Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Kinek van igaza? Én vagyok rossz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek van igaza? Én vagyok rossz?

Figyelt kérdés

Röviden az előzmény annyi, hogy nemrég elkezdtünk foglalkozni egy befektetési formával. Mèg nagyon az elején vagyunk, tanulgatunk róla, de azt mondtuk, “aki mer az nyer” alapon megpróbáljuk, hátha jobbat is kihozhatunk az életünkből.

Én olyan vagyok, hogy amíg nincs semmi biztos dolog, addig èn nem szeretek áradozni róla és teljesen egyet értek azzal a sokszor olvasott tanáccsal, hogy a terveidet ne hangoztasd másoknak, csak ha már el is értél valamit.

Ami zavar, hogy a párom ennek a szöges ellentétét mutatja. Alig kezdtük el az egészet, mèg egyáltalán nem biztos, hogy lesz belőle valami, sőt lehet a beletett pénzt is elveszítjük, de ő már két barátjának is beszélt róla. Nem is csak úgy simán közölte, hogy mi elkezdtünk ezzel foglalkozni, hanem mintha rábeszélni akarná őket. Elmesélte nagyvonalakban miket tanultunk erről, milyen jó, nézzèk meg ők is, elküldi az anyagokat stb stb. Anélkül, hogy azok kértèk volna, sőt egyikük ki is fejezte, hogy ő semmibe nem fogja berakni a pénzét.

Engem nagyon idegesít, hogy úgy adja elő a hallottakat, mintha ő lenne a guru ès minimum már ezer dollárokat keresett volna vele. Közben lehet koppanunk is majd, és mi leszünk a felkopott állú pár aki hencegett a befektetèseivel.

Szeretném ezt szépen csendben csinálni. Miután közöltem ezt a párommal,neheztelt rám, ő nem érti, hogy nekem ez miért baj, miért ne mondhatnà el a barátainak és ha úgy van szálljanak be ha akarnak.

Ti mit gondoltok erről az egészről? Az is igaz, hogy én introvertáltabb vagyok…és lehet csak az èn szememben ilyen rossz.

27n

2023. dec. 10. 21:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
58%

Azt gondolom, hogy a párod azon balekok tipikus mintája akiket imádnak a salsesek (ügynökök) behúzni 1-1 pénzlehúzós történetbe 😂

Ha nem lenne annyi kapzsi, mohó, gyorsan meggazdagodni akaró ember akkor nem lennének a mai napig pilótajátékok, "mesés" pénznyelő befektetések, nem szárnyalna a Bitcoin meg a többi kriptovaluta 😂

2023. dec. 10. 22:38
 12/21 anonim ***** válasza:
Kitalálom, valaki rábeszélt a "befektetésre".
2023. dec. 10. 23:35
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyesek esküsznek az imaginációra, amikor elképzeled a écljaidat ahogy megvalósulnak.

Egyesek meg azt mondják, hogy ez rossz hatással van a motivációra.

Nem véletlen. Nincs áltlaános igazság, ugyanis mindketőt igaz. Az egiyk az egiyknél, a másik a másik fajta embernél.

A párod valszínűleg azzal tartja magát motiváltságban, hgoy beszél róla, fenntartja a lelkesedését. Újra és újra átismétli, ezáltal magáévá teszi a gondolatot, kicsit jobban bele is mélyed és eltökéltebb a téma iránt.

Te inkább az óvatos fajta vagy, ami szintén tök jogos. Kicsit távolabb tartod magad tőle, nehogy pofánvágjon, ha bedől a dolog. A párod hisz a sikerben, te szkeptikusabb vagy.

Nincs ezzel semmi gond. Egyikőtöknek sincs igaza, sőt, mindkettőtöknek igaza van:D Eltérő vérmérsékletűek és gondolatmenetűek vagytok, nincs ebben semmi rossz vagy hibás. A lényeg, hogy nem kell a másikra erőltetni a magunk vérmérsékletét.

Azt persze a párod tudtára adhatod, hogy ne legyen erőszakos másokkal, vannak kételkedőbb, bizalmatlanabb emberek, őket valószínűleg majd a siker fogja meggyőzni, de akkor sem illő rájuk ripakodni, ha akkor sem mennek bele.

