Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom 50 éves, hogyan tudnánk gyereket vállalni?
A párom 50 éves nő, én pedig 30 férfi vagyok. Megítéléseket félretéve, az a kérdésem, hogy hogyan tudnánk gyereket vállalni, hogy a saját génjeinket “közösítsük”?
Nyilván az ő korában már veszélyes ez, illetve életkorából kifolyólag nagy eséllyel nincs életképes petesejt.
Milyen megoldások vannak a gyermekvállalásra?
50 éves no már ne akarjon gyereket
Köszönöm
Spontán terhesség: szinte kizárt. Sajátpetesejtes lombik: itthon 45 év a korhatár, a legtöbb EU-s országban is, vagy talán 50 némelyikben, de már arról is lecsúsztatok ezek szerint. Nem véletlenül, ennyi idősen már ritka kivételektől eltekintve klimaxolnak a nők.
Állami meddőségi centrumokban nem fognak szóba állni veletek, mert túl vagytok minden korhtáron. Amit tehettek: kerestek egy meddőségi szakembert és csináltok magánban egy teljes meddőségi kivizsgálást (csillió pénzbe fog kerülni - átjárhatósági, mindneféle UH, teljes pajzsmirigy kivizsgálás, endokrinológus, hormonpanelek, immunológiai kivizsgálás, trombofília kivizsgálás stb.). Ezek alapján az orvos esetleg annyit tud mondani, hogy mondjuk még az AMH szint nem _teljesen_ reménytelen stb.
Közben kerestek egy olyan országot, ahol a) lehet sajátpetesejtest csinálni 50 év felett b) elengeditek ezt (józan ésszel ezt lehet javasolni, mert pár év alatt a donorpetesejtes feltételei is rosszabbak lesznek) és mentek a donorpetesejtes irányba, szóval keresetek egy olyan országot, ahol nincs korhatár vagy 50 évnél magasabb (EU-n kívüli lesz valószínűleg).
És még mielőtt: én 45 évesen estem teherbe donorpetesejtes lombikkal, tehát nem "öreg anya" ellenes vagyok, de 50 évesen a saját petesejtes reprodukciót el kell már engedni.
"Spontán teherbeesés kizárt"
Ez nem igaz, sokan lesznek úgy terhesek hogy már részben klimaxolnak, azaz már egy ideje nincs vérzés, így abbahagyják a védekezést. Aztán váratlanul megérik mégis egy petesejt, és lehet csak akkor veszik észre amikor már mozog, azak kb 20 hetesen. Több ilyet is hallottam már, és ők 50 felettiek. Aztán hogy ebből hány gyerek lett beteg az más kérdés....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!