Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párterapeuta tényleg tud...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párterapeuta tényleg tud segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Várandós vagyok és komoly lelki gondjaim vannak.

A védőnő kitöltött egy mentál higéniás tesztet velem, amit kipontozott és az jött ki, hogy pszichológusi segítségre szorulok. :|

Mondta a párom, hogy akkor menjek el, de mondtam neki, hogy ez nem így működik. Én hiába megyek, egyedül nem tudom megoldani a gondom, mert a gondom mindkettőnket érint.

Beszéltük, hogy akkor keresünk egy párterapeutát mégha marhàra drága is.

A lelki problémám a különböző világ làtásunkból fakad. Hogy ő neki más okoz örömöt, máshol boldog, mint én.

Nagyon félek azonban, hogy a terapetua pl. Neki fog igazat adni és egyszerűen annyira elenkezik jelenleg a véleményünk, nagyon komoly dologban, hogy bárki bármit mond mindketten makacsan csak is a magunk igazàt akarjuk.

A problémánk lakásvétel, kérdésköre, hogy hol és nem tudunk dűlőre jutni, mert ő egy olyan helyen akar élni, ahol én nem tudom elképzelni az életem, én pedig egy olyan helyen, ahol ő nem.

Jelenleg màr nyilván együtt élünk.

És most màr nagyon összevesztünk, mert eddig csak húztuk halasztottuk ezt akérdést pedig màr 6 éve együtt vagyunk. Lassan érkezik a kisbabánk és nem szeretném, hogy ilyen körülmények közé szülessen.

2024. jan. 12. 14:06
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

,,Mondtam neki nagyon sokszor, hogy ezt nem lehet megszokni, de szerinte csak nem akarom megszokni."

Miért neked kellene mindenáron megszokni azt az életet, amit ő választott a számotokra? Miért csak neked kellene alkalmazkodni, elcserélni a régi életed? Ő miért nem próbál meg keresni egy harmadik, alternatív megoldást, amiben mindkettőtök vágyai teljesülnek?

,,És sokszor azt érzem mintha én elszakítanám a családjától meg a szülő falujàtól"

Téged vett el feleségül, nem a családját vagy a szülőfaluját. Ha neki ezek a dolgok a fontosabbak és velük szeretne élni, akkor tegye ezt, de ne várja el, hogy te mindenről lemondj azért, mert ő képtelen leválni a szüleiről. Ő elképzelt magának egy ideális életet kerttel, gyümölcsfával, a családjával, de hol vagy ezekben a tervekben te, akivel elvileg együtt szeretné leélni az életét? Azzal törődik, hogy neki mi lenne a jó, és telibe lesz@rja, hogy neked mennyi nehézséget okoz ezzel. Neki ez így baromi kényelmes, hogy az lesz amit ő akar, boldogan él, te pedig teljesen rá leszel utalva mindenben, hisz ugyan mihez is kezdenél munkahely, stabil egzisztencia nélkül?

2024. jan. 13. 22:44
 32/38 A kérdező kommentje:

Közelebb is találnék munkahelyet, de nem célom mindenáron váltani, mert ez nem csak így működik, hogy ugrálok ide-oda, meg az is stressz megszokni az új helyet, új kollégákat.

De nem is ez most nekem a lényeg, hanem ő teljesen biztos benne, ha dolgozni fogok onnantól teljesen mindegy lesz hol élek, mert főzni, pihenni, aludni fogok hazajàrni. Ő meg még munka után is meg hétvégén is csinálná a faluban a dolgát.

Csak vagy 6 évig nem gondolkozik, hogy szét unnám az agyamat konkrétan. Aztán kezdődne a suli és a gyereknek is kezdődhetne a bejárás.