Egyébként mi ez a befektetési forma? Írd már meg privátban vagy itt pls, nekünk is tennünk kéne valahova a pénzünket, de csak a ratyi állampapír van:S

2023. dec. 10. 23:52
 14/21 anonim ***** válasza:
Én sem szeretem az ilyen dolgok kibeszélését. Amúgy senkisem rossz itt, csak más a habitusotok.
2023. dec. 11. 01:20
 15/21 anonim ***** válasza:
Nah, akkó miben van a sok pénz most? :D
2023. dec. 11. 11:03
 16/21 anonim ***** válasza:
#13 általános piaci ökölszabály, nagyobb hozam = nagyobb kockázat. A "ratyi" állampapírnak lehet nincs kiugró hozama, de azt viszont biztosan megkapod. Egy 30%-os hozammal kecsegtető befektetési formánál (bárhogy lobogtatják a papírt, hogy tavaly annyit hozott) az adott évben pont úgy lehet 30% a hozam mint 0%, vagy éppen totális veszteség (ha nem tőkegarantált és nem áll mögötte egy nagggggyon tőkeerős bankcsoport).
2023. dec. 11. 11:56
 17/21 anonim ***** válasza:
52%
16 igazad van, ez tipik mlm történet. 2 ismerősöm is nagyot vesztett az ilyen fantasztikus befektetésen. Egyikük az összes családtagját is rábeszélte és minden spórolt pénzük odalett. Pár hónapig mindkét ismerősöm ugyanezt a befektetési szöveget nyomta, majd hirtelen elhallgattak. Felismerem már ezt a sztorit messziről.
2023. dec. 11. 12:01
 18/21 anonim ***** válasza:
#17 a Globex története ismerős? Ha jól rémlik valami 32%-os hozamot ígértek, tőkeerősnek látszott a cég... de aki nem volt vak, az látta, hogy a csőd szélén állnak, ami be is következett. A sok mohó ember bukta az összes pénzét. S se szeri, se száma az olyan "kisbefeketetéseknek" amik pillanat alatt elnyelik a sok kapzsi, mohó ember pénzét.
2023. dec. 11. 12:09
 19/21 anonim ***** válasza:

14, nyilván tisztában vagoyk ezzel a szabályszerűséggel, csak simán nem vagyok elégedett a befektetéseimmel. Ennek ellenére nyilván állampapírban van kb minden megtakarításunk, pont azért, mert kockázatkerülők vagyunk, inkább legyen meg 2 évvel később az a családi ház, mint holnap vagy 10 év múlva:D

De azért érdeklődni azt lehet, hogy mégis mi az amiről a kérdező beszél.

2023. dec. 11. 12:42
 20/21 A kérdező kommentje:

Bírom, hogy pár mondatból egyesek annak ellenére is tartják a saját berögzült kèpzeleteiket, hogy tisztán megirtam nem MLM ről van szó.

Introvertáltként a hátam közepére sem kívánok egy MLM-et, másrészt nem hiszek benne, sosem csinálnám.

Tőzsdéről van szó, befektetési alapokról, pontosabban ETF-ek ről. Sosem állítanám, se nem tukmálnám rá senkire, hogy ez biztos befektetés, a kérdésben is írtam , hogy simán lehet a végén elbukjuk a pénzünk javát. De ez nélkülözhető pénz, hosszú távon ha minden jól megy jövedelmező lesz, ha meg az egész piac össze omlik akkor lehet nem a pénz lesz a legnagyobb gondunk.

Illetve egy jó barátunk 3 éve kereskedik is sikeresen,kis fizetségért minket is megtanít, de ez már tényleg nagyon bizonytalan. Nem ez volt a kérdésem lényege, de kissé felvitte a cukrom ez a tipikus magyar hozzáállás, hogy biztosan minden hülyeség ès szerencsejáték. Nekik nyugodtan lehet a párna alatt kuporgatni a pénzt. A kapzsi emberek bitkoinos játèkát pedig szépen kitudja hasznàlni az aki egy kicsikèt is ért hozzá.

2023. dec. 12. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!