Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg hisztinek számít, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg hisztinek számít, ha ezért nem akarok már menni Karácsonyra a barátom szüleihez?

Figyelt kérdés

Baráom apja borász és hobbiból pálinkát is főz. Imádja... Alap az italtukmálás, én viszont antialkoholista vagyok. Elvből is, de az ízét is gyűlölöm. Minden ottlétemkor megy a sértődés, hogy miért nem kérek, hát pedig nagyon finom. Milyen sértő, hogy egy kóstolóra sem adok esélyt.

Megpróbáltam már, hogy iszom egy kicsit a kedvükért, de akkor újratöltögették a poharam. Ha azt már nem ittam meg, még nagyobb sértődés volt, hogy megkóstoltam és nem ízlik és nem mondom meg. Mondjam nyugodtan, de azt is, hogy akkor milyen italon nevelkedtem. Szóval személyeskedés.

A barátomnak is elege van, és amodó hogy a családja nem fog változni, változzak én. Igyak meg a béke kedvéért 3-4 italt. Mondom, hogy nem akarok, undorodom az ízétől és 3 ital már a fejembe is száll, nem akarom, és a gyomrom is elrontom vele. Ő kimondta már, hogy ez csak hiszti, millió egyetemista túlélte már ennek a háromszorosát, és ugyanúgy élnek tovább. És szerinte ember sincs, akinek elrontaná a gyomrát 2 pohár bor és egyetlen feles a vacsora mellé. Szerinte rájönnék, hogy jól is esne. Ha mégsem, akkor is legyek én az okosabb és tegyem meg a béke érdekében.

Nekem eszemben sincs megtenni, és odamenni sincs már kedvem, mert attól tartok, hogy a barátom sem állna ki mellettem. Miért ilyen fontos egyébként az ilyen embereknek, hogy én mit kérek és mit nem? Rokonok hadával kóstoltathatják meg az italt, miért nem elég?

2023. dec. 23. 07:11
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Mindig kiálltam magamért és soha nem ittam egy kortynál többet, és az egy kortyos verzió is csak egyszeri alkalom volt. Minden más alkalomnál tartottam magam a nulla kortyhoz. Csak unom, hogy körbeállnak, tukmálják, könyörögnek. Utána meg végig sértődötten viselkednek velem, sőt néha úgy beszélnek, mintha beteg lennék vagy titokban terhes. Szerintem inkább ez fedi a hiszti fogalmát, ha már valami. Ezt unom már. Most attól is tartok, hogy a barátom sem állna ki mellettem, pedig eddig megtette, és ő is hisztisnek nevez most már... Ezért ment el a kedvem, nincs kedvem Karácsonykor ehhez.
2023. dec. 23. 08:07
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszti, dehogy az! A baj a barátoddal van. Lehet, hogy ez a kapcsolatotok végét fogja jelenteni, de nem kell elmenni hozzájuk.
2023. dec. 23. 08:16
 13/27 anonim ***** válasza:
61%

Én a helyedben adnék nekik még egy esélyt, először beszélnék a párommal, hogy márpedig én nem fogok inni, mert nem szeretem, nem esik jól. Elmondám neki, hogy ki fogok állni magamért, de szeretném, ha ő is megértene és mellettem lenne.

A szülőknél a szokásos, udvarias stílusban elmondanám, hogy nem kérek semmit, mert nem kívánom, nem bírom. Ha tukmálnak, akkor sem, ha mégis töltenek, akkor a koccintás után leteszem a poharat és nem iszom meg, esetleg meg lehet beszélni előre, hogy a párod igya meg helyetted (bár én szintén antialkoholistaként ezt sem pártolnám, nem akarnám, hogy a párom igyon kettőt, mert tukmáltak). Nagyon fontos, hogy semmit se indulatból vagy bosszúból tegyél, és igyekezz más módon kapcsolódni hozzájuk, mert ők ezt a helyzetet visszautasításnak élik meg. Most nem az a kérdés, hogy jogosan-e, de ha van energiád, segíthetsz nekik ezt "feldolgozni", ha más területeken nyitott vagy az ő szokásaikra. Ha nagyon kellemetlen az egész, akkor lehet határozottan szólni vagy szankciókat alkalmazni (átmenni másik szobába, kimenni egy sétára, hazamenni), de én ezt az ünnepet még "kibírnám" a helyedben, és ha nagyon rossz volt és képtelenek változtatni a te egyértelmű viselkedésed ellenére is, akkor a legközelebbi látogatás előtt előre szólnék, hogy rosszul éreztem magam a múltkor, nem szeretem az alkoholt, ne tukmáljanak. Ha tukmálnak, akkor először szólni fogok ismét, hogy ez nekem nem jó, de ha folytatják, akkor hazamegyek/legközelebb nem jövök. És ami nagyon fontos, hogy ezt be is tartanám (tehát eleve nem mondanám azt, hogy azonnal hazamegyek, ha pl. nem tudok azonnal lelépni). Most ezt azért nem dobnám már be, mert gondolom max. 3 nap múlva mennétek, ennyi idő így karácsonykor már nem biztos, hogy elég, hogy ésszerűen végiggondolják és inkább csak sértődés lesz belőle.

