Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Egy párkapcsolat automatikusan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy párkapcsolat automatikusan és kötelező jelleggel megy a baráti kapcsolatok rovására?

Figyelt kérdés

Már látom, ahogy egyből nekem fognak páran esni, hogy a párkapcsolatos/barátikörös újabb kérdése, így elébe megyek. Ebben a témában a második kérdésem a GYK-n, igen, vállalom, a minap én folytattattam értekezést arról, hogy egy barátnő mennyire illeszkedjék be a pasi baráti körébe vagy sajátítsa ki a férfit.

Mivel az a kérdésem a beilleszkedésre vonatkozott, így a témában egy kicsit más fókusszal lennék arra kíváncsi, hogy amikor egy férfinek párkapcsolata lesz, akkor annak kötelező jelleggel úgy KELL lennie, hogy az addigi baráti kört hanyagoljuk, részben leépítjük?

(Ennek a kérdésnek a fő ihletője amúgy nem is az, hogy az én baráti körömbe hogy illik bele az új barátnő, hanem az, hogy van egy haverom, akit, ha komoly kapcsolata van, évekig nem látunk, szó szerint évekig. A nő szoknyája szélén ül és csak kettesben vannak.)

2023. dec. 13. 13:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"van egy haverom, akit, ha komoly kapcsolata van, évekig nem látunk, szó szerint évekig."

Az már túlzás. De egyébként normális, hogy a párkapcsolat valamennyi időt elvesz a barátoktól.

Amikor mi összejöttünk az azóta már férjemmel, húszévesen, volt olyan haverja, aki azon is megsértődött, hogy abban a hónapban a harmadik kanbulira már nem ment el, mert velem akart lenni kettesben egy hétvégét. Lepapucsozta, vagy kioktatta arról, hogy nem kéne egy csaj miatt a barátokat hanyagolni (mert ez neki már hanyagolás volt). Az is baj volt, ha engem is vitt, mert úgy nem volt akkora partiarc (azaz nem csapta szét magát totálisan), és úgy már nem olyan, én minek jöttem. Mondanom sem kell, semennyire nem illeszkedtem be ebbe a társaságba, rövidesen már nem is akartam. Egyébként én lettem volna az első komoly barátnő a társaságban, talán ez is súlyosbította a hozzáállásukat, nem tudom. Amúgy elég rosszul esett.

Azóta a társaságából szinte mindenkinek a párkapcsolat került első helyre (meg a felnőtt élet úgy általaban), szóval olyanok lettek, mint mi, sőt még olyanabbak. Az összejövetelek ritkábbak. Az utánam jövő barátnőkhöz már tanultak némi empátiát, és ha eleinte húzták is a szájukat a jöttükre, magukban tartották, hajlandóak voltak befogadni őket.

Nem szólok bele, hogy a férjem mikor és meddig megy el, érezze csak jól magát. Én azóta sem akarok odamenni, de ebből nincs semmi gond. A leghangosabb barátnő-ellenzőből lett a legnagyobb papucs, akit 8-ig enged el az asszony.

2023. dec. 13. 21:20
 12/12 A kérdező kommentje:

Igen, elég viccesen tud fordulni a kocka :)

Amúgy a saját magánvéleményem az, ahogy Te is írod, 11-es, hogy "jut is, marad is" alapon, nyilván a prioritások változásával, de mindennek bele kell férnie.

Sőt, tovább megyek, azt tartom egészségesnek, hogyha ezek a kanbulis haver srácok mindegyike felnő, párkapcsolata van, akkor ilyen tipik nőifeszkós nőiféltékenyes manírok és a pasiskakaskodások nélkül a hölgyek is lehetnek jóban és afféle családias hangulatú körré lehet a baráti kör.

2023. dec. 14. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!