Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minek mi a fontosabb egy párkapcsolatban a kémia vagy az érzelmek?
Ha nincs kémia,akkor nincsenek érzelmek sem.
Ne keverjük össze azt az "érzelmet",amit akár egy cuki kiskutya láttán is érezhetünk, hogy : jajj,de cuki.
Felnőtt párkapcsolatra levetítve : jajj,de jó fej,olyan kedves,aranyos,édes, megbízható, humoros,megért,szavak nélkül is értjük egymást,vele jól érzem magam,jókat beszélgetünk,stb....Tehát "szeretem".
A fenéket szereted.
Nem rossz egyedül? Nem vagy magányos? Nem unatkozol? Nem szeretnél családot? Hogy szexelsz ? Mit csinálsz, ha kiég a villanykörte ? - szól az egyedülállók fele a tipikus kérdésfolyam.
Ha jobban megvizsgálom ezeket a kérdéseket, mind egyetlen dologra vezethető vissza :
az „ Én” - re.
Nem rossz egyedül ? ( nekem), Nem vagy magányos ?
( Én ), Nem unatkozol ? ( Én), Nem szeretnél családot? ( Én, magamnak ), Hogy szexelsz ? ( Én, az én örömöm ), Mit csinálsz, ha kiég a villanykörte ? ( Én ).
Akkor hol van itt az „ Ő” ? Hol van a „Mi” ? Hol van itt az a személy, akit nem azért szeretek, mert megoldja helyettem az életemet és értelmet ad neki, hanem azért, mert ő „ Ő” ? Én úgy gondolom, hogy akkor szeretünk valakit igazán, ha nem tudjuk megfogalmazni, miért szeretjük. Ha már definiálni tudjuk, akkor már a szeretet oka is megvan határozva, ebből kifolyólag nem lehet „tiszta” és önzetlen, ebben az esetben pedig már eredendő lényege is elvész, ezért mérhetetlen mód irritálnak, mikor ezeket hallom :
„ Mellette boldog vagyok.” – Tehát nélküle életképtelen vagy ?
„ Mellette önmagam lehetek.” – Mégis hogy lehet „ nem önmagadnak” lenni ? Ha vagy, akkor mindig önmagad vagy, teljesen mindegy, épp melyik oldalad a szignifikánsabb.
„ Szeretem, MERT …” – No comment.
„ Szeretem, mert sok a közös bennünk.”– Köztem, meg a Töri tanárom közt is. És ?
„ Szeretem, mert olyan édes.” – A szomszéd kutyája is az.
„ Szeretem, mert remekül bánik a gyerekekkel.” – Megoldás : bébicsősz .
„ Szeretem, mert mindig megnevettet.” – Olvass Rejtő Jenőt!
„ Szeretem, mert sok pénze van.” – Na! Ezt már megértem!
Irónia kéretik.
Kémia nélkül nincs érzelem,mivel az érzelmek IS bonyolult kémiai folyamatok eredményei a testünkben. Ezek minősége és milyensége az,ami meghatározza,hogy párkapcsolatról,vagy szimplán barátságról van e szó.
Ahol érzelmek vannak,de nincs kémia,az nem elemi párkapcsolat.Az egy másfajta szövetség.
Ahol pedig van kémia,ott már érzelmek is vannak.
Tehát a feltett kérdés értelmetlen és paradoxon,amire nem lehet válaszolni.Legalábbis gondolkodó ember nem tud rá válaszolni.
N.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!