2023. dec. 23. 08:18
 14/27 anonim ***** válasza:
87%

Manipulálnak, hogy az ő akaratuk teljesüljön. Azt, hogy te mit szeretnél, egyáltalán nem veszik figyelembe. Írtad, hogy már régóta próbálkozol azzal, hogy jól érezd magad náluk, alkalmazkodtál is, lemondtál a saját döntésedről az ő érdekükben, azonban ők nem változnak. Én nem mennék olyan helyre, ahol ennyire figyelmen kívül hagyják azt, hogy én mit szeretnék és emiatt nem tudom jól érezni magam.

Így is fogok tenni, anyóst nem tudom elviselni, úgyhogy amíg a férjem náluk lesz napokon át, én itthon egyedül. Ez az első év, hogy összeszedtem magam és nemet mondtam nekik. Majd chatelünk, ha unalmas egyedül... :D

2023. dec. 23. 08:25
 15/27 anonim ***** válasza:
79%
Ez az intelligencia teljes hiánya, teljesen semmibe veszik a véleményedet, ezáltal téged is. Le akarnak győzni, mert azt hiszik, ha nem iszol, akkor ők vesztettek. De ebben a legnagyobb baj a pasid viselkedése. Nyilván neki is van egy erős megfelelési kényszere szülei felé, amit megpróbál terád is rádhúzni. Igen gyenge jellem, a szülői elvárások fontosabbak neki. Én biztos kiállnék a párom mellett, ha bármelyik családtag csak kicsit is erőszakos lenne vele.
2023. dec. 23. 09:26
 16/27 anonim ***** válasza:
95%

Lassan 50 éves leszek,az életem nagyobb részét azzal töltöttem,hogy engedtem a -legyek én az okosabb,alkalmazkodjak én -teóriának.És tudod mit? Nem segített,akkor sem lettem jó másoknak. És magamnak se,mert olyat csináltam ami nekem nem esett jól. Nem azt mondom,hogy át kell gázolni másokon,de a saját szempontjaid legyenek a mérvadók. A bort meg én sem szeretem. A volt sógorom is kocaborászkodott ,egy alkalommal tukmálta rám a lőréjét,mondtam neki

-sógor,tudod,hogy nem szeretem a bort-

-de ezt kóstold meg,és mondd meg őszintén hogy ízlik?-

Megkóstoltam.

-na milyen?-

-rossz- volt a válaszom.

Jól megsértődött. :-D

2023. dec. 23. 09:35
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mennék el. Ha jól értem, már több éve megy a huzavona, és te évről évre rosszul érzed magad ebben a társaságban. A barátod menjen el a családjához, addig te csinálj otthon amit csak szeretnél.
2023. dec. 23. 09:45
 18/27 anonim ***** válasza:
63%

mintha az exem lennél csak neki nem az ital volt a baja hanem a kaja de m1 is.

sry de mivel simerem azt a szituációt is amiben barátod van azt tudom mondani hogy szakítsatok mert ez így toxikus.

igazad van amúgy mert nekem is bizonyos borok tudnak savat csinálni olyan mintha gyomor szájon rúgnak többször nagyon fáj, én e miatt nem iszom bort pezsgőt. pálinkát se mert megutáltam pedig fater nálunk is csinálja ezeket de nem érdekel hogy akaratos nem iszom és kész!

mondjuk én a whisky - t szerezrm max 1 pohárral.

2023. dec. 23. 09:57
 19/27 anonim ***** válasza:
91%

A pároddal beszélj először, hogy nem akarsz és nem fogsz inni és ha nem áll ki melléd, nem beszél velük, hogy ideje lenne abbahagyni az erőszakoskodást akkor többet soha nem mész a szüleihez.

Hogyha a párod hisztizni kezd vagy ők akkor meg én a helyedben elhagynám őt a családjával együtt, mert olyan szintre jutott a tukmálás részükről hogy még a párod is őket utánozza és úgyis vége lesz a kapcsolatnak, mert ellened hangolják őt...

2023. dec. 23. 10:30
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Nálam akkor unták meg, amikor megmondtam, hogy xar íze van. Ment is a sértődés, de mit vártak, amikor előre megmondtam éveken keresztül, jó sokszor, hogy nem szeretem.
2023. dec. 23. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!