Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogos elvárás, hogy gyakran...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos elvárás, hogy gyakran főzzek egy olyan emberre, aki egy rántottát sem tud megcsinálni?

Figyelt kérdés
Nem élünk együtt, szüleinkkel lakunk. Érkezett egy kritika a barátomtól, hogy én sosem főzök neki, meg ha eszünk valahol, akkor mindig neki kell fizetnie. De ő sok pénzt kap az apjától, én meg keveset. Sőt az apja úgy adja neki sokszor, hogy vigyen el engem valahova, itt egy húszas. Én még gimis vagyok (utolsó év), ő egyetemista. Amikor nála vagyunk, akkor az anyja főz, tulajdonképpen egész nap a konyhában van, szeret főzni, takarítani, a barátomnak nem kell még csak a mosogatóba se tennie a tányért. Tőlem is ilyesmit vár el, mint kiderült, ráadásul egy haverja előtt adta elő ezt a monológot, hogy milyen rossz sorsa van, mert én nem főzök neki. Egyszer amikor elutaztak szüleim és üres volt a lakás azért nem jött át, mert nem lesz főtt kaja, mert anyukám nem csinált, apukám nem szokott, és én meg nem vagyok túl jó benne, egyszerűeket tudok de nem szeretem csinálni. Ő még annyit se tud, mint én. Közölte hogy mikor legközelebb átjön csináljak pörköltet. Azt is mondta, hogy a múltkor egy lány csoporttársa vett neki kaját, mert megcsinálta helyette a házit, úgyhogy lecserél rá (szintén a haverja előtt mondta). Én eleve úgy vagyok vele, hogy amikor együtt él két ember és ugyanannyit dolgozik, akkor se a nő dolga főzni folyton. Náluk mondjuk így megy, de azért, mert az anyja nem dolgozik, háztartásbeli, ez megint más.
2023. nov. 13. 14:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
53%

Azért az sem helyes amit Te teszel, hogy állandóan meghívatod magad csak mert ő pènzesebb.

Az èn pàrom is jómódúbb csalàdból jött, mégsem hagyom mindig őt fizetni igyekszem visszahívni ha nem is fele fele de 70-30 arányban fizetünk. Ez korrektebb lenne mint neked meg mindig elvàrni, hogy ő fizessen mikor mindketten tanulók vagytok.

2023. nov. 13. 19:08
 12/15 anonim ***** válasza:
Úúú, én is jártam egy ilyen elkényeztetett kisfiúval... Menekülj!
2023. nov. 13. 19:10
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
12. Nem fog menekulni!! Szereti az ingyen dolgokat!
2023. nov. 13. 19:20
 14/15 A kérdező kommentje:

Amikor megismerkedtem vele fogalmam sem volt, mennyi pénzük van. 3 hónap után vitt haza akkor láttam hogy azért ez szép ház, meg annyit tudtam hogy csak az apja dolgozik de csak annyit hogy vállalkozádban, de 16 voltam és pont nem ezzel foglalkozik egy ennyi idős lány, hanem a szerelemmel. Legalább is én biztos.

11. Gondolom neked van saját kereseted, én kapok 8 ezer forintot egy hónapra, abból akkor költök ha barátnőkkel talizok vagy szülinapi karácsonyi ajándékor veszek. De nyáron diákmunkáztam akkor volt pénzem és abból elutaztunk meg azt nem mondanám hogy én sosem hívtam még meg, de az a havi egy két alkalom amikor a mekiben eszünk azt igen ő szokta fizetni 99%ban. De az apja hetente ad neki 20 ezret kb, nincs fix zsebpénze mint nekem de kb így van. Nem elvárom csak megszoktuk hogy ez így megy, de mondhatta volna ha annyira zavarja, megoldottuk volna valahogy, azért így megalázni nem kellett volna.

Amúgy szerintem szakítok vele sokat sírtam tegnap amikor erre gondoltam de tényleg nem való hozzám. Csak első szerelmem nehéz elengedni.

2023. nov. 14. 07:05
 15/15 anonim ***** válasza:

Az éremnek két oldala van. Fiatalon el lehet fogadni a pasitól és valóban meg lehetne lepni főzéssel, ellenben a kommunikációja valóban vérlázító. Ha konkrétan nem parancsolgatva várja el, akkor rendben. Ezt meg is mondanám neki.

Én például csak 2 évvel ezelőtt kezdtem főzni, bár ebben anyum is hibás volt és konkrétan nem akart megtanítani. Én rákényszerültem egyedül, mikor ő 1 hónapra lerobbant. Párjaim ezt elfogadták, de most már én főzök. Ráadásul egészségtudatosabban étkezek és 16 kilótól megszabadultam.

35/F

2023. nov. 14. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!