Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ciki lenne, ha a pároddal való beszélgetés során kiderülne, hogy nem tudja, mettől meddig tartott az első vilàgháború?
Régebben én is valami hasonlót vallottam, mint #3-as, de rá kellett jönnöm, hogy ha elég sokáig beszélgetsz valakivel, előbb-utóbb találni fogsz a műveltségében ilyen szintű hiányosságot (és ez alól én sem vagyok kivétel, egyáltalán nem). Ha nem történelemben, akkor földrajzban, vagy tudományban, vagy közéletben, stb., vagy hétköznapi gyakorlati ismeretek terén előbb-utóbb felszínre fog kerülni valami, amit illene tudni, de nem tud. Ha igényes magára, minimum cikinek érzi, illetve lehetőleg igyekszik pótolni a hiányosságot.
Másrészt az első világháború kezdetét és végét évre pontosan tudni, annak napjainkban nulla a gyakorlati jelentősége, de többnyire még az elméleti ismeretek rendszerbe helyezése szempontjából sem kardinális. Az én szememben onnantól igazán ciki, ha mondjuk évszázadot téveszt.
A lexikális tudás nem intelligencia.
Azt az adatot, hogy napra pontosan mikor, kb 2 másodperc alatt ki lehet guglizni. Ez a magolás már jó 30 éve elavult.
Hacsak nem vagy történész és/vagy autisztikus és a számadatokra rápörögve, ahogy az ötös is mondja, ez a hétköznapi életben teljesen tök felesleges tudás.
Szerintem fontosabb a világpolitikai dinamikát, vezetési rendszereket, miérteket átlátni, kulcs szerepkõkjel és fogalmakkal tisztában lenni és az ezek közti összefüggéseket érteni.
Az elsőt én se tudom szégyen vagy nem😅. A másikat tudom, az érdekelt is.
N 31
Én sem tudom, az sem érdekel, hogy tegnap mi volt, nemhogy az, amikor még nem is éltem.
A történelem max hobbinak jó, az irodalommal együtt
10
Tekintve, hogy akkor se tanulunk belőle, ha tudjuk, így ezzel sajnos együtt kell értenem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!