Mennyi az az összeg, amiért már normális svájci órát lehet venni?
Olvasom itt a kérdéseket, óravásárlás előtt vagyok, de azt látom, hogy szinte minden kérdésnél, ahol valaki 50-100-150-200 ezer Forintért svájci órát akar venni, mindig jönnek, akik írják, hogy "Ne! Ennyiért nem kapsz jó svájcit, japán órát nézz stb."
Mi az az összeg, ami még elérhető, de már normális svájci órát lehet venni érte? Vagy tényleg félmillió fölött kezdődik az örök svájci óra?
Igaz az is, hogy a svájci órák túlárazottak, és a töredék árukért a japán órák ezerszer precízebbek és megbízhatóbbak olyan 100 ezer Ft-os sávban?
Kvarcból 100+.
Automata 300+.
Én inkább márkát mondok: LONGINES
A mai órák -még az olcsóbbak is- meglehetősen pontosak.
Van, akinek a "márka" számít, van akinek a dizájn. Van 20-30 éves svájci órám is, japán is. A túl dizájnos órák hamar kimentek a divatból. Pl. a svájci automata órát ma már csak végszükség esetén veszem fel -ha a többiből kifogyott az elem.
Kinetic energy, vagy solár órát ma már nem vennék, mert 4-6 év után tönkre megy benne az aksi (kondi), aminek a cseréje 1. drága, 2. külföldről rendeli a szakszervíz, ami akár hónapokig tart.
Jelenleg japán, 200 m-ig vízmentes, titánium (könnyű) hagyományos dizájnú japán órát hordok. Évek óta nem kellett állítanom.
"Kinetic energy, vagy solár órát ma már nem vennék, mert 4-6 év után tönkre megy benne az aksi (kondi), aminek a cseréje 1. drága, 2. külföldről rendeli a szakszervíz, ami akár hónapokig tart."
Az kár, mert gondolkoztam solar órán is, de nekem azt mondták, hogy egy normális solar óra 10 évig is elmegy az aksival.
Egy Seiko Kineticem van és egy Casio Solárom. Mind a kettő úgy 4-6 évig bírta. Az órás szerint egy nagy kapacításu kondi tárolja benne az energiát. A Casiót azóta nem használom, azt sem tudom, hol van. A Seikoban egyszer már cseréltek vagy 20 ezerért kondit a szakszervízben, most van megint órásnál, nem tudom mennyi lesz a csere, de a dizájnja miatt kedvelem.
A többi órámban az elem 3-4 évig bírja, s kb. 1000 forintért kicserélik jó minőségűre.
"vagy solár órát ma már nem vennék, mert 4-6 év után tönkre megy benne az aksi (kondi), aminek a cseréje 1. drága, 2. külföldről rendeli a szakszervíz, ami akár hónapokig tart."
Egyrészt gombelem méretű lítium akku az a "kondi", másrészt meg kapható, pl:
Akkor engem vagy becsapott a pesti szakszervíz, vagy ma már nem azt használnak. -Visszaadták a cserélt alkatrészt, egy mini elkó méretű, két forrasztható lábbal. A Seiko jelenleg egy másik megbízható órásnál van, ő is azt mondta, hogy redelnie kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!