Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hosszú házasságban, amikor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hosszú házasságban, amikor már nem osztozik a párod hobbidban, érdeklődéseidben, szórakoztató programokban, akkor tulajdonképpen hazugság volt az egész viszonyotok, miként eléd meg mindezt?

Figyelt kérdés

Esetünkben, nejem minden régen közös érdeklődési pontot elhagy, eltávolodik ezektől, sőt kijelenti, ő nem szereti, nem érdekli. Sajnos kamasz gyermekeink átveszik tőle mindezt és így egyre inkább avval szembesülök, magamra maradtam a régen kedvelt dolgokkal. Legyen az zenei ízlés, házimozizás, moziba járás, színház, koncert, kirándulás, kerékpározás, vagy akár társasjáték... Régen olvasni is szeretett/szerettek, mára arra sem szakítanak időt.

A fiatalok keresik önmagukat, ez természetes, de feleségem, miért változott 180 fokot? Talán minden csupán hazugság volt, hogy családot alapíthasson és tulajdonképpen nincs is bennük semmi közös?

(Mellesleg, az intimitással is ekképpen van feleségem, mára abban sincs közös érdeklődése velem. Mintha kicserélték volna. Talán elvitték az ufók és kicserélték.)

2024. márc. 11. 02:58
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"Jó ideje szeretnék kiszállni ebből, amint a körülmények úgy alakulnak, hogy tehetem, menni is fogok."

Azért én egy olyan nőnek is a helyedben örülnék mert ha elvan otthon vagy a munkahelyen akkor legalább nem igényli a pasizást, haverkodást, ami többet árthatott volna a kapcsolatnak. Elfoglalja magát, jobb ketten lakni mint egyedül. Ha van ami őt is érdekli, városi séta este fele mikor szépen világítottak az utcák, rokonokhoz látogatás, közben tájat nézegetni... Valamit tudtok időnként csinálni.

Ha ő esetleg ingerlékeny, vagy nem figyel a valóságra pl utazás közben a tájra, velem előfordult, az nem feltétlen azt jelenti hogy baja van mondjuk veled. Van hogy a gondolatai annyira elviszik a figyelmét hogy az érdekli jobban, ezért nincs türelme kedve mondjuk rád figyelni vagy a tájra út közben, vagy bármi külvilági pozitív dologra. Ez nem feltétlen depresszió, hanem vannak akik mint én nagyon álmodozós vagyok, jobban érzem magam az elképzeléseimmel foglalkozva pl tánc mozdulatokat találok ki képzeletben, terveket, akármit, ábrándozok, beszélgetéseket képzelek el hogyan alakulhatna ha itt lenne az a személy akivel elképzelek egy beszélgetést. Pl Puzsért szeretem, ha vele tudnék beszélgetni arról is szoktam álmodozni. Nekem ezek szórakoztatók, meg érzelmeimet is fel tudom dolgozni így, félelmeket vágyakat.. nem vagyok normál átlag ha esetleg fura amiket mondok ezért van.

jan. 3. 14:27
 22/27 anonim ***** válasza:
#20 értem, ne haragudj, csak rátapintottál az érzékeny pontomra, én is úgy mint a feleséged, munkamánia, szabad időmben otthon ülni mobilt nyomkodni meg ilyen hasonlókat csinálás. Engem sajnos megitéltek nem normálisnak gyakran, meg itt te is az egyik írásomra azt írtad hogy súlyos depressziósnak tűnök. De nem ismerlek, ha intelligens vagy és lehet veled beszélni az nagyon jó. Nekem sajnos az a tapasztalatom minél többet adok magamról infót annál nem normálisabbnak gondolnak persze nem mindenki. A feleségedről emiatt gondoltam hogy talán ő is attól fél rosszat fogsz gondolni róla ha belemegy a témába, hiszen ide is olyanokat írtál hogy talán rádunt, talán a régi közös érdeklődéseitek nem is voltak valósak stb.
jan. 3. 14:34
 23/27 A kérdező kommentje:
Én csupán találgatok, információk hiányában hülyeségeken (is) jár az ember agya. A bizonytalansággal, a tudás hiányával élni nagyon nehéz! Amikor pedig azt mondta, őt nem érdekli, hol, kivel, miként oldom meg az igényeimet, csak őt hagyjam békén, az letaglózott. Amikor a válást felvetettem, arra is úgy reagált, őt nem érdekli, megyek vagy maradok, neki mindegy.
jan. 3. 15:10
 24/27 anonim ***** válasza:
74%

Hát nem akarok találgatni lehet ő más mint én de..

"Amikor pedig azt mondta, őt nem érdekli, hol, kivel, miként oldom meg az igényeimet, csak őt hagyjam békén, az letaglózott."

Hát ha őt nem zavarja hogy jól érzed magad egy amúgy rendes jóindulatú nővel aki ki is elégít, az nem akkora gáz, ennyi idősen előfordul hogy szexmentes lesz a kapcsolat és megengedi a párjuk hogy más végezze el a melót. Ez nem jelenti hogy nem szeret téged.

"Amikor a válást felvetettem, arra is úgy reagált, őt nem érdekli, megyek vagy maradok, neki mindegy."

Mivel úgy tűnik ő magának való és elvan nélküled is, talán ezért nem fél hogy elhagyod ez sem azt jelenti hogy nem szeret. Nem tudom szeret e. Ő nem átlagosnak tűnik ezért ne várd hogy úgy mutassa ki a szeretetét mint mások. Én is kb azt szeretem ha békén hagynak, lakok valakivel, de külön életem van, álmodozok, mobilozok, zenét hallgatok, sorozatokat nézek stb, de ettől függetlenül sok a szeretet bennem, szivem szerint egy nagyon érzelmes szenvedélyes kapcsolatra vágynék ölelgetés, simogatás, odabújás, kinyalni a nőt... Szóval magamnak valóan letojom általában az embereket, de amúgy az érzelmi világom mély és gazdag. Átlagosak talán nem értik és elitélik a dolgaimat, de valljuk be különleges vagyok persze hogy fura vagyok a többieknek..

jan. 3. 15:49
 25/27 anonim ***** válasza:
Ha dobni akarod a feleségedet akkor mire volt jó itt beszélgetni? Amúgy mik a pozitívumok? Szex van, valami program néha pl séta, együtt bevásárlás és város nézegetés? Azért én nem vagyok biztos hogy dobnám szegény nőt azért mert megunt minden közös programot. Ha szereted akkor vele maradhatsz mégis csak van valaki a házban akihez szólhatsz ha nem is mindig és ölelheted...
jan. 3. 19:21
 26/27 anonim ***** válasza:
Nekem pont az a félelmem hogy hasonlítok a feleségedre és nem tudom van e aki nem fogja megunni a velem élést és velem marad és hűséges is lesz. Jó jellemem van de alig érdekel kevés dolog, amúgy mély érzelmi világom van, őszinte, szerető, jól kinéző, elvileg magas IQ-jú vagyok meg ilyesmi, szóval a nők helyében jól elkapnám magamat és hazavinném kipróbálni pár estére hátha lesz belőle valamilyen hosszú távú kapcsolat. Jó volt leírni az érzéseimet.
jan. 3. 19:26
 27/27 anonim ***** válasza:
75%
#24-es, szerintem tök jó dolgokat írtál, amikkel tudok azonosulni.
jan. 4. 00:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!