2024. jan. 14. 09:40
 33/38 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat nem olvastam végig a kommenteket csak a kérdésre válaszolnék. Mi is hasonló cipőben jártunk a párommal. Ő mindenáron abban a kis faluban szeretett volna élni ahol született, én pedig egy nagyvárosban vagy egy nagyváros külső részén. Nagyon nagyon sokáig nem tudtunk egyezni, volt hogy mindketten egymás karjaiban sírtunk, mivel nem szerettük volna elengedni egymást, de ő egyáltalán nem volt képes engedni. Mivel én ahhoz hogy abba a nagyvárosba lakjunk ami nekem tervben volt az a családomtól 120 km- re volt és ő neki még ez se volt elég, hogy én ennyit jönnék miatta, még messzebb akart menni a falujukig. Végül nagyon nagyon nehezen bár azért több tényező közrejátszásával is a kettő között mármint a nagyváros és a faluja közötti kisvárosba vettünk házat. Nehezen mentem bele mert így 150 km- re leszek a szüleimtől, ő pedig 30 ra. De be kellett látnom nekem is, hogy neki nagyon jól fizető állása volt már akkor és nem akarta otthagyni( amivel egyet is értek) de azt se akarta hogy naponta 2 órát kelljen utaznia oda vissza. Illetve a nagyvárosba elképesztő árak voltak, ott csak egy kis lepukkant házra futotta volna. Illetve itt nekünk is nagy kertünk lett( bár ez nálunk mindkettőnknek vágya volt). De ő is belátta hogy én nem akarok abban a kis falucskában élni, ahol tényleg semmi sincs. Mi még nem tartunk a gyerekvállalásnál, de oda el sem tudtam volna képzelni megszülni egy gyereket. Szerintem engednie kellene neki is és valahogy egy köztes megoldást találni. Egyébként nyilván veled értek egyet, főleg hogy a párom is ilyen volt. Szerintem ezen párterápia nem segít, hanem az idő. Mi mire egyezségre jutottunk majdnem egy év volt. Illetve mi segített még nekünk? Az hogy találtunk egy tökéletes kis házat amibe beleszerettünk. Ő is. És így sokkal könnyebb volt neki otthagyni a faluját. Szerintem nézelődjetek ti is, ne csak ott akàr máshol is a környéken. És lehet hogy ti is beleszerettek majd egy házba, vagy találtok egy tökéletes házat és már nem fogja érdekelni hogy ő fix ott akart eddig élni. Hidd el a párom olyan szinten állította eleinte hogy ő onnan nem hajlandó elköltözni, persze én meg a saját igazam es nem igazán hallgatott ő sem az észérvekre. De tényleg az idő es a tökéletes ház nálunk mindent megoldott. Mi hamarosan költözünk is. Bízom benne és szurkolok nektek, hogy sikerüljön megoldani!
2024. jan. 14. 10:02
 34/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat:) Nekem a szüleim 450 km-re vannak. ❤ Így hát mondhatnám, hogy a kisváros amúgy kicsit közelebb van, mint a faluja hozzájuk, de ilyen távolságnál már mindegy.:(:)))

Pedig én is borzasztóan szeretem a családom. ❤ Azt gondolom, ha az ember ennyi áldozatot ad, hogy elhagyja ilyen messze megy a családjàtól legalább annyiban dönthetnék, hogy nem akarok a kis faluban lakni.

A nagy kert számomra is álom egyébként. Szerintem is nagyon fontos, hogy legyen kert, legyen sajàt gyümölcs, zöldség. Legyen lehetőség egy kis medence felfújására, hinta, homokozó, ez minimum. Meg jó lenne egy kutyus is.

Nekem az a gond, hogy a pàrom most annyira kinézte a falujában a házat és sajnos nem érti meg, hiába lenne az egy gyönyörű ház, ha ott van, ahol semmi sincs, csak a családja.

Remélem mi is dűlőre jutunk, mert én is úgy sírok, ahogy te a vállára dőlve és bizony ő is nagyon mélyen fájdalmat érez. Ez egy nagyon nehéz helyzet, de szerintem biztosan vannak hasonló esetek még. Nyilván nem hasonlíthatunk mindenben, csak ez valóban egy olyan dolog, amihez valamelyikünknek fel kell adnia az álmát.

2024. jan. 14. 11:00
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Szorítok neked nagyon

Elsősorban azért hogy be ne add a derekadat

Mert nagyon szomorú életed lesz ott falun évekig gyesen

És igen, ha a gyerek nagyobb lesz, bejár suliba, edzésre a városba, neki is strapa lesz

Én Pestről költöztem egy kisvárosba a férjem miatt, ez az ő szulovarosa de akkor falun lakott, a városban költöztünk össze

Akarunk venni házat Csakis itt Én imádom Pestet, eljottem, de falura biztosan nem megyek O ezt teljesen meg is érti, jó itt nekünk és a gyerekeknek is

Fiamnak minden este edzés utan órákat kéne várni a buszra hogy hazajusson falura vagy én futkosok érte

Biztosan nem

2024. jan. 14. 11:43
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem tud segíteni, tapasztalatból beszélek.

Ha TI változtatni akartok, segít közös nevezőre jutni. Amúgy csak pénzkidobás.

2024. jan. 15. 00:02
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig minden hozzászólást, de olyan nem lehetséges, hogy a falujához közeli kisvárosban vesztek egy kertes házat? És akkor város is van, közel is van a falujához, kertje is van. Ha idősebbek lesztek, még akár falura is költözhettek, ha még mindig akarna.

Remélem sikerül megoldani a dolgot! Vigyázzatok a babára!

2024. jan. 17. 21:19
 38/38 anonim ***** válasza:

"pszichológusi segítségre szorulok"

Mindenképpen kérj beutalót a háziorvosodtól a pszichiáterhez. Nagyon sokat tud segíteni egy szakértővel való beszélgetés.

2024. jan. 29. 14:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!