Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan kezeljem a nárcisztikus...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kezeljem a nárcisztikus “párom“?

Figyelt kérdés
Üdv. Előfordult már valakivel, hogy egy nagyon erősen nárcisztikus személy el akarta hitetni azt, hogy a másik fél a nárcisztikus és mindenki utálja őt? Sajna teljesen összezavar és nem tudom már mit tegyek, persze ezt mindig akkor csinálja amikor vitázni szeretne de nem megy neki és olyankor mindig mindent a fejemhez vág, hogy megpróbáljon felbosszantani aztán vitát kicsikarni, hogy utána azt is rám fogja és én legyek a világ legszarabb embere. Természetesen elengedem a fülem mellett a próbálkozásait de a lelkem mélyén nagyon fáj és depresszióssá, önutálóvá tesz amikor jól tudom, hogy én csak léteztem mellette.

febr. 10. 19:31
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

17, 18: Érdekes, hogy ennek ellenére úgy gondolod a gyereknek az a legjobb, ha barátod mellett nő fel, ezért mellette maradsz. Ilyenkor nem gondolkozol el magadon, hogy valami veled se lehet mindent rendben? Mintha keresnéd a fájdalmat, majd panaszkodsz, hogy milyen rossz neked és milyen csúnya emberek léteznek.

Ha valaki kalapáccsal üti a kezét, fájni fog, gyereket mentségnek használni pedig hatalmas felelőtlenség. Gyereknek pont hogy rossz a fejlődése szempontjából, hogy apa mindig bántja anyát, anya pedig tűr és/vagy hisztizik. Mire felnő, olyan lesz, mint az apja.

febr. 11. 13:22
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, érdekes jelenségről beszélsz. Szóval hogy te próbálsz mindent megbeszélni vele, de ő folyamatosan terel, hárít, mindenféle múltbéli dolgokat rángat elő és hasonlók. Ez egy létező jelenség, és kifejezetten nárcizmus specifikus praktika. Ha érdekel bővebben is, javaslom a szósalátázás fogalomnak olvass utána.

Egyébként a többi is elég jellegzetes tünet, hogy folyamatosan mindenért rád mutogat, meg hogy amit ő mond az szent és sérthetetlen és a kizárólagos igazság, és megsértődik ha valaki nem fogadja el, stb. Szóval ha maradsz vele, javaslom nagyon mélyen képezd ki magad erről az egész nárcizmus jelenségről. És akkor megtanulhatod jól kezelni őt is, de ez valószínű nem lesz egy klasszikus boldog és teljes kapcsolat továbbra sem, ha ennyire mélyen benne van a nárcizmusban. Viszont a tudással felvértezve már őt és a lehetetlen dolgait is jobban fogod tudni kezelni. De valószínű az is, hogy tönkre fog tenni szép lassan téged az évek folyamán még inkább, szóval a menekülés is egy teljesen jó és érthető opció lenne. Csak onnét valószínű arra is fel kell majd készülnöd, hogy mindenhol rágalmazni fog téged, esetleg zaklatni. Szóval nehéz ügy, kívánok neked sok sikert és kitartást, bárhogy is döntesz.

febr. 11. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!