Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párterapeuta tényleg tud segíteni?
Sziasztok. Várandós vagyok és komoly lelki gondjaim vannak.
A védőnő kitöltött egy mentál higéniás tesztet velem, amit kipontozott és az jött ki, hogy pszichológusi segítségre szorulok. :|
Mondta a párom, hogy akkor menjek el, de mondtam neki, hogy ez nem így működik. Én hiába megyek, egyedül nem tudom megoldani a gondom, mert a gondom mindkettőnket érint.
Beszéltük, hogy akkor keresünk egy párterapeutát mégha marhàra drága is.
A lelki problémám a különböző világ làtásunkból fakad. Hogy ő neki más okoz örömöt, máshol boldog, mint én.
Nagyon félek azonban, hogy a terapetua pl. Neki fog igazat adni és egyszerűen annyira elenkezik jelenleg a véleményünk, nagyon komoly dologban, hogy bárki bármit mond mindketten makacsan csak is a magunk igazàt akarjuk.
A problémánk lakásvétel, kérdésköre, hogy hol és nem tudunk dűlőre jutni, mert ő egy olyan helyen akar élni, ahol én nem tudom elképzelni az életem, én pedig egy olyan helyen, ahol ő nem.
Jelenleg màr nyilván együtt élünk.
És most màr nagyon összevesztünk, mert eddig csak húztuk halasztottuk ezt akérdést pedig màr 6 éve együtt vagyunk. Lassan érkezik a kisbabánk és nem szeretném, hogy ilyen körülmények közé szülessen.
Ezzel nagyon vigyázz! Az még hagyján hogy falu, de a rokonsága mellé költözni azt jelentené, hogy valamelyik rokon állandóan nálatok lebzselne, kérdezés nélkül állitanának be. Vagy a párod “nem találna haza” hozzád és a babához munka után, mert valamelyiknél segédkezik a ház körül.( írtad, hogy nagyon összetartóak, egymást segítik). Neki maga lenne az egész a kánaán, te viszont magányosabb lennél, mint valaha a semmi közepén, a gyerekkel, úgy, hogy egy parkba nem tudtok kimenni sétálni, egy vásárlást elintézni.
Kompromisszum lehet esetleg egy nagyközség, ahol azért mégsem panelben laktok de egy ABC séta távolság és van iskola, vagy nem kell Volán buszra ülni ha gyogyszertarba kell menni.
Mindenesetre joggal érzheted magad átverve, mert a férjednek esküvő előtt kellett volna közölnie veled hogy ő hogy és hol képzeli az életét. Pláne hogy tudta, te nagyon nem erre vágysz.
Ebből úgyis az lesz, hogy el fogtok válni. Mert ha nem mész, de neki kell kisvárosba akkor fel fogja hányni és te fordított esetben neki.
Viszont amit írt a #11 az sajnos nagyon is reális. Mert a falubeli begyepesedett agyúak mivel kimozdulni nem tudnak/nem akarnak egymást oltogatják, avatkoznak egymás életébe és a földet túrják.
Ha se te se ő nem hajlandó maradni ott ahol vagytok, hogy mindketten kvittek legyetek, ne tudjátok egymás szemébe nyomni milyen áldozatot hoztatok akkor sajnos válni fogtok és egyedülálló anyuci leszel ő meg havi/heti apuka.
Ezeket a dolgokat házasság és gyerek előtt kellett volna tisztázni. Akkor még fel sem merült? Ahogy mondták, ezen párterapeuta nem tud segíteni.
az lenne egy megoldás, ha ugyan falura, de valami nagyobb településhez közel költöznétek, hogy ne kelljen hosszasan autózni, ha bármit el szeretnél érni. Ez nem opció? Miért nem a kompromisszumot keresitek?
Erőlteti a szarságait amúgy pont amikor terhes vagy, tudja, hogy kiszolgáltatottabb állapotban vagy és azt hiszi, hogy ő az úr a háznál, te követni fogod úgyis. Nem érdekli, hogy titkolta, az se, hogy miatta szorongsz és azáltal a magzatnak se jó!
Felnőtt és főleg szerető férj/társ és jövőbeli apa ilyesmit nem csinál. Mocskos gheciláda, rendesen felkúr. Komolyan hagynám, hogy menjen az őskorba vissza.
A azt értem, téged próbállak érteni. Ezért kérdeztem az ellentmondásra rá, amit az írásod tartalmaz.
A családomnak voltak tagjai akik túrták a földet. Maga a tevékenység nem kényelmes semmittevés és a földtúrás mellett nem is volt idő se kényelmes semmittevésre sem, maximum jól megérdemelt pihenésre.
Senki nem túr földet csupán a túrás vagy a testmozgás kedvéért. Aki túrja a földet, azt azért teszi általában, hogy valamilyen zöldéget/gyümölcsöt termesszen. Élelmiszert. Magának és a családjának. Nem gmo, bio, nem a föld másik feléről importált élelmiszert.
Azt sugallod az utolsó mondattal, hogy ez a tevékenység a feleségével és a gyermekével szembeni nemtörődömség. Az, hogy ételt akar adni a szájukba? Ne vicceljünk már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!