Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Erőszakos nők, mennyire gyakori?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Erőszakos nők, mennyire gyakori?

Figyelt kérdés
Nagyon torzak a mai statisztikák a párkapcsolati erőszakkal kapcsolatban. Szerintem ez tipikusan olyan terület, amibe egy külső szemlélő nem lát bele. Én annak hiszek, amit a saját bőrömön tapasztalok és amit a barátaim elmondanak. Ez alapján jóval több erőszakos nőt látok, mint férfit. Egy férfi nem üt vissza, mert férfi. Ha neki lendül a karja, az teljesen más megítélés alá esik, így a nők feljogosítva érzik magukat a verbális és a fizikai agresszióra. 2 bántalmazó kapcsolatban éltem. Az első pofontól a lökdösésig, rugdosásig, harapás-karmolás, tökönrúgásig rövid út vezetett. Sosem ütöttem vissza, sosem kiabáltam, mégis a férfi büszkeségem nagyon sértette. Ki tapasztalat még hasonlókat?

2023. nov. 21. 16:55
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Eddig saját tapasztalatot senki se írt. Várom, hátha lesznek ilyenek is
2023. nov. 21. 18:04
 12/18 anonim ***** válasza:
62%

A statisztikával az a baj, hogy a bántalmazott férfiak többsége nem tesz feljelentést, így kívül esnek a mérésen.

Nálunk az egyik szomszéd kést szúrt részegen a férjébe, aki annyit mondott a rendőröknek, hogy rosszul esett.

Sőt, akár a magam példáját is felhozhatom(ezzel most nagyon magam ellen fogok beszélni, de ez az igazság)

Több kapcsolatomban is voltak olyan elkattanásaim, amikor elkezdtem püfölni az éppen aktuális partneremet, mert valami iszonyatosan felhúzott. Egyikük sem fordult segítségért.

Azóta én rengeteget változtam, szorgosan járok terápiára és pszochiáterhez is, és már nagyon rég nem fordult elő ilyesmi. Egyszerűen undorodtm magamtól az ilyen szintű kitöréseim után, és elhatároztam, hogy rende teszem magam.

Na, igazából a kérdés szempontjából lényegtelen, hpgu azóta mi lett. Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a statisztika nem mutat valós számokat, mert a férfiak nem mondanak semmit az esetek többségében.

Vagy érdemes megnézni, hány bántalmazó anya van. Ugye egy gyereknél előbb kiderül, mert látja más is a szülein kívül. Egyébként erről is vannak érdekes cikkek és tanulmányok, amelyekben pont ezt a témát feszegetik.

Viszont ezzel együtt nem hiszek abban, hogy több lenne az erőszakos nő, mint férfi. Nem ennyire torz a statisztika.

2023. nov. 21. 19:26
 13/18 anonim ***** válasza:
86%

"Ez alapján jóval több erőszakos nőt látok, mint férfit."

Én a környezetemből egyik nemből sem ismerek erőszakosat. Akkor nem léteznek?

2023. nov. 21. 19:36
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Elég agresszív lány vagyok, mondhatni erőszakos típus, de azért tudom, hogyha egy srácot felbosszantom, akkor ha akarja úgy ráhúzza a puncimat a farkára, hogy a köldökömön jön ki, akár tetszik akár nem...Szóval inkább nem erőszakoskodom... 💁‍♀️
2023. nov. 21. 19:43
 15/18 anonim ***** válasza:
60%
Az én családomban általánosan elmondható, hogy a nők nyomják el a férfiakat. A legtöbb nő nárcisztikus nálunk… :(
2023. nov. 21. 22:23
 16/18 anonim ***** válasza:
67%

"A statisztikával az a baj, hogy a bántalmazott férfiak többsége nem tesz feljelentést.."

De a nők többsége sem!! Némán tűrnek vagy kilépnek a kapcsolatból egy idő után és a kis részük végződik feljelentéssel.

2023. nov. 22. 07:02
 17/18 anonim ***** válasza:
73%
A férfiaknál meg 0 % végződik így!
2023. nov. 22. 14:36
 18/18 anonim ***** válasza:
Ebbe az a legrosszabb, hogy a női lelki erőszakról a férfi nem beszél senkivel, meg hogy néhány nő milyen mocskos eszközöket használ ehhez. És természetesen hálisten nem minden nő ilyen.
2023. dec. 1. 06:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!