Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érzelmek vagy kémia?
Mi akadályozza az új párkapcsolat felé való elköteleződést, ha nem vagy túl valakin, akkor a meglévő ki nem aludt vonzalom es érzések az akadály, ami nem ad helyet az újnak ?
Vagy nincs meg az a kémia mint a régivel, és a kémia hiánya az újjal, talan azert van mert valóban nincs kémia vagy a regi iránt érzett érzések tesznek itt is be?
Nekem erre van egy nagyon durva példám 😄
7 éves kapcsolatomnak lett vége. 2 év telt el, mire úgy éreztem már ideje lenne legalább megpróbálni új felé nyitni. Egy fiú randira hívott, aki tetszett is meg nem is, nem volt vele baj végülis. De még aznap este írtam a barátnőmnek, hogy "ez nem fog menni, az exemet keresem benne, nem állok még készen ismerkedésre".
Pont másnap, de szó szerint másnap kezdtem az új munkahelyemen, ahol a kollégám aki betanított teljesen levett a lábamról, és 24 órával később már azt írtam ugyanennek a barátnőmnek, hogy "Úristen, szerelem első látásra, még a nevét sem tudom rendesen de ez a pasi levett a lábamról". 2 hónap múlva összejöttünk, az exem úgy törlődött ki a fejemből mintha soha nem is létezett volna, helyette fülig szerelmes lettem. Holott szó szerint de SZÓ SZERINT egy nappal azelőtt teljesen magam alatt voltam, mert a fiú aki felé nyitottam "nem olyan mint az exem" 😄
Köszönöm ezt a kérdést és hogy erre így tudtam válaszolni, mert erre mindig mosolyogva emlékezem vissza, tanulságos volt. Szóval a kérdésedre a válasz szerintem az, hogy ha megismerkedsz valakivel akihez vonzódsz, akkor azt érzed. Tökmindegy mennyire vagy sebzett, vagy csalódott, sőt akár boldog párkapcsolatban is lehetsz. De a kémia az kémia.
Igen, lehet így van, hogy hiába “foglalt a az eszed” valakivel, egy újjal csak érzed a kémiát
De te azert szakítottal 2 éve mikor találkoztam a szerelemmel
Gondolkodom hogy mennyire vetted volna eszre az újat ha te még kavartál volna az ex barátoddal, szex stb ?
Vajon ugyanígy történt volna, hogy egyből belezúgsz az újba ?
#5 én személy szerint határozottan érzem, hogy ugyanígy beleszerettem volna. Mert sokkal erősebb volt a vonzalom, akkor jöttem rá, hogy előtte nem is voltam igazán szerelmes. Valószínűleg elhagytam volna érte az exemet, pedig hűséges típus vagyok, de ő akkor és ott annyira felnyitotta a szemem, hogy azonnal rózsaszín ködben kezdtem el úszni, egy csettintésre elfelejtettem minden mást a múltamból.
Azt hiszem ilyesmi történhet azokkal is, akik hirtelen tudnak váltani kapcsolatot... Hogy egyszerűen jön valaki, aki elvarázsolja őket.
Már nem vagyok együtt ezzel a férfival, sajnos... De mint említettem, még mindig mosolyogva emlékszem vissza, számomra mesébe illő volt minden, ami vele történt.
Igaz, utána bebizonyította, hogy tényleg mese minden, de ez egy másik téma.
Most azonban újból gödörben vagyok miatta, de már tudom, hogy nem kell bánkódnom. Mert ha jön valaki, aki olyan, azt érezni fogom mert fel fogja kelteni az érdeklődésemet és a figyelmemet.
A nagy nehezítés, hogy ez a "varázs", vagyis kémia inkább személyesen érződik. Írásban nem biztos. Így lehet, hogy nem engedsz közel valakit magadhoz, úgy érzed nem vagy kész, holott csak személyes találkozóra lenne szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!