Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Havi mennyi az az összeg amiből egy pár megtud már normálisa Élni?

Figyelt kérdés
2023. nov. 13. 14:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szerintem is 500.000-ből normálisan, de nem kényelmesen meg lehet élni.

Ebből leértékelve veszed a ruhát, vagy használtan. Nem veszel 20.000-30.000-s cipőket minden évszakra. Nem magánorvoshoz jársz, hanem államiba. Nincs drága hobbid. Olcsó helyre jársz tornázni. A kocsid legalább 10 éves, vagy nem a havi 500-ból gazdálkodtad ki a vételárát. Heti egynél nem jársz gyakrabban étterembe és feltehetően az sem a legpuccosabb, hanem a “családok kedvelt étterme”. Nem Balira mész nyaralni, de évi egy nyaralás bele fog férni, ha előre lefoglalod vagy last minute-tel mentek. Nem fogsz minden nap áfonyát enni, de minden nap lesz zöldség és/vagy valami olcsóbb gyümi az asztalon a hús és a köret mellett.

2023. nov. 13. 22:59
 12/18 anonim ***** válasza:

Hát, aki kevesli a havi 7-800.000 forintos fizetést, az brutál hülye! Sőt!

Kettönk fizetése 450.000 forint.

Ebből 200.000 ft elmegy az albérletre (mert ugyebár el kell tartani a tulajt is, azért kér ilyen sokat a lakásért)

És a maradék elmegy számlákra élelmiszerre, néha ruhákra.

Spórolni már nincs lehetőség.

Másra meg már pénz nem jut.

Hozzáteszem, nem cigizünk, nem kávézunk, nem fogyasztunk alkoholt, amik vinnék pluszba a pénzt.

Ami igényűnk lenne kettőnk keresetére úgy kb. 800.000 Ft.

Amíg olcsóbb albérletben eltűnk és nem voltak elszállva az árak, tudtunk spórolni és Magyarországon belül időnként beterveztünk egy fél napos kirándulást is.

Nyaralni nem tudtunk menni soha,szintén a drágaság miatt.

2023. nov. 14. 07:05
 13/18 anonim ***** válasza:

#12!

Miért nem vesztek hitelre lakást? Akkor nem a főbérlőt taranátok el.

2023. nov. 14. 07:11
 14/18 anonim ***** válasza:
13 önerőt adsz nekik?
2023. nov. 14. 07:32
 15/18 anonim ***** válasza:

Csak tájékoztatás képpen írom le.

Nem a fenekünkön ültünk évekig, belekényelmesedve az albérletbe.

Voltunk bankoknál lakáshitel ügyben, de esélyünk nincs felvenni pénzt.

Az okát nem fejtem ki, mert nincs kedvem itt kötekedő, okoskodó, mindenkinél mindent jobban tudó egyének fröcsögését olvasni.

Pályáztunk önkormányzati lakásra többször is, de mindig sikertelenül.

Amíg olcsóbb albérletben éltűnk, tudtunk valamennyit félretenni, amiből úgy gondoltuk, hogy vidéken veszünk házat, hiszen utána néztünk az áraknak, és pár év spórolás után lehetőségünk lett volna venni házat.

Persze nem 30-50.000.000 forintért, de sok jó, lakható állapotú ház van vidéken jó árban.

Mindketten másodállást vállalunk, hogy tudjunk spórolni.

De egy idő után azt vettük észre, hogy a sok munka miatt lassan távolodunk el egymástól, mert mindketten szó szerint csak aludni jártunk haza.

Semmi közös idő nem jutott egymásra. Kicsit viszavettünk a tempóból.

A spórolt pénzből fedeztük a 3 havi kauciót,lakbért és a költöztetést.

Azért az sem mindegy, hogy egy másik albérletbe költözés elvesz a pénzünkből 800.000 forintot, plusz a költöztetés.

Tehát nem a lustaságunk miatt élünk egy drága albérletben.

Sok tulaj egy szobáért is eljár 100-120.000 forintot.

De ki a fene akar a tulajjal egy lakásban élni?

Mi biztos nem!

Nagyon sajnálom, hogy brutál emelkednek az albérlet árak úgy, hogy közben a tulajok többsége semmit nem adózik abból a pénzből, amit a lakás termel neki.

De a bérlőtől elvárja,mindd hogy, szó nélkül kifizessenek 150-250.000 forintot az albérletre.

2023. nov. 14. 07:36
 16/18 anonim ***** válasza:
55%

235E + 120E van nálunk, tehát összesen 355E volna. Tavaszig havi 29E hitelem van, tehát 326E. A rezsire csak 50E fut el, úgyhogy 276E marad élni. Gyerek nem várható, kutya sem várható, ősszel ebből kétszer üdültem is, egyik üdülésre ketten mentünk. Ettől függetlenül nem állítom, hogy nagyon jó és meg lehet élni. Szerencsére nem albérlet, nem fűtök, nem igénylek légkondit, totál egyszerűen jól érzem magamat.

35/F

2023. nov. 14. 09:07
 17/18 anonim ***** válasza:
Egyedül alkoholról mondtam le, párom alapból sem ivott. Illetve ritkábban járok bulizni, de ismerek ingyenes helyeket és inkább rászoktam biliárdozásra.
2023. nov. 14. 09:10
 18/18 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, olvasva itt a hozzászólásokat, nekünk még jó dolgunk van. Na nem mintha amúgy panaszkodnék, inkább csak abban erősített meg, hogy többet kellene havonta felretennunk. Párommal együtt havi 900 ezret keresünk. gyerekünk nincs, viszont van két hipoallergen macskank. Hitelünk nincs,autónk sincs. Én nem járok szórakozni, párom elmegy havi átlag két sörözésre. Nincsenek nagy igényeinek (sztem), és eléggé fogom is a pénzt. Ezt úgy kell érteni, hogy pl. Glamour napokon fél évre előre bevasarolok olyan dolgokat, ami kell a háztartásba, sampon, dezodor, mosószer, stb. Ez egyben nagy összeg, de utána tényleg szinte semmit nem kell venni. Élelmiszert is úgy veszek, hogy ha valami akciós, abból veszek sokat. Mindig van otthon minden. Nyáron általában elmegyünk 3-5 alkalommal a Balatonra, 3-4-5 napokra. Külföldre ritkán megyünk. Ezenkívül még évi 1-2 wellness. Minden hónapban félreteszünk 2-300 ezer ft-ot, már összejött egy egész szép összeg, az most állampapírban van.
2023. nov. 14. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!