Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogos elvárás, hogy gyakran...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos elvárás, hogy gyakran főzzek egy olyan emberre, aki egy rántottát sem tud megcsinálni?

Figyelt kérdés
Nem élünk együtt, szüleinkkel lakunk. Érkezett egy kritika a barátomtól, hogy én sosem főzök neki, meg ha eszünk valahol, akkor mindig neki kell fizetnie. De ő sok pénzt kap az apjától, én meg keveset. Sőt az apja úgy adja neki sokszor, hogy vigyen el engem valahova, itt egy húszas. Én még gimis vagyok (utolsó év), ő egyetemista. Amikor nála vagyunk, akkor az anyja főz, tulajdonképpen egész nap a konyhában van, szeret főzni, takarítani, a barátomnak nem kell még csak a mosogatóba se tennie a tányért. Tőlem is ilyesmit vár el, mint kiderült, ráadásul egy haverja előtt adta elő ezt a monológot, hogy milyen rossz sorsa van, mert én nem főzök neki. Egyszer amikor elutaztak szüleim és üres volt a lakás azért nem jött át, mert nem lesz főtt kaja, mert anyukám nem csinált, apukám nem szokott, és én meg nem vagyok túl jó benne, egyszerűeket tudok de nem szeretem csinálni. Ő még annyit se tud, mint én. Közölte hogy mikor legközelebb átjön csináljak pörköltet. Azt is mondta, hogy a múltkor egy lány csoporttársa vett neki kaját, mert megcsinálta helyette a házit, úgyhogy lecserél rá (szintén a haverja előtt mondta). Én eleve úgy vagyok vele, hogy amikor együtt él két ember és ugyanannyit dolgozik, akkor se a nő dolga főzni folyton. Náluk mondjuk így megy, de azért, mert az anyja nem dolgozik, háztartásbeli, ez megint más.
2023. nov. 13. 14:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
Ilyesmi belefért mondjuk 50-100 évvel ezelőtt, amikor az volt a tipikus asszonysors, hogy kiszolgálod az uradat. Így a 21. század közepe felé, kölcsönös és egyenrangú kapcsolatokban egyáltalán nem jogos. Én is utálok főzni és elég béna vagyok benne, de sosem vártam, hogy akkor a másik legyen szíves és tegye elém a kaját.
2023. nov. 13. 15:00
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Fú, mekkora tahó... én a helyedben lapátra tenném.

Lecserél egy lányra, csak mert egy szívesség viszonzása miatt vett neki kaját? Oké, lehet hogy csak viccelt (legalábbis remélem), de ilyeneket csak akkor sütünk el, ha tudjuk, hogy a csajnak is poén. Neked pedig nem volt az.

Nem, nem kizárólag a nő dolga a főzés - megbeszélés kérdése. Az se gáz, ha nem tudtok főzni - nem egy boszorkányság, meg lehet tanulni :)

(Valamelyik karácsonykor kaptunk egy okoskuktát, beépített receptekkel. Na, csókolom a kezét-lábát annak, aki kitalálta - nagyon hasznos annak, akinek nem a hobbija a főzés, pl. nekem)

Nálunk apám főzött, szenvedélye volt a konyha, és nagyon ügyes is volt.

A vőlegényem dettó. Én félévente szoktam csinálni kaját, akkor is bele vagyok bújva a szakácskönyvbe, és szigorúan követem a receptet :D

(én meg takarítok, fel van osztva a házimunka)

Neki az csak az alap, aztán improvizál, meg a mi ízlésünkre szabja az ételt. Na, ez nekem nem megy.

Szóval a főcímben szereplő kérdésedre a válasz: Én nehezen csinálok meg egy rántottát is, mert feszt' félek, hogy elrontom. A páromé a főzés, én más házimunkákat csinálok. Tehát 'elvárható', ha úgy egyeztek meg.

A srác viszont nagyon gáz.

