Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan kezeljem a nárcisztikus...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kezeljem a nárcisztikus “párom“?

Figyelt kérdés
Üdv. Előfordult már valakivel, hogy egy nagyon erősen nárcisztikus személy el akarta hitetni azt, hogy a másik fél a nárcisztikus és mindenki utálja őt? Sajna teljesen összezavar és nem tudom már mit tegyek, persze ezt mindig akkor csinálja amikor vitázni szeretne de nem megy neki és olyankor mindig mindent a fejemhez vág, hogy megpróbáljon felbosszantani aztán vitát kicsikarni, hogy utána azt is rám fogja és én legyek a világ legszarabb embere. Természetesen elengedem a fülem mellett a próbálkozásait de a lelkem mélyén nagyon fáj és depresszióssá, önutálóvá tesz amikor jól tudom, hogy én csak léteztem mellette.

febr. 10. 19:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
79%

Szívem szerint betiltanám ezt a szót, hogy nárcisztikus, mert mióta ennyire elharapódzott a konyha-pszichológia, minden jöttment s*ggfejt ezzel a személyiségzavarral aposztrofálnak.

Egyébként meg nem kell kezelned sehogy. Le kell zárni vele a kapcsolatot, ha ennyi stresszforrást jelent neked.

febr. 10. 20:45
 12/22 anonim ***** válasza:

Páromnak voltak ilyen tünetei és én is részben ennek diagnosztizáltam be. (Tanulmányi ismeretek mellett.) De nálunk hozzáadódott az is, hogy nem emlékezett és kezdett kettős tudata lenni. Én abból jöttem rá, hogy Na most közben engem nem kell félteni, én alapvetően kiállok magamért, a nárcis pillanataiban nagyon csúnyán megkapta a magáét, ez bántotta is a nárci énjét. Majd rájöttünk a hátterére és nálunk azzal meg lett volna oldva... Más történt és sokkal-sokkal több idő telt el... De ha az nem történik, akkor ott vége. Illetve soha nem olvastam a saját sztorinkhoz hasonlót, tehát kevés az esély hasonlóságra.

Egyet lehet tenni. Szembesíteni és felszólítani a változtatásra. Ha sehogyan sem hiszi el és nem hajlandó változtatni, akkor tipli. Pláne ha el is durvul.

35/F

febr. 10. 21:20
 13/22 anonim ***** válasza:
*Én abból jöttem rá, hogy valami más van a háttérben. Nála egy elhibázott gyógykezelés okozta. (Nem is pszihológiai vagy pszihiátriai.)
febr. 10. 21:22
 14/22 anonim ***** válasza:
Esetleg szemtanút vagy fültanút kell rá megkérni szembesítésre. Nálunk volt ilyen. Először mindenki szemét volt, de aztán gondolkodott.
febr. 10. 21:23
 15/22 anonim ***** válasza:
Akárhogy próbálsz úgy tenni mintha minden rendben lenne a gyerek előtt, nem fog menni. Neki (és magadnak) teszel szívességet ha elhagyod ezt az embert. Nyilván ez nem egyszerű lépés és át kell gondolni a kivitelezést de a magad és az ő érdekében alaposan fontold meg és ne zárd le annyival hogy nem megoldható.
febr. 10. 23:28
 16/22 anonim ***** válasza:

Sehogy

Le kell lépni

Hogy lehet egy nárcival akar egy percig is együtt lenni

febr. 11. 00:19
 17/22 A kérdező kommentje:

Ugyan ez van velem is. :D Annyi különséggel, hogy ő folyamat erőlteti, hogy beszéljük meg ezt beszéljük meg azt de vele nem lehet mert csak az ő képzeletbeli bajai érdeklik és bármit mondasz neki rákontráz, eltereli...stb és mindig te leszel a szar nem pedig ő. Nagyon szereti az évekkel ezelőtti dolgokat is felhozni plane ha látja, hogy én fejlődni szeretnék valamiben akkor ő egyből jön és megpróbálja elvenni a kedvem bármi legyen is az.

Nagyoon jól el tudja viszont hitetni azt, hogy szeret meg érdeklem de persze csak addig ameddig elhiszem újra. Utána jön megint egyből a szavaim füle mellett elengedés és a többi.

Konkrétan ő él egy általa kreált világban, elhiszi a saját dolgait bármik is legyenek azok és ha valaki nem hisz neki akkor egyből jön az utálás.

Egy igazi rosszmáju gyerek, kigyó.

Ha lassan megyek akkor miért nem megyek gyorsabban, ha gyorsan megyek miért nem megyek lassabban és a gyerekkel is ezt csinálja kb van, hogy húzza magaután szótlanul mint valami bábot. Folyamatosan hozzá kell igazodni és ha neki kell egy picikét is igazodni valakihez az már világvége vagy esetlegesen egy jó ütőkártya, hogy ő milyen sokat tesz a kapcsolatért a másik fél meg nem de persze ez szökőévente ha egyszer van.

Ha esetleg mégis sikerül felbosszantania ritkán akkor pedig jön a második taktika, hogy én generáltam a vitát én vagyok aki folyamat, én én én én. Mindig ezt hallgatom és mivel én meg is hallom amit ő mond ezért kérdőjelezem meg magamat mivel ez egy pszichológiai/mentális trükk vagy mi, hogy ha nagyon sokat hall az ember valamit akkor elkezdi elhinni. Ezért vagyok már összezavarodva pedig tudom, hogy nincs igaza de akkor is elülteti ezeket a fejembe és amig ő ebből nyer, hogy engem rombol addig én szenvedek.

És igazatok van amiket irtatok, hogy a gyereknek nem ezt a példát kell látnia de sajnos én is ezt láttam, lehet, hogy amiatt gondolkodtam én is igy. :D

febr. 11. 10:42
 18/22 A kérdező kommentje:
És egyébként tényleg volt már olyan is, hogy a gyerek a tudátan kivül elkezdte ismételni nekem azt amit ő mondott aztán ő meg elkezdte dicsérni éés együtt szivták tovább a véremet.
febr. 11. 10:47
 19/22 anonim ***** válasza:

Nekem is volt már olyan hogy pl bántalmazo párom mellett a sajat gyerekem(kisfiú) is nekem jött. Mivel a gyerekek tanulnak azt hiszik az a normális amit a szülőktől látnak.

És egy apának ebben hatalmas befolyása van hogy milyen egy ferfi-női kapcsolat hogyan kell azt csinalni.

Irto cuki mit ne mondjak mikor belém rúg(a sajat anyjába aki meg is halna érte..) nyilvanosan. Szakítás után kellett jó par hónap hogy ez kikopjon a gyerekből. És akkor még a tönbi is. A nárci kommunikáció kiirtásához lehe évek is kellenek. Es csak 1 évig volt pedig bántalmazó párom. Mégcsak nem is sokáig.

febr. 11. 10:56
 20/22 anonim ***** válasza:
Ja es nekem még azzal szerencsém is volt hogy a gyerek hasonul es nem ugy sèrül hogy áldozat lesz egy életen át akit gúnyolnak vernek. Ha lányom lenne akkor azt tanulta volna hogy a pasik rajta átgázolhatnak. A női sors kegyetlen.
febr. 11. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!