Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek mi együtt, vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mi együtt, vagy külön főzünk? Ez minek számít?

Figyelt kérdés

Mindketten a konyhában vagyunk, én mosogatok, én veszem ki a hűtőből vagy a spájzból a dolgokat (picit arrébb van), én mosom meg és aprítom a hozzávalókat, és mosogatok el és pakolok el főzés után.

A feleségem úgy érzi, és azt hangoztatja, hogy teljesen egyedül főz, pedig szerintem nagyon nincs így, sőt, amiatt szokott rám kiabálni, hogy húzzak ki a konyhából, mert egyedül szeretne ilyenkor lenni.

Mi a jó megoldás?

2023. dec. 6. 10:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Ha úgy érzi teljesen egyedül főz, akkor ne segíts be neki.
2023. dec. 6. 10:20
 2/15 anonim ***** válasza:
89%

Ha en találom ki mi legyen a kaja meg mi milyen sorrendben meg mikor keruljön a lábasba/tepsibe, meg én logisutikaztam azt is ki hogy milyen hozzávalókat kell venni, vagy az otthon levo nyersanyagokbol mit lehet vacsira összedobni, az nekem is nulla lenne ha a máik kozben konyhai kisegitőt játszik csak az egészben.

Ez olyan amikor a pasi megkerdezi hova szeretnék mennj randin. Azaz szervezzem le én az egészet, böngésszem a helyeket esetleg a belépőket/jegyeket kalkuláljak, logisztikázzak időbe higyan hova fèr bele a másik meg egy igenember aki csak követ mint egy pincsi a végén, egy dísz csak mellettem. Az is majdnem olyan akkor mintha csak en hivtam volna meg magam randira

2023. dec. 6. 10:21
 3/15 A kérdező kommentje:

2)

Köszönöm, így értem. Sajnos a feleségem nem tudta ezt ilyen érthetően elmondani, csak puffog..

2023. dec. 6. 10:23
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet lovagolni a szavakon, de a lényeg akkor is az, hogy jelezte neked, hogy amit ott szöttyögsz az neki nem segítség. Csináljátok felváltva, egyik nap ő, másik nap te. Vagy addig amíg ő főz te porszívózz fel, vagy mosd ki a kádat, teregess ki vagy akármi más, hogy haladjanak a dolgok.
2023. dec. 6. 10:29
 5/15 A kérdező kommentje:

Minden más házimunkát kizárólagosan én csinálok (takarítás, mosás, hajtogatás)

Bevásárolni közösen járunk.

Home office dolgozom, és mindössze 65 nm-es lakás, kert sincs, tehát nem pusztulok bele.

2023. dec. 6. 10:33
 6/15 anonim ***** válasza:
Nálam ez hangulat függő. Van, mikor (fáradtabb/lustább állapotomban) szeretem, ha a párom előkészít (pucol, szeletel stb.), de ha nekiállok főzni, inkább egyedül szeretem csinálni. Nyilván akkor is jólesik, ha a másik legalább kint van velem a konyhában és beszélgetünk, zenét hallgatunk. Azt viszont gyűlölöm, ha valaki beledumál, mit hogy kéne csinálnom.
2023. dec. 6. 10:34
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Azzal egyetértek, hogy ez konkrétan nem főzés és csak besegítés. Viszont ezt is értékelhetné vagy legalábbis nem kiabálással kéne kommunikálnia ebben az esetben. Én az a típus vagyok, hogy ezt nem hagynám. Érdekes módon mi kis konyhában is megférünk és tudunk együtt tevékenykedni. Ha mégis zavar, azt én normálisan közlöm. Ha meg ő kizavar, akkor főleg egyedül csinál mindent. Tehát most döntse már el. Legyen egy szabály újra megbeszélve.
2023. dec. 6. 10:37
 8/15 anonim ***** válasza:
53%
A megoldás az, hogy teljesen egyedül hagyod a konyhűban, amíg főz. Nem "segítesz" neki, hanem a részedet megcsinálod akkor, amikor már befejezte és kiment a konyhából. Ha többször is megkért erre, te meg akkor is ott pofátlankodsz, amikor éppen főz, akkor nem csodálom, hogy kiabálva küld el.
2023. dec. 6. 10:46
 9/15 anonim ***** válasza:
Külön. Nálunk a párom (férfi) főz, és én segédkezek, ahogy leírtad. Nálam ez közös időtöltésnek számít, de ő főz.
2023. dec. 6. 11:10
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát meg lehet érteni azt is amit ő mond, végülis megindokolta. Én mondjuk nem értek vele egyet, mert kb az ilyen pucolás, hámozás, felvágás egyéb faxomságok dolgokat meg a mosogatást utálom a főzésben ha egyedül csinálom, szóval én bírtam amikor ebben segített anno barátnőm. Sztem ez egy jó megosztás, máskor meg fordítva voltak a szerepek az is jó. De kinek mi.
2023. dec. 6. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!