2023. nov. 13. 15:02
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Aha és miért is vagy még vele? Még ha a főzős dolog nem is üti meg az ingerküszöböd, de mikor nyilvánosan közli, hogy simán lecserélne egy csajra, csak mert az vett neki kaját... Ott kellett volna felállnod és otthagynod a pitsába.
2023. nov. 13. 15:04
 4/15 anonim ***** válasza:
68%
Hm. Mond, hogy majd akkor főzöl neki úgy, mint az anyja, ha annyi pénze lesz mint apádnak. Vagy legalább egy akkora családi háza.
2023. nov. 13. 15:08
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Együtt sem éltek, sőt te gyakorlatilag még gyerek vagy, de már azzal basztat, hogy miért nem vagy elég jó cseléd neki. Őszintén hogy látod a jövődet, ha mellette maradsz? Gondolod majd összeköltöztök és hirtelen nem kell neki többé egy anyuci aki kiszolgálja, hanem a munkamegosztás híve lesz? Nem túl valószínű, ugye? Dobbants hamar, ne cseszd el a fiatal éveidet egy eleve veszett ügyre.
2023. nov. 13. 15:14
 6/15 A kérdező kommentje:

Van mit átgondolnom az biztos. Anyukámnak is meséltem még korábban, hogy náluk hogy működik ez a főzés házimunka dolog és mondta, hogy nekem is ki kell szolgálnom, ha vele akarok maradni. Azt hiszem a tegnapi beszólásánál értettem ezt meg. Ma nem is nagyon beszéltem vele, a főzésért nem, de a lecseréléses szöveg miatt lecsesztem egyből, azt mondta ez csak vicc volt nem kell féltékenynek lennem.

Amúgy ez nekem nagyon durva, én azért ennyire ne vagyok kiszolgálva legalább 12 éves korom óta, mint ő, pedig ő mondhatni felnőtt, de az étkezésenkénti 3 fogásos kaja az mindennapos, takarítania, rendet raknia nem kell, ha kér valamit egyből megkapja, de néha kérnie sem kell, csak beviszi az anyja a szobájába a sok nasit meg kaját. Az első pár alkalommal még élveztem is, mintha egy nyaralás lenne, de ma már inkább frusztráló. Ja és egyszer azt mondta, hogyha gyerekünk lesz, akkor majd játszik vele, de a többit nekem kell csinálnom. Ebbe most gondoltam bele hogy ha ez tényleg így lenne akkor nem érdemes vele maradni, nem érdekel még a gyerek téma így nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, csak most jutott eszembe.

4. Ez nagyon jó szöveg :D

2023. nov. 13. 15:20
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg az anyját, menj hozzá a fiához úgy, hogy olyan sorsod lesz mellette, mint az anyjának. Kivéve, hogy a jelek szerint ez egy elkényeztetett h..ülyegyerek és még eltartani se fog. Én hozzámentem egy ilyenhez, inkább eszik tésztát konzerv szósszal, mint hogy megtanuljon főzni. Ahhoz, hogy megéljünk, nem tudom rendelni az ebédet munkába se magamnak, se a gyereknek, ezért állandóan főzök munka után meg hétvégén, plusz havi 30-40 túlórát vállaltam el, mert kevés a fizetésem, de így se elég a pénz, kértem csináljon valamit, az volt a válasza, hogy a gyerek mellett ketten úgyse tudunk túlórázni. Tehát amiért nekem kevesebb a fizetésem, természetes, hogy több munka mellett még én főzök. Nagyon érik, hogy beadom a válást, mert nyomorogni egyedül is tudok, de az elmúlt 15 évem már így is rabszolgasors volt.
2023. nov. 13. 15:24
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Jobbat érdemelsz, mint ez az életképtelen és követelőző gyerek. Ne dobd el az életedet azért, hogy egy ilyen senki cselédje legyél, egy valóban értékes férfi cseppet sem ilyen.
2023. nov. 13. 15:36
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
A párod anyukája-féle mamik nevelik az életképtelen szarokat akiket egy ponton minden nő kukáz majd és itt kötnek ki incelként ezen az oldalon a nőket gyalázva. Menekülj!
2023. nov. 13. 15:40
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
Azert vagy cele mert penzes csalad??? Mert te sem szereted es latgatoan o sem teged igazan!!
2023. nov. 13. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!