Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg hisztinek számít, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg hisztinek számít, ha ezért nem akarok már menni Karácsonyra a barátom szüleihez?

Figyelt kérdés

Baráom apja borász és hobbiból pálinkát is főz. Imádja... Alap az italtukmálás, én viszont antialkoholista vagyok. Elvből is, de az ízét is gyűlölöm. Minden ottlétemkor megy a sértődés, hogy miért nem kérek, hát pedig nagyon finom. Milyen sértő, hogy egy kóstolóra sem adok esélyt.

Megpróbáltam már, hogy iszom egy kicsit a kedvükért, de akkor újratöltögették a poharam. Ha azt már nem ittam meg, még nagyobb sértődés volt, hogy megkóstoltam és nem ízlik és nem mondom meg. Mondjam nyugodtan, de azt is, hogy akkor milyen italon nevelkedtem. Szóval személyeskedés.

A barátomnak is elege van, és amodó hogy a családja nem fog változni, változzak én. Igyak meg a béke kedvéért 3-4 italt. Mondom, hogy nem akarok, undorodom az ízétől és 3 ital már a fejembe is száll, nem akarom, és a gyomrom is elrontom vele. Ő kimondta már, hogy ez csak hiszti, millió egyetemista túlélte már ennek a háromszorosát, és ugyanúgy élnek tovább. És szerinte ember sincs, akinek elrontaná a gyomrát 2 pohár bor és egyetlen feles a vacsora mellé. Szerinte rájönnék, hogy jól is esne. Ha mégsem, akkor is legyek én az okosabb és tegyem meg a béke érdekében.

Nekem eszemben sincs megtenni, és odamenni sincs már kedvem, mert attól tartok, hogy a barátom sem állna ki mellettem. Miért ilyen fontos egyébként az ilyen embereknek, hogy én mit kérek és mit nem? Rokonok hadával kóstoltathatják meg az italt, miért nem elég?

2023. dec. 23. 07:11
1 2 3
 1/27 Hans Pötterman ***** válasza:
100%
Semmit nem kell magadra erőszakolni a "béke kedvéért" meg amúgy se.
2023. dec. 23. 07:15
 2/27 anonim ***** válasza:
87%

Én kerek perec megmondtam hogy nem iszom. Nekem is töltögettek az elején. Kit érdekel?

Ha pofáztak hogy miért nem ittam meg, azt válaszoltam, mondtam hogy nem kérek!

És akkor jött a szöveg mint nálad is amiket fentebb olvastam ...higy mindenki iszik, túléli csak ennyi meg hogy csak annyika.

Nem értem mi a f azon nem érthető, hogy vannak emberek akik nem bírják az alkoholt, semmilyen szeszt. Egyszerűen hiányzik belőlünk az alkohol bontó enzimek gyárilag. Mi így születtünk ezt el kell fogadni.

Aztán olyan is volt hogy miután leszoktak a töltögetésről, (évekbe telt), akkor meg üres pohárra koccintottam. Az is szép volt, mire valamelyik rokonnak eszébe jutott hogy tölt nekem valami gyümölcslevet. Végre!

Mintha csak alkohollal lehetne egy vacsorát ebédet fogyasztani. Nem is értem. Mintha nem létezne semmi más szomjoltó folyadék.

Nem véletlenül a magyar a legpiásabb egész európában. Nincs mérték.

Úgyhogy kérdező állj ki magadért!

2023. dec. 23. 07:24
 3/27 anonim ***** válasza:
92%

Jajj de jó végre olvasni valakiről, aki szintén nem szereti az alkohol ízét!

Szerintem normálisan kezelted, hogy egy kortyot elfogadtál csak kóstolásra, az viszont gáz, hogy ők utána újratöltik.

Egyáltalán nem innék már.

De most őszintén..A barátod selejtes, ne haragudj. Az lenne a dolga, hogy támogasson. Minek vagy vele?

2023. dec. 23. 07:43
 4/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, jól esik. :)

A barátom eddig támogatott éveken át.

2023. dec. 23. 07:45
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Milyen faszik vannak...vicc.
2023. dec. 23. 07:51
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Oda se mennék, az a tisztasor.
2023. dec. 23. 07:51
 7/27 anonim ***** válasza:
6%
Igen, hiszti. Ha töltenek, de nem esik jól, nem kell meginni, ilyen egyszerű.
2023. dec. 23. 07:53
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de a barátod sem normális, ha azt mondja, hogy a békesség kedvéért igyál meg 3-4 pálinkát. Egytől is fejreállnék. Ilyet mondana valaki, átgondolnám azt is, hogy mit keresek mellette.

Nem vagy gyerek, állj ki magadért, ne félj megmondani határozottan, hogy nem kérsz. Ha pedig mégis töltenek, hagyd ott. Ha szóvátrszik, határozottan mondd, akár erélyesen is, hogy megmondtad, hogy nem kérsz és nem fogod meginni. Ennyi.

Azt meg nem is értem, mi az hogy számonkérnek, hogy milyen italon nevelkedtél?? Én tuti visszavágnék, hogy bocsi, én nem alkesz családban nőttem fel.

Ne hagyd magad, ez a lényeg!

2023. dec. 23. 07:54
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak alkohollal van ez így. Sajnos nagyon nehezen tud kikopni az az elv hogy akkor vagy jó vendéglátó ha a vendég kb rosszul van már az eteltol italtol

Én már rendes menekülök az olyan helyekről ahol abból van sértődés hogy valamit nem kivanok megenni meginni

2023. dec. 23. 08:02
 10/27 anonim ***** válasza:
89%

Én elgondolkodnék, hogy tényleg egy ilyen önző barommal akarnám-e leélni az életemet.

Az egy dolog, hogy a szülei az alkoholizmust ideológiai szintre emelték, de hogy "barátod" sem tisztel annyira, hogy elfogadná a döntésedet, az azért rohadtul gáz.

Egyébként hasonló helyzetben én sem akarnék menni. Illetve fordított helyzetben meg maximálisan kiállnék barátnőm mellett. Bár szerencsére erre nem volt szükség, mert szüleim fel tudják fogni, ha valaki nem akar piálni.

2023. dec. 23. 08:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!