Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom 50 éves, hogyan tudnánk gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

A párom 50 éves nő, én pedig 30 férfi vagyok. Megítéléseket félretéve, az a kérdésem, hogy hogyan tudnánk gyereket vállalni, hogy a saját génjeinket “közösítsük”?

Nyilván az ő korában már veszélyes ez, illetve életkorából kifolyólag nagy eséllyel nincs életképes petesejt.

Milyen megoldások vannak a gyermekvállalásra?

2024. márc. 20. 09:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%
Első lépésként menjetek egy szakemberhez konzultálni
2024. márc. 20. 09:14
 2/17 anonim ***** válasza:
88%

Ha még menstruál, akkor van érett petesejtje. Nyilván ilyenkor már sokkal több a kockázat, de szigorúan nyomon követve a terhességet lehet egeszséges gyereke.

Viszont fel is kell nevelni, és mire leérettségizik már közel 70 éves lesz.

De ahogy #1 írja, először szakember. Lehetőleg ne olyan aki szerint 35 felett már öreg egy nő (pont most olvastam ilyenekről facen), hanem egy normális, támogató, sajnos amilyen lett az eü, inkább magán.

2024. márc. 20. 09:27
 3/17 anonim ***** válasza:
74%

#2 Pár perce olvastam egy cikket, hogy múlt héten elhunyt egy huszonéves édesanya. Egyedül volt otthon az egy hónapos babájával és egyszercsak összeesett és meghalt, trombózist kapott. Tehát az sem életbiztosítás és nem biztos, hogy fel tudod nevelni, ha fiatalon szülsz 😒

Kérdező, mindenképpen egy jó orvost keressetek fel, itt gyakorin nem kaptok releváns választ a kérdésetekre.

2024. márc. 20. 09:31
 4/17 anonim ***** válasza:
57%

40 feletti pasikkal megnő a down szindróma es autizmus kockázata.

[link]

[link]

2024. márc. 20. 09:37
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
#4 30 éves férfiról van szó, a párja 50-es!
2024. márc. 20. 09:43
 6/17 anonim ***** válasza:
75%
Ha rendszeresen menstruál, akkor teherbe is tud tenni. Olyan nőgyógyászt kell keresni, aki vállalja a nagyobb kockázatú terhességet. Genetikai tanácsadásra mindenképpen elküldik a terhesség során. A magasabb életkor nem azt jelenti, hogy mindenképpen probléma lesz, csak annyit, hogy magasabb a kockázat, de ezt jól lehet szűrni. Manapság, mivel rutinszerűen szűrnek 35 felett, a fiatalabbaknak születik nagyobb arányban genetikai betegséggel gyereke, mert őket nem szűrik.
2024. márc. 20. 09:46
 7/17 anonim ***** válasza:
27%

#5 durva.

Mit akar majd egy 60 as nyanya egy 10 éves gyerektől? Az altalános iskola után fel se tudná továbbtanulasra se készíteni.

Az éjszakázásokat se bírná már babával.

2024. márc. 20. 09:51
 8/17 anonim ***** válasza:
83%
Régen a nők - fogamzásgátlás hiányában - addig szültek, amíg termékenyek voltak, mindenféle terhesgondozás és genetikai tanácsadás nélkül. Régi anyakönyveket böngészve azt láttam, hogy különösen háborúk után nőtt meg az idősebb anyák aránya, amikor a férj ottmaradt a fronton és az új házasságból még született gyerek, bőven negyven felett is. A természet ezt gondosan elrendezte, hogy meddig fogamzóképes egy nő, erre "találta fel" a klimaxot. Igaz, orvosi segítséggel még utána is vannak lehetőségek, de a klimax előtt, ha a pár bevállalja, akkor nincs biológiai akadály.
2024. márc. 20. 09:52
 9/17 anonim ***** válasza:
89%
7: Miért, egy 20 éves bírja? Rengeteg olyan családról tudok, a saját tágabb családomban is van rá példa, amikor ténylegesen a nagymama nevelte fel a gyereket, mert anyuka meghalt, lelépett, vagy nem bírta. Sokkal idősebb nagymamák. Az én nagymamám még 80 évesen is elboldogult egy csecsemővel, ha rábízták a dédunokáját, akár napokra.
2024. márc. 20. 09:54
 10/17 anonim ***** válasza:
38%

Micsoda tudományos oldalak... a ferfi 30, a nő 50.

Nálam sose kerdezték hány éves apuka, bar a korom miatt már alapból kombinált teszt kellett (35, 38 voltam).

Kérdező nektek bizonyara erdemesebb lesz majd a drága vérvizsgálat is, de ha találtok egy jó orvost, ő biztos mindenben segít. Első lépésként legyen terhes.

2024. márc. 20. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!