Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek az első pár hónap konfliktusai alapján lehet következtetni a későbbi viták súlyosságára?
Arra gondolok, hogy a rózsaszín ködös időszakban valószínűleg nincsenek is olyan heves viták, illetve nem is tekintenek rá az emberek olyan súlyosként, mert még elfogultak vagyunk a másikkal szemben.
Ha viszont külső szemlélődőként feltűnik, hogy az egyik fél hajlamos lehet hamar felkapni a vizet, akkor ez az indulatkezelési probléma a jövőben (pl összeköltözés után) várhatóan még súlyosabb lesz?
Nem biztosan.
Általában a felkapja a vizet típusú aggresszív kiabálós emberek nagyon erősen sérültek. Ha olyan párt találnak, aki tudja őket kezelni (és megéri őket kezelni), akkor lehet aránylag békésen együttélni.
Pl. Tipikusan ilyen eset, amikor valakinek a hátán is lehet fát vágni, de eljut egy pontra, ahol robban. Ezek az emberek pl. tök jó partnerek hosszútávú kapcsolatra. Az elején lehet, hogy öntudatlanul beletenyerelsz egy kritikus pontjába és kiborítod többször, de hosszú távon össze tudtok csiszolódni.
Viszont vannak olyanok, akik mellett kevésnek és rossznak érzed magad, na mellettük red flagnek kell lennie.
#7 Mondjuk a tálaláson is múlik. De egy friss kapcsolatban azt hallani, hogy figyu, bocs, hogy utolsó pillanatban szólok, de a randit rövidre kell fognunk, mert nekem takarítanom kell, hát a haverod is sáros a helyzetben.
Ez inkább tini kapcsolatokra jellemző baklövésnek tűnik, mint párkapcsolati problémának. Tipikusan olyan, mintha egy fodrász után nekiállnál elemezni, hogy jobb-e az új frizuja, mint a régi ahelyett, hogy megdicsérnéd, hogy ez is jól áll vagy azt mondanád, hogy ő mindig gyönyörű. Egy életkor fölött nem csinálsz ilyen butaságot.
Ha beteg volt, mondja azt, hogy beteg és halasszák a talit vagy kérdezze meg a csajt, hogy mit szeretne, de ez sok embernél kiverné a biztosítékot, mert nem csak azt jelenti, hogy “takarítanom kell”, sok a másodlagos jelentés aszerint, hogy ki mit hoz családilag.
Bár kirívó és nem átlagos az esetünk, de nálunk fordítva történt. Páromnak gyógyszer miatt voltak nárcisztikus mellékhatásai, eléggé durva módon elfelejtett helyzeteket, nagyon gyorsan idő előtt tolt elénk az élet is érdekes szitukat, társaság is kifordított mindent, ki tudta hozni belőlem az állatot, majd hosszú időre komolyabb problémánk lett ebből, én mégis harcoltam érte, rendkívül erős szerelem van köztünk, majd vissza is kaptam, hónapok óta együtt élünk, és 100% problémamentesek lettünk minden eddigi háttér kiiktatásával. V.sz.l. nagyon ritka ez így. Mi az elején 1 év alatt mindent megéltünk, amit mások már nem is csináltak volna. Most meg együtt élve csiszolódtunk össze. Komplett baráti társaságot is elveszítettünk és csak ketten maradtunk egymásnak.
Szerintem lehet "kinőlve" javítani a helyzeten és lehet még jobban el is szúrni. Én sorsszerűségben is hiszek, hogy bizonyos dolgokat át kell élni és tanulni belőlük. Ez két féltől és körülményektől is függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!