Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi férne bele nektek?
A körülmények:
- a barátod/barátnőd egy nagy, összetartó családba tartozik
- a párod szüleitől kb 2-3 órányi útra laktok
- közösen éltek
- legalább 1-1,5 éve együtt vagyok, közösen tervezitek a jövőt, komoly a kapcsolat
- a párod kizárólag úgy utazik haza a szüleihez, hogy pénteken munka után egyből indulás, és vasárnap délután/este indultok csak vissza
Ilyen helyzetben mennyiszer mennél a pároddal családlátogatásra, szülinapozásra, névnapozásra, stb, ha nagyon szeretné minden alkalommal, hogy vele menj?
Amennyihez kedvem van. Azért ez a több nap elég húzós, azt gondolom, hogy lehet olyan, hogy fáradtabb vagyok és nincs kedvem menni.
De őszintén én a kapcsolat folytatásán is elgondolkodnék ezzel a sráccal. Én egy hasonló férjjel fürödtem be, azt gondoltam, hogy milyen jó családcentrikus. A baba három-négy hónapos korában ordibálós veszekedéseink voltak, hogy nem jöhet ide heti két-három alkalommal az anyja és legyen kedves nem a tesójával edzeni, hanem hazajönni időben, nem napi 2 órával később.
"ha nagyon szeretné minden alkalommal, hogy vele menj?"
Ha ez a helyzet, akkor alapvető személyiségbeli eltérés van köztünk, és nincs értelme a kapcsolatnak.
11 évesen, mikor a barátnőimnél "kellett" aludnom, nem tudtam megfogalmazni, hogy szeretem őket, a családjukkal sincs bajom, de nekem kell a megszokott közegem, a saját ágyam, nekem nem megy idegeneknél a töltődés. Pontosan ezt jelenti az introvertált, és nem mást: nekem ez a 3 nap folyamatos lemerülés lenne.
Eleve nem mennék 2 éjszakára ekkora távolság miatt. A gyerekeimmel levezetem oda-vissza egy nap, ha karácsonykor látogatjuk a dédiket, ők is kibírják. Ha egy estés ott alvásról.lenne szó, mert az alkalom úgy kívánja, akkor oké. Például egy szombat esti szülinapi buli vagy vacsora után nem utaznék haza hajnalban, de ha szombati szülinapi ebéd lenne, akkor este már mennék haza. Vasárnapi ebédre meg kis ráhagyással elég szombat este érkezni.
Szóval szerintem nem normális a sokszor 3 napos ott maradás, mikor pihennétek ki a dolgos hetet, csináljátok meg a házi munkát vagy mentek el kirándulni, nyaralni ketten? Enélkül széthullik a kapcsolat és az életetek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!