Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogtalan elvárni hogy a párom álljon ki mellettem, és igazságtalanság esetén védjen meg?
A közeli barátaival én is jóban lettem, és segítettem nekik munkailag ebben-abban. Párszor már én kértem vissza tőlük segítséget, és minden alkalommal lemondták és cserben hagytak. Nyilván nagyon rosszul esik hogy kihasználnak (soook órám benn van ezekben), ezért megkértem a párom hogy kérdezzen már bele náluk, mi a gond, vagy az ígéretek tartása hol csúszik el, mert nekem gyakorlatilag csak hazudnak ha kérdezek.
A párom legyintett hogy ezzel ne is foglalkozzak, ő se fog, nem érnek annyit. Jó nagy veszekedés lett belőle, ugyanis ami szerinte nem jogos amiatt ő nem véd meg. Nem érdekli hogy rosszul érint a kihasználás, szerinte csak legyintenem kéne rá, ezért jobb lenne ha őt se fárasztanám ezzel. Azt mondta hogy annyi mindenben segít nekem, (ami így is van), de ebben nem fog. Gyakorlatilag sose tapasztaltam az évek alatt hogy verbálisan kiállt volna értem.. és ez a sok másterű támogatása ellenére is fáj.
Most akkor jogosan bántottam meg én őt, vagy szerintetek hol csúszott el, és kinek kéne belátnia valamit? :(
#10 Távlatból nézve így logikus.
De vegyük csupaszon:
Van a párom, összejövünk, bemutatom Gézának. Tudom Gézáról hogy nem teljesen oké, de bemutatom. Aztán Géza felmossa a párommal a parkettát. Ilyenkor ki hogy reagál, aki szereti a másikat? Ezt nézi, és oké?
Oké, akkor ne nyakúkolj rajta, mert a kapcsolat többi része se fog működni ha egyszer vele akarsz maradni.
Szerintem azért nem szólt, hogy olyan emberek a barátai/ismerősei, mert megszokta és igazából egyáltalán nem érdekli. Az, hogy a te kéresedre is legyint arra utal.
Kérdés más dolgokban is inkább neutrális típus, vagy se.
Egyébként meg lehet ezt oldani, többet nem segítesz nekik és nem várod el, hogy a segítségnyújtás kölcsönös hiába unfair.
Azt képzeld el, hogy én nekem gyerekkorom óta volt egy jó barátnőm és amikor mindkettőnknek volt párja az övé mindenkire féltékeny volt, szóval az anyjára, rám, vagy a testvéreire is. Összeveszett velem az ex barátnő, mert állandóan furkálta gondolom ellenem. De a két férfi beszél egymással mintha mi sem történt volna. De én nekem nem jutott eszembe, hogy a párom akkor szóljon érdekemben, vagy, hogy hozzá se szóljon, mert ha ő tényleg jó barátnőm lett volna akkor nem dobott volna egy férfi miatt, akit pár hónapja ismert meg. Amikor szakítottak testvéremnek panaszolta el, hogy mennyire bánja mit csinált, hogy igazam volt, de azóta maximum ismerősi kapcsolatban vagyunk mert nem tudok benne bízni.
Az egészből arra akartam kilyukadni, hogy a párod nem a megmentőd, nem az anyád, ő "csak" a párod. A te életedért te vagy a felelős és nem kötelező neki te miattad a régi "barátaival" összeveszni. Vagy elfogadod így őt, vagy akkor veszekedj vele és majd kirak, te döntésed.
Nem is arra kértem hogy pankrátorként essen nekik, vagy ne barátkozzon velük.
De alap szinten mindenki legyen már protektív a párjára, vagy nézzen ki úgy mintha egységben lennénk. Ha valaki bántja a párom, mivelhogy nem engem rugdos, állok és nézem? Már csak az összetartozás érzés miatt mindenki védi a saját pereputtyát, és ezt lehet intelligensen is.
Annyit kértem, hogy kérdezzen rá mi ez, hátha neki nem hazudnak. És rosszul esik hogy olyan emberek közé terelt be teljesen gyanútlanul, akikről tudta hogy szemetek. Őszintén be tudsz mutatni szeretett barátodként olyan embereket, akik szemetek? Már csak azt állítani hazugság ilyenkor, hogy "barátok".
17-re:
Én értem mire gondolsz és egyet is értek veled.
Ha valaki a barátnőmet (páromat, feleségemet) átveri, az nekem többé nem lehet a barátom. Sőt, még ha csak egy futólagos ismerősömmel bánna így, az is nagyon elgondolkodtatna.
Azért ez kőkeményen jellemkérdés. Jellemtelen emberrel nem barátkoznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!