Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tapasztalatok ilyen típusú...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tapasztalatok ilyen típusú férfivel, aki mindent hárít?

Figyelt kérdés

A barátom akarmin van vita, legyen szó akár jelentéktelen dolgokról, mindig mindent tagad, semmibe soha nem látja a felelősségét, soha nem mondta, hogy elnézést, sőt elmondása szerint 52 év alatt mióta él sose tévedett senkivel szemben es sose hibázott semmit, tőlem se kért soha elnézést a 3 év alatt.

Sőt, ha ő téved azt is rámkeni, hogy az én hibám volt, ha rossz pénzügyi döntést hoz,( szerencsejáték) az pont miattam volt mert felidegesítettem aznap vagy 2 évvel ezelőtt es pont akkor jutott eszébe.

Ha peche van az is miattam, ha elfordulnak tőle emberek miattam minden, pedig ő az aki a hátam mögött kibeszélt mindig es röhögtetett.

Ha elkapom valamivel, azt is van képe tagadni, simán, szégyen nélkül, bizonyíték sem bizonyíték, a többi nővel csak barátok, nincs köztük semmi, képzelődöm, beteg vagyok es azokkal is röhögtet, mert így dicsekszik, hogy ő milyen kapós, rá milyen féltékenyek

2024. febr. 26. 07:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Legnagyobb red flagek egyike, és ha te egészséges lelkű vagy, akkor nem, nem lehet. Mivel ő soha nem hibás semmiben, értelemszerűen te leszel hibás mindenért is párkapcsolaton belül, de igazából minden másban is. Ráadásul mivel nincs belátás, csinálja végig a hülyeségeit egyre jobban amiért szintén "te leszel a hibás". Ez az egész csak akkor jó kombó, ha szeretsz szenvedni és áldozatszerepben kínlódni. Bár akkor se valami egészséges. Ha pedig normális vagy, akkor mellette leépülsz mentálisan és érzelmileg is szép lassan. Megvan ennek az egésznek a szaktudománya, pszichológia. És ő skála elég magas fokozatán állhat, ami itt pont hogy nagyon nem jót jelent.
2024. febr. 26. 12:17
 12/20 anonim ***** válasza:
Mennyi idő után ismerted fel, hogy ilyen a természete?
2024. febr. 26. 15:27
 13/20 Hintalow ***** válasza:
94%
Igazi főnyeremènynek hangzik gecc, keretezd be szerintem 😀
2024. febr. 26. 16:44
 14/20 anonim ***** válasza:
72%
Nárcisztikus. A legelején nem szabad hagyni. Meg kell mondani neki, hogy márpedig nem így van és tévedése beismerése nélkül következményei lesznek. Tehát felül kell kerekedni, hogy ne tudjon uralkodni. Igazából fel kell készülni arra, hogy dührohamot válthat ki belőle. Valakivel többször el kell játszani, előfordulhat szakítás és visszatáncolás... De ha felismerjük a tüneteket és tudjuk, akkor egy ideig meg lehet vele küzdeni. Ha úgy döntünk. Nálam első 1 évbe telt, de egyéb más háttere volt nálunk, azt iktattam ki. 4 éven túl vagyunk boldogként.
2024. márc. 1. 17:38
 15/20 A kérdező kommentje:

A nárcisztikus es a pszichopata sose ismeri el a tévedését, számára az nagy szégyen, a halál.

Kepes barmire, csak ne kelljen beismerjen semmit

Egy apró, nevetséges dolog, egy bagatellt se ismer be, es beveti a legdurvább viselkedését, ordít a semmiért. Tehat a viselkedése es agressziója (verbalis vagy testi) nem lesz arányban a kiváltó okkal

Megnezem, hogy a nárci mit vall be

Ha bevall ezt azt akkor nem nárci

2024. márc. 1. 18:01
 16/20 anonim ***** válasza:
82%
A nárcizmus az egy spektum, eltérő mértékkel minden egyes érintett személyben. És tény, hogy általában úgy félnek a felelősségvállalástól mint a tűztől, hárítják is ahol tehetik. Viszont vannak ennek azért fokozatai is. Akinél valóban eléri a személyiségzavar határát vagy annál magasabbat, az sose fogja beismerni hogy téved. Ellenben ha személyiségzavar határ alatt marad az adott személy nárcizmusa (és azért ez se gyenge szint, maradjunk annyiban), akkor képes lehet belátni a hibáit, esetleg önkorrekciót gyakorolni, változni és fejlődni, javulni is. De a legtöbbjük önző szóval tényleg alapos indok kell ehhez is, hogy feladja ezt a számukra rendkívül kényelmes mindig a másik a hibás pozíciót.
2024. márc. 1. 19:16
 17/20 A kérdező kommentje:
Persze mert van ezer fokozata, kicsit cukros kicsit nem
2024. márc. 1. 19:45
 18/20 A kérdező kommentje:
A legenyhébb fokozata a nárcizmusnak ezek szerint a pofátlan kategória
2024. márc. 1. 19:46
 19/20 anonim ***** válasza:
De amúgy mit számít, hogy hol helyezkedik el a személyiségzavar skálán? Neked nem az a dolgod, hogy kezeljed, hát nem vagy te a terapeutája, neked azt kell felismerned, hogy számodra ez a kapcsolat ilyen formában megfelelő-e vagy sem és ha az utóbbi, nos, akkor tudod mit kell tenned.
2024. márc. 1. 20:44
 20/20 anonim ***** válasza:
48%

Azért számít a skála, mert ha átlóg a személyiségzavarba, akkor pl többnyire menthetetlen az egész kapcsolat, és csak iszonyat károkat fog okozni a másik félbe, főleg ha szereti is a partnerét. Nagyon lehetetlenül rossz helyzeteket tud ez kreálni. És ott többnyire remény sincs a változásra, csak a kiégésre. Tehát ott érdemes bele se menni, vagy szakítani, ha utólag derül ki, mentve magad.

Ellenben ha kevésbé van jelen, akkor kezelhető a helyzet, ha mindkét félben megvan rá a szándék. Szerintem ez fontos különbség, ezért sem szabad mindegyikőjüket egy kalap alá venni.

Meg aztán azt se felejtsük el, hogy manapság mindenkit aki nem megfelelően viselkedik a másik fél elvárásaihoz képest, vagy antipatikus, kezelhetetlen, azt sokan egyből nárcisztikusnak bélyegzik, azzal is rontva a felismerhetőséget. Pedig ez elég másfajta tünetegyüttes, sokkal de sokkal manipulatívabb tud lenni mint a sima önzőség, arról nem is beszélve hogy náluk tényleg a korai gyerekkorban gyökerezik a kiváltó ok. Tehát ezt helyrehozni is nehezebb lesz, már akinél lehetséges.

2024. márc. 1. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!