kibírható, mert néhányhavonta azért tudnának biztos találkozni. Még ha ki is várják a rengeteg évet, hiányozni fognak a közös élmények és senki nem ad garanciát arra sem, hogy együtt maradnak.
Hidd el, ugyanez a problémám, teljesen aktuális, és fogalmam sincs, hogy mit tegyek. Csak próbálom tisztán látni a dolgokat.
A párom erre mindig azt mondja: "az idő mindent megold".
A barátnőm kiment külföldre mig a barátja itthon maradt, rá egy évre a pasi is kiment és azóta sokkal jobb a kapcsolatuk és kinn élnek boldogan.
A távolság vagy megerősíti vagy örökre szétszakítja a kapcsolatokat!
Hogy miért menne ki? Több lehetőséget lát a kinti munkában. TAlán a karrirje miatt előnyösebb kint dolgoznia. Odakint ugyanazért a munkáért sokkal több pénzt kap. Kit jobbak a lehetőségek. Gondolok itt mindenre: tanulás, orvosi ellátás, életszínvonal, szociális juttatások. Vagy egyszerűen csak kihívásnak tekinti.
És ha a szerelmnél tartunk, odakint is élnek emberek. Miért nem a lány keres lehetőséget, és megy ki vele együtt? Lehet, ő is jó munkát vagy iskolát találhatna magának, és a távolság se lenne olyan nagy közöttük. Egyébként is manapság mikor telefon, email, MSN és Skype van, már sokkal könnyebb a kapcsolatot tartani, mint régen amíg országon belül is 2-3 nap alatt ért célba egy sima levél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!