Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg hisztinek számít, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg hisztinek számít, ha ezért nem akarok már menni Karácsonyra a barátom szüleihez?

Figyelt kérdés

Baráom apja borász és hobbiból pálinkát is főz. Imádja... Alap az italtukmálás, én viszont antialkoholista vagyok. Elvből is, de az ízét is gyűlölöm. Minden ottlétemkor megy a sértődés, hogy miért nem kérek, hát pedig nagyon finom. Milyen sértő, hogy egy kóstolóra sem adok esélyt.

Megpróbáltam már, hogy iszom egy kicsit a kedvükért, de akkor újratöltögették a poharam. Ha azt már nem ittam meg, még nagyobb sértődés volt, hogy megkóstoltam és nem ízlik és nem mondom meg. Mondjam nyugodtan, de azt is, hogy akkor milyen italon nevelkedtem. Szóval személyeskedés.

A barátomnak is elege van, és amodó hogy a családja nem fog változni, változzak én. Igyak meg a béke kedvéért 3-4 italt. Mondom, hogy nem akarok, undorodom az ízétől és 3 ital már a fejembe is száll, nem akarom, és a gyomrom is elrontom vele. Ő kimondta már, hogy ez csak hiszti, millió egyetemista túlélte már ennek a háromszorosát, és ugyanúgy élnek tovább. És szerinte ember sincs, akinek elrontaná a gyomrát 2 pohár bor és egyetlen feles a vacsora mellé. Szerinte rájönnék, hogy jól is esne. Ha mégsem, akkor is legyek én az okosabb és tegyem meg a béke érdekében.

Nekem eszemben sincs megtenni, és odamenni sincs már kedvem, mert attól tartok, hogy a barátom sem állna ki mellettem. Miért ilyen fontos egyébként az ilyen embereknek, hogy én mit kérek és mit nem? Rokonok hadával kóstoltathatják meg az italt, miért nem elég?

2023. dec. 23. 07:11
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Átéltem ezt nagyon sokszor én is, csak nálunk én voltam a pasi, és a bnőm családja volt ilyen. Azóta szakítottunk (nem ezért), de pár jótanács így utólag, amit ma én is másképp csinálnék:

- Nem kell kellemetlen dolgokat elviselned senki, semmi kedvéért. Ha a barátod bármire hivatkozva is arról győzköd, hogy viselt el az unintelligens, tukmáló, primitív bunkó viselkedést, akkor gondolkozz el azon, hogy a barátod mennyire akar jót neked? Sokkal valószínűbb az, hogy a barátod épp ugyanolyan, mint a családja, csak legfeljebb még nem jött ki rajta annyira. Gondold át, hogy akarod-e ezt később is?

- Egy kapcsolattal, tetszik vagy sem, kapsz egy családot is. Ha nem jössz ki jól a családdal, az feszültséget generál. Közted és a barátod között mindenképp. Ő pedig nem fog téged választani a családja helyett, de nem is kell ilyen választásra kényszeríteni senkit. Ő ilyen, és kész. Ha neked nem tetszik, ne alkudj meg! Ők mit alkudtak? A kompromisszumnak kölcsönösnek kell lennie, nem olyannak, hogy mindig te engedj.

- Ne viselj el egy percet sem tiszteletlen, kultúrálatlan közegben! Még a szerelemért sem! Aki arra kényszerít, hogy ezt elviseld, az nem szeret téged!

- Később sem lesz jobb! Nem fognak jobban kedvelni, ha megalkuszol, sőt, a maradék renomédat is eljátszod, ha hagyod magad megfőzni.

Kemény szavaknak tűnnek, de hidd el, tudom mit beszélek. Átmentem ezen. 8 évig csináltam. A vége a nagy semmi lett. Ezek az emberek ilyenek, régi paraszt mentalitás. Én sem tudtam elviselni.

Egyébként jó primkó a barátod családja, így látatlanul is. Ha valaki visszautasít valamit, nem illik tukmálni. El kell fogadni, hogy valaki kér vagy nem kér valamit.

Sokat tudnék még mesélni erről....

2023. dec. 23. 11:08
 22/27 anonim ***** válasza:
91%

Engem mindig vodkával kínáltak, ha nem kértem, akkor női likőrökkel, azt biztos megiszom. Nem vagyok antialkoholista, de az elmúlt 15 évben talán négyszer ittam 1-1 pohár valamit. Nem kérem, nem ettől lesz jó kedvem vagy étvágyam, sőt, kedvesebb sem leszek a rokonság számára.

Te se igyál, ez nem kötelező és undorító, amikor a tömeg kedvéért leitatnák az embert. Nem ettől Ken ünnep legyen a közös idő.

A barátod külön téma, aki ráderőltetne bármit is, az nem úgy szeret, ahogy kéne. Ezt gondold át.

Ha terhesnek hisznek, hajrá. Én is hallgattam, de nem érdekelt. Amikor meg tényleg terhes lettem, alig hitték el. Azóta könnyebb, mert én nem iszom, hogy a gyerekek miatt mindig legyen sofőr.

2023. dec. 23. 11:31
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Megértem és tényleg kellemetlenül erőszakos tud ez lenni. Akinek saját bora van, köztük sokan tényleg sértőnek érzik, ha más nem akarja megkóstolni az ő borát. Kell egy intelligencia és tolerancia ahhoz, hogy megértse, hogy ez nem személyesen ellene irányul.

Párodnak kéne amúgy beszélni velük, hogy tényleg nem iszol és ne kínálgassanak.

Ott meg helyben próbálj meg határozott és nyugodt maradni, hogy nem szereted és tényleg nem kérsz.

2023. dec. 23. 11:35
 24/27 anonim ***** válasza:
91%
En szeretem az alkoholt, de ilyen proszto azsiai torzsi tukmalast elutasitanek, es nem probalnek jo pofat vagni hozza. Teljesen jogos, hogy nem akarsz menni, nem mindenki szeretne jelenetet csinalni, azt meg mar megse, hogy szepen megidd, amit nyomatnak.
2023. dec. 23. 12:17
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Most igy vegiggondolva, nem is az a gaz, hogy ilyen bunko apuka, hanem az a gaz, ahogy a baratod meghunyaszkodasbol banna veled. Az elet mas teruletein ez nagyon durva tud lenni a jovoben.
2023. dec. 23. 12:19
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Én anno ezt elnéztem az apósomnak (több dolog mellett), de két évvel ezelőtt elváltam, és a feleségem családja, az ő "normáik" jelentősen hozzájárultak a konfliktusainkhoz.

A barátaidat megválogathatod, a családodat nem. Javaslom, hogy keress más fiút, mert ez hosszútávon megmérgezi a lelkedet, és a barátod már most sem a te pártodat fogja, hanem a családjáét.

2023. dec. 23. 16:28
 27/27 anonim ***** válasza:
Ez nem hiszti, a barátod tőketlen hogy nem áll ki melletted, pedig ki kéne neki. Én biztos hogy szakítanék a helyedben, mert ez így nem járja.
2023. dec. 25